سونامی بازنشستگی نیروی انسانی در مدارس استثنایی/ برخی دستگاه‌ها به ۳ درصد قانون استخدام معلولان عمل نمی‌کنند

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مجید قدمی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در استودیو الفبا اظهار کرد: در نظام جمهوری اسلامی در نهاد آموزش و پرورش، سازمان آموزش و پرورش استثنایی وجود دارد که از سال ۱۳۷۰ بر اساس مصوبه مجلس تشکیل شد که ۷ گروه را تحت پوشش قرار می‌دهد؛ همچنین از ۳ سال پیش کودکان دیرآموز را که انحراف معیار آنها ۱۵ نمره از دانش‌آموزان عادی کمتر است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۱ هزار دانش‌آموز تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی هستند که شامل ۷۸ هزار نفر در مدارس خاص و ۷۳ هزار دانش‌آموز تحت پوشش طرح فراگیر و تلفیقی هستند؛ دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی با ۵۸ هزار نفر بیشترین گروه دانش‌‌آموزان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

قدمی به مناسب‌سازی کتاب‌های درسی برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه اشاره کرد و گفت: امسال رشته‌های موسیقی و کامپیوتر برای دانش‌آموزان نابینا ایجاد شده است. 

وی اضافه کرد: حدود ۱۵۲۰ مدرسه با در نظر گرفتن مدارسی که دوشیفت هستند، ۱۵۷۰ مدرسه برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وجود دارد و  ۲۳ هزار نیروی انسانی در این مدارس حضور دارند.

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص بودجه این سازمان گفت: ۱۳۵ میلیارد تومان بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی است و  بودجه فصل یک یعنی حقوق و مزایای معلمان آموزش و پرورش استثنایی ، ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه با چالش نیروی انسانی متخصص مواجه هستیم، افزود: خروجی ما ۸۰۰ نفر و ورودی ما ۲۵۰ نفر است. با سونامی بازنشستگی نیروی انسانی در مدارس استثنایی مواجه هستیم.

ادامه دارد

برچسب ها:

اجتماعی