به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، شکرالله حسن بیگی، سرپرست استانداری تهران در جلسه ستاد راهبردی جمعیت تهران با بیان اینکه باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم تا بتوانیم اقدامات شورای راهبردی را به معنای واقعی انجام دهیم گفت: مسائل جمعیتی دغدغه اصلی نظام است که باید هرچه سریعتر مشکلات برطرف شود.
وی افزود: منظور ما از جمعیت افرادی هستند که برای کشور سرمایه باشند نه اینکه جمعیتی وجود داشته باشد که باید هزینههای بسیاری برای آن کرد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دغدغههای ما در زمینه جمعیت کشور پیر شدن آن است که میزان آن در هر شهر و استانی متفاوت است. در برخی از شهر یا استانها بالای ۷۰ درصد از جمعیت پیر شدهاند؛ به طور مثال تفرش به عنوان مکانی پیر معرفی میشود که به دلیل نبود امکانات کوچ جمعیت اتفاق افتاده است.
سرپرست استانداری تهران بیان کرد: شهرستان آشتیان نیز به همین روال است، لذا ما نباید منتظر وقوع رخداد باشیم تا به بررسی مشکلات بپردازیم. مسئولان بهداشت و درمان میگویند که ما باید خود را آماده رسیدگی به جمعیت پیر کنیم و از امکانات موجود برای آنها بهره ببریم.
حسن بیگی خاطرنشان کرد: کار حساس است و ابلاغیه وزیر کشور نشان میدهد که باید برای این جلسات پویاتر رفتار کنیم و سیاستهای جمعیتی را برای رفع موانع به خوبی مورد مطالعه قرار دهیم که در همین زمینه حضور اساسی در چنین جلساتی به اقدامات علمی و اجرایی کمکهای بسیاری میکند.
وی ادامه داد: در ابلاغیه وزیر کشور آمده که جلسات مربوط به ستاد راهبردی جمعیت در استانها و شهرستانها تشکیل شود و فرمانداران نیز باید در شورای فرعی راهبردی شهرستان جلسات را تشکیل دهند و حداقل در هر فصل یک جلسه در کنار نظارت عالی داشته باشند.
سرپرست استانداری تهران اظهار داشت: کمیتهها تاکنون در بخشهای مختلف موفق بودهاند؛ به طور مثال جلسات ستاد تسهیل به رویارویی دستگاهها با تولیدکنندگان و حل مشکلاتشان منجر شد. لذا نتایج مربوط به کمیتهها در شورای راهبردی مطرح میشود.
حسن بیگی گفت: کمیتهها باید در زمینه جمعیت هرچه سریعتر تشکیل شوند و اعضای خود را جذب کنند. مدیران استانی نیز موظف هستند که در جلسات مختلف شرکت کنند ولی اگر به دلیل مشغله کاری فرصت حضور پیدا نکردند، باید حتما معاون مربوط در جلسات شرکت کنند.
وی در پایان بیان کرد: ما هیأتهای اندیشهورز برای آسیبهای اجتماعی در نظر گرفتهایم و در این جلسات به بیان مشکلات و ارائه راهحل برای رفع موانع میپردازیم.
در ادامه این جلسه مدیرکل ثبت احوال استان بیان کرد: بیکاری و خشکسالی از مواردی است که سبب مهاجرت به حاشیه کلانشهرها میشود و باید برنامه ریزی ملی برای کل کشور به گونهای انجام داد تا هر فرد در استان خود ماندگار باشد.
ضمنا در این جلسه مقرر شد تا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گزارشی در مورد ناباروری افراد مقیم تهران ارائه کند.
انتهای پیام/