محمدرضا مسجدی، رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر کشور در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس اظهار داشت: پنج بیماری غیرواگیر شایع در کشور شامل بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات روانی از مهمترین چالشهای نظام سلامت بوده که به دلیل عدم اطلاع رسانی و آموزش خودمراقبتی در سنین کودکی، نوجوانی و جوانی عوارض این بیماریها عمدتا در سنین میانسالی ایجاد می شود و هزینه های پرداختی از جیب بیماران، بیمه های درمانی و نظام سلامت را به شدت افزایش می دهد.
وی افزود: بیماری های قلبی عروقی از جمله سکتههای قلبی و مغزی با سهم ۴۴ درصد مهم ترین علت مرگ و میر در کشور بوده و بعد از آن سرطانها با ۱۶ درصد، حوادث و سوانح با ۹ درصد از جمله مهم ترین علت مرگ در ایران به شمار می رود.
مسجدی گفت: مهم ترین رسالتی که شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر متشکل از سازمانهای مردم نهاد مرتبط برای خود تعیین کرده است، فعالیت در قالب برنامههای وزارت بهداشت جهت پیشگیری از این بیماری هاست و تمرکز فعالیت های سمن های این شبکه (سازمان های مردم نهاد) عمدتا بر آگاهی بخشی و آموزش مردم برای خودمراقبتی و دخالت مستقیم در بهبود سلامت فردی با تأکید بر پنج عمل خطرزای مشترک این بیماریها شامل استعمال دخانیات، عدم تحرک فیزیکی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف الکل و آلودگی هوا در کشور است.
وی ادامه داد: بدیهی است، هر قدر نقش سازمانهای مردم نهاد در زمینه سلامت پررنگ تر شود و مردم فعالانه در آن مشارکت و دخالت کنند، افق روشن تری برای سلامتی مردم متصور میشود.
مسجدی همچنین با اظهار تاسف از بالا بودن میزان مصرف نمک، چربیهای اشباع و قند و شکر در افراد جامعه در مقایسه با دیگر کشورها گفت: بیش از ۲۵ درصد جمعیت کشور فشار خون بالا دارند و همین مسئله باعث افزایش سکتههای قلبی و مغزی در کشور شده است.
گفتنی است؛ نخستین همایش ملی شبکه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر متشکل از سازمانهای مردم نهاد مرتبط، ۲۷ دی ماه سال جاری در سالن مجموعه فرهنگی، ورزشی تلاش واقع در خیابان ولیعصر (عج) برگزار میشود.
انتهای پیام/