به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز دوشنبه 12 آذر در محل تالار مدرس ساختمان مشروطه برگزار شد، گفت: در آغاز به کار این مجلس این موضوع معلوم بود که ایران با چالش هایی مواجه است و دوستان در مجلس نظرشان این بود که وقت را بر حل آنها قرار دهیم و کمتر قانون گذاری کنیم.
وی ادامه داد: وجود دولت پهن پیکر برای کشور هزینه زیادی دارد و باید منابع کشور را در خود هضم کند، لذا دولت را موظف کردیم که تا پایان برنامه 15 درصد از نیروهای خود را بکاهد، دولت باید چابک و کوچک شود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به بودجه بندی کشور افزود: نظام بودجه ریزی ما قدیمی است و باید بر اساس عملکر باشد که کار مستمری را دیوان محاسبات و مرکز پژوهش ها انجام دادند که آماده و در کمیسیون است.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور تصریح کرد: وضعیت نقدنینگی از معضلات کشور است و قبل از مسائلی که برای ارز به وجود آمد این مسئله هویدا بود و راه حلی که به فکر ما آمد و اختیاری که به دولت دادیم تا طرحهای عمرانی نیمه کاره را واگذار کند. درباره وضعیت بانک ها هم از سال 94 مرکز پژوهش ها در این باره هشدار داده بود، اما این کار فقط از طریق تقنین کافی نیست و دولت باید ورود کند.
لاریجانی با اشاره به آخرین وضعیت موسسات مالی غیرمجاز اظهار کرد: در مسئله موسسات مالی جلسات متعدد در مجلس و سازوکار بین سه قوه گذاشیتم که این مسئله حل شود که با زحمت فراوانی جمع شد. صندوق بازنشستگی هم آینده روشنی دارد و باید از منابعی بدهی هایی را به این صندوق پرداخت کرد که تا به این لحظه هنوز اقدام و گامی را ندیده ایم.
وی افزود: موضوع آب در کشور احتیاج به همراهی همه قوا و سرمایه گذاری خاص دارد. 128 قانون در این دوره تصویب کردیم که برخی از آنها مهم است و برخی هم اصلاح قانون دیگر بوده است.
لاریجانی با اشاره به نظام آموزشی کشور گفت: یکی از قوانین مهم نظام جامع آموزش، بحث فنی و حرفه ای است که کار بسیار مهمی بود. کار فنی ما بسیار وارونه است، لذا باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس مجلس ادامه داد: قانون استاندارد که باید تدوین می شد، قانون برنامه ششم هم که چالشی بین دولت و مجلس بود و حل شد، قانون کاهش حکم اعدام، قوانین بودجه سالانه، حمایت از اطفال و نوجوانان، قانون چک از جمله قوانین مهمی بود که تصویب شد، قانون ممنوعیت بازنشتگان هم که سر و صدای زیادی دارد از جمله قوانین مهمی بود که تصویب شد. ما 28 جلسه برای برطرف کردن چالش های مهم کشور داشتیم که احتیاج به قانون نبود، بلکه نیازمند فهم مشترک بین مجلس و دولت داشت.
لاریجانی خاطرنشان کرد: عملکرد مجلس را باید از وجوهی که در بعد نظارت، قوانین و حل مشکلات کشور است باید بررسی کرد. بسیاری از مشکلات کشور چالش هایی به دنبال دارد که باید وفاق با دولت وجود داشته باشد. در بخش نظارت هم چندین تحقیق و تفحص انجام شده ، سوال از وزرا یا استیضاح انجام شده و این مسیری است که در این مجلس هم انجام می گیرد. مسائلی که امروز وجود دارد باید با توجه به وضعیت زمان به آن توجه و آن را پیگیری کرد.
وی با اشاره به مشکلات بازار خودرو اظهار کرد: خودرو و قطعه سازان که مشکلاتی داشتند و حتی ممکن بود ده ها هزار نفر از کار بیکار شوند و طی جلساتی که گذاشتیم، این وضعیت به تعادل رسید.
لاریجانی در ادامه افزود: در مورد هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، مجلس مشغول کار است. این دوره این اختیار را رهبری دادند که مجمع هیاتی را تشکیل داده که نظارت انجام شود، اما اشکالی که وجود دارد روش اجراست و برخی این لفظ را به کار بردند که مثل مجلس سنا است و کشور ما یک مجلسی است.
وی ادامه داد: در روش هم اگر هیات نظارت نظراتی دارد میتواند به کمیسیون ها بدهد و کمیسیونها آن را بررسی میکنند و اگر صلاح دیدند انجام میدهند. مجلس میتواند بگوید که مصلحت می دانم و اصلاح می کنم یا مصلحت نمی دانم. لذا اگر کار خود را درست اجرا کند مشکلی پیش نخواهد داشت.
لاریجانی با اشاره به قانون اساسی کشور گفت: اینکه در قانون اساسی برخی از قوانین باید متناسب با امور تغییر کند، درست است ولی فکر می کنم در شرایط داخلی با توجه به تحریم ها، زمان تغییر نیست، بن بستی در قانون اساسی وجود ندارد. تغییر قانون اساسی کار ساده ای نیست و باید مجلس جدید تشکیل و مباحثی مطرح شود، در حالی که ما مشکلاتی داریم که باید آنها را حل کنیم.
رئیس مجلس در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه این مجلس چه برنامه برای افزایش حقوق کارمندان دارد؟ و آیا این افزایش شامل حقوق کارگران می شود یا خیر؟ اظهار کرد: شامل بحث کارگران هم خواهد شد، اینکه بگوییم کافی است، خیر کافی نیست؛ این وضع کشور است، باید وضع پلکانی برای آن در نظر گرفت و در مجلس به وضعیت کلی افراد می پردازیم. در بخش دیگر هم بسته هایی که باب شده کمک رسانی به اقشار مختلف است ، که در بحث بودجه در این زمینه تمرکز خواهد شد .
قطعا بسته های کالا به معنای ارائه کارتونی کالا نیست و به عنوان مبلغی در کارت بانکی افراد برای خرید کالا در نظر گرفته میشود.
در حال تکمیل...