به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالمللی خبرگزاری فارس به نقل از ABCNEWS: روز گذشته رؤسای جمهور آمریکا و چین توافق کردند تا به مدت 90 روز از اعمال تعرفههای بیشتر و تشدید جنگ تجاری علیه یکدیگر خودداری کنند.
این مهلت باعث میشود تا شرکتها و سرمایهگذاران برای مدتی نفس راحت بکشند اما هیچ نشانهای وجود ندارد که در قالب این آتشبس مواضع دو طرف علیه یکدیگر تغییر کرده و چین نیز در سیاستهای خود در انتقال فناوری تجدید نظر کنند.
رئیسجمهور چین طی دیدار با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در حاشیه اجلاس G20 در بوینوس آیرس آرژانتین قول داده واردات از آمریکا را افزایش دهد.
ویلیام زریت دبیر اتاق بازرگانی آمریکا در چین طی بیانیهای اعلام کرد: نتیجه دیدار ترامپ با رئیسجمهور چین در آرژانتین همان قدر که انتظار میرفت خوب بود.
با این حال هیچ نشانهای نسبت به حل مشکل اصلی بین دو کشور وجود ندارد.
آمریکا در حال فشار به چین است تا این کشور را از برخی برنامههای صنعتی خود که به ادعای واشنگتن بر مبنای دزدی فناوری است، منصرف کند.
آمریکا همچنین میگوید: چین بازار خود را آزاد نکرده است.
کویی فان کارشناس اقتصادی دانشگاه اقتصاد و تجارت بینالملل پکن میگوید: لغو سیاستهای صنعتی چین و یا سیاستهای اصلی صنعتی و توسعه فناوری این کشور غیرممکن است.
دو طرف توافق کردند تا در این مهلت سه ماهه برای حل مشکلات خود مذاکره کنند اما هر دو رئیسجمهور در کشورهای خود با فشارهایی از سوی کارشناسان اقتصادی ملیگرا و حامیان تجارت آزاد مواجه هستند.
در صورتی که بهبودی در روابط تجاری دو طرف حاصل نشود ترامپ در آمریکا از سوی افراطگرایان برای اعمال فشار بیشتر و تشدید جنگ تجاری علیه چین تحت فشار قرار خواهد گرفت.
ترامپ با شی جین پینگ در آرژانتین توافق کرد تا اعمال تعرفه بر واردات 200 میلیارد دلار کالا از چین که قرار است از روز یک ژانویه سال آینده میلادی آغاز شود را در سطح 10 درصد نگه دارد و به 25 درصد افزایش ندهد.
آمریکا تهدید کرده است در صورتی که این مهلت سه ماهه تمام شود و در مذاکرات با چین پیشرفتی حاصل نشود اعمال تعرفه بر این حجم واردات کالا از چین را به 25 درصد افزایش خواهد داد.
البته چین هم اقداماتی تلافیجویانه علیه واردات کالا از آمریکا اتخاذ کرده است.
راج بیسواس کارشناس مؤسسه IHS مارکت میگوید: توافق اخیر ترامپ با شی جینپینگ نشان میدهد طی روزهای آینده گفتمان بین دو کشور شدت خواهد گرفت اما چین برای اینکه بتواند با آمریکا به توافق برسد باید به اجرای اقداماتی قابل توجه رضایت دهد.
کارشناس اقتصادی دانشگاه پکن معتقد است:که احتمال رسیدن دو طرف به توافق بیش از 50 درصد است اما معلوم نیست چه زمانی این توافق حاصل شود.
پیشتر پکن قبول کرده بود با واردات بیشتر از آمریکا کسری تراز تجاری بین دو کشور را کاهش دهد از جمله کالاهایی که چین برای خرید آنها ابراز تمایل کرده بود غلات، گاز طبیعی و دیگر کالاهای آمریکایی بود اما پس از آنکه ترامپ بر واردات کالاهای بیشتر از چین به آمریکا تعرفه اعمال کرد این توافق ملغا شد.
توافق روز گذشته شی با ترامپ نیز شبیه به توافق قبلی است چرا که وی پول واردات بیشتر از آمریکا را داده اما نوع این کالاها هنوز مشخص نشده است.
البته علیرغم مشخص نشدن جزئیات توافق دو طرف اما چین گفته است در اسرع وقت در واردات محصولات کشاورزی از آمریکا را آغاز میکند.
انتهای پیام/