دستیابی به علوم هوافضا پس از انقلاب/ تکنولوژی‌های نظامی وارد عرصه اقتصادی می‌شوند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سورنا ستاری در مراسم آغاز فاز اول بومی‌سازی زیرساخت‌های ناوبری هوایی ایران اظهار داشت: ما فارغ‌التحصیلان و نیروی انسانی قوی داریم و تحصیلکرده‌های ما در حوزه‌های دانشگاهی بسیار پویا هستند.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد و تفاهم‌نامه بین شرکت‌های دانش‌بنیان با کارفرمایی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران بیان کرد: قراردادهایی که امروز در شرکت فرودگاه‌ها منعقد می‌شود پیش از این در سیستم‌های نظامی آزمایش خود را پس داده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: قراردادهایی در حوزه تکنولوژی منعقد شد که دو طرفه است؛ اگر بخواهیم قراردادهایی را که در این حوزه با خارجی‌ها منعقد می‌کنیم به شرکت‌های داخلی خودمان بدهیم از سوی دیگر موضوع مسئولیت هم مطرح است و این شرکت‌های داخلی باید به مسئولیت خود متعهد باشند، ضمانت‌نامه بدهند و پای قرارداد بایستند و این مسائل حقوقی باید رعایت شود.

ستاری گفت: امروز در بخش هوافضا نیروی انسانی و دانش هوافضا هرچه داریم مربوط به پس از انقلاب است؛ پیش از انقلاب هواپیمای پیشرفته می‌خریدیم اما در اپراتوری و نگهداری و قطعه‌سازی آن هیچ حرفی برای گفتن نداشتیم.

وی با اشاره به انعقاد چهار تفاهم و قرارداد بین شرکت‌ فرودگاه‌ها و شرکت‌های صایران، صاشیراز، دانشگاه خواجه‌نصیر و دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: این قراردادها امکان فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوانوردی غیرنظامی را فراهم کرده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اضافه کرد: شروع حرکت در حوزه هوانوردی غیرنظامی ریسک‌های خاص خود را دارد خوشحالم که با در نظر گرفتن استانداردهای بین‌المللی حضور شرکت‌های دانش‌بنیان را شاهدیم و این حجم خیلی زیاد شرکت‌ها که امتحان خود را پس داده‌اند در حوزه غیرنظامی هم وارد شده‌اند.

ستاری افزود: حوزه سویل و غیرنظامی استانداردهای خاص خود و سخت‌گیری‌های ویژه خود را دارد و هر شرکتی قابلیت ورود به این فضا را ندارد اما امروز چهار تفاهم‌نامه و قرارداد در این حوزه به امضا رسید که قطعاً می‌تواند شروع خوبی باشد.

* در معاونت فناوری برنامه‌ای برای ساخت هواپیمای مسافری نداریم

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران گفت: ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موضوعی در حوزه ساخت هواپیمای مسافری در دستور کار نداریم و این موضوع باید در وزارت راه و شهرسازی بررسی شود. اما به دنبال این هستیم که شرکت‌های توانمندی که در این حوزه تخصص دارند به صورت جدی تقویت کنیم تا بتوانند  در حوزه سویل وارد شوند.

ستاری تأکید کرد: حوزه سویل یا غیرنظامی لزوماً ساخت هواپیما نیست و می‌توانیم بسیاری از تکنولوژی‌ها را در داخل در این حوزه توسعه دهیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به انجام فعالیت‌هایی در این معاونت برای رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: در حوزه کسب و کار ما مشکلاتی در کشور داریم و باید محیط کسب و کار ما اصلاح شود. معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اقدامات خاصی انجام داده است ما یک محیط کسب و کار جدید را درباره شرکت‌های دانش‌بنیان رقم زده‌ایم اما به هر حال رفع مشکلات محیط کسب و کار نیازمند اصلاح و فرهنگ عمومی است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی