ساخت ویلچری با قابلیت تشخیص جهات از طریق سیگنال‌های مغز و چشم توسط محققان ایرانی

جعفر آقازاده محقق ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: دستگاه ویلچر الکترونیکی با کنترل ترکیبی از سیگنال‌های مغز و سیگنال‌های چشم کار می‌کند که ما از ترکیب این دو برای تشخیص جهات ویلچر استفاده کردیم. 

وی افزود: این ویلچر می‌تواند برای افرادی که قطع نخاع هستند ولی مغز سالمی دارند استفاده شود تا مغز پردازش کرده و داده‌ها را آنالیز کند، این ویلچر از طریق یک هدست بی‌سیم که یک ماژول تجاری است بر روی سر کاربر نصب می‌شود و اطلاعات دریافت شده و از طریق بلوتوث به روی ویلچر نصب شده ارسال می‌شود. 

به گفته آقازاده، در این ویلچر از سیم استفاده نشده چرا که سیم‌ها کار ویلچر را مختل می‌کنند و بیمار نمی‌تواند حرکت کند، ما از هدست بی‌سیم استفاده کردیم که دارای یک گیرنده است که این گیرنده جلوی چشم نصب می‌شود و حرکات چشم را کنترل کرده و از این طریق جهات اصلی را تشخیص داده و نیازهای معلول را دریافت و آنالیز کرده و از طریق ساختار رباتیک نصب شده روی ویلچر آن را انجام می‌دهد. 

محقق ایرانی اضافه کرد: این دستگاه با حمایت مرکز رشد مهندسی پزشکی بسیج علم و فناوری آذربایجان شرقی صورت گرفته که با اتمام پروژه قرار است در هفته  پژوهش رونمایی شود. تمام کارهای الکترونیکی به اتمام رسیده و نمونه اولیه آن 12 میلیون تومان برآورد شده که در صورت تولید انبوه تا 4 میلیون تومان این قیمت کاهش می‌یابد. 

به گفته وی، پیش از این نمونه چنین ویلچری که به صورت بی‌سیم و بلوتوث‌دار باشد در ایران تولید نشده بود. 

انتهای پیام/