پورابراهیمی: بخش زیادی از اقدامات دشمن بر بازار ایران متمرکز است/سلاح‌ورزی: اقدامات بانک مرکزی در تزریق آرامش به بازار قابل رویت است

 گفت‌وگوی ویژه خبری امشب ( دوشنبه، 12 آذر) با موضوع بررسی آخرین تصمیمات ارزی بانک مرکزی با حضور مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی و نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

بررسی آخرین تصمیمات ارزی بانک مرکزی در گفت‎وگوی ویژه خبریبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع بررسی آخرین تصمیمات ارزی بانک مرکزی با حضور مهدی کسرایی پور مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی و حسین سلاح ورزی نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

در ابتدای این گفتگو مهدی کسرایی‌پور در خصوص اقدامات انجام شده موثر در برقراری ثبات و کاهش روند نرخ ارز، گفت: آنچه نقش مهمی در ثبات بازار ارز داشته است، مدیریت مؤثرتر تقاضای ارز به‌ ویژه در خصوص نیاز‌های نقدی بود.

وی بیان کرد: در حوزه واردات کالا، مشکل چندانی وجود نداشت و بخشی از این نیاز‌ها از طریق ارز بانک مرکزی و بخشی هم از طریق ارز حاصل از صادرات غیرنفتی که به طور مشخص در سامانه نیما عرضه می‌شد، پاسخ داده می‌شد. یک بخش عمده موثر در تعیین قیمت ارز، بازار نقدی بود که آن هم بنا به دلایلی متاثر از اخبار و شیطنت سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی بود که با مداخله هدفمند و هوشمند بانک مرکزی مدیریت شد. 

کسرایی پور تاکید کرد: بانک مرکزی با اختیاراتی که داشت تلاش کرد نیاز‌های اصلی را شناسایی و مدیریت کند. بازار انتظار داشت پس از ۴ نوامبر مصادف با ۱۳ آبان، اتفاق خاصی بیفتد که عملا با توجه پیش‌خور شدن اثر این انتظارات و مدیریتی که انجام شده بود، اتفاق خاصی رخ نداد.

سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ارزیابی عملکرد بانک مرکزی اظهار کرد: اقدامات بانک مرکزی قابل رؤیت است و تا حد قابل توجهی آرامش به بازار بازگشته است. بانک مرکزی علاوه برمداخله هوشمند، دو اقدام مؤثر دیگر انجام داد؛ نخست محدود کردن تراکنش‌های مربوط به دستگاه‌های کارتخوان و دیگری جابه‌جایی چک‌های تضمینی که هر دوی این اقدام بود در تزریق آرامش به بازار بسیار مؤثر بودند. 

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم در تماس تلفنی با برنامه، در خصوص عوامل مؤثر در ثبات شرایط بیان کرد: از ابتدا هم مشخص بود که مسئله افزایش بی‌رویه در بازار ارز که طی چند ماه گذشته شاهد آن بودیم ناشی از واقعیت‌های اقتصادی نبود بلکه بیشتر فضای روانی بود که این شرایط را تشدید می‌کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: مداخله نکردن یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی بود که در ماه‌های قبل بیشتر به این وضعیت التهابات دامن می‌زد. مدیریت تفاضایی که در حوزه مسائل ارزی انجام شد، از اقدامات مهم محسوب می‌شود. اولویت‌هایی هم که در سامانه نیما مطرح می‌شد یکی از بحث‌هایی بود که در این حوزه خود را نشان داد.

این خبر در حال تکمیل است... 

برچسب ها:

سیاسی