به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، فرید براتی در نشست تخصصی حمایتهای روانی اجتماعی از افراد مبتلا به ایدز گفت: در برنامه کشوری کنترل ایدز نحوه خدمت رسانی و اینکه چه کسانی باید مورد حمایت قرار بگیرند و منابع این برنامه از طریق چه اعتباراتی تامین شود، مشخص شده اما متاسفانه هیچ وقت اعتبارات به خوبی داده نشده است.
وی ادامه داد: در این برنامه آمده که حمایت از بیماران مبتلا از طریق بهزیستی و بخش غیردولتی که همان باشگاههای مثبت هستند انجام شود.
براتی با تاکید بر اینکه خدمات ارائه شده به بیماران مبتلا به ایدز باید جامع باشند، گفت: فقط بحث آزمایش یا گرانی آنها نیست باید فعالیتهای فرهنگی و جامعی در نحوه ارائه خدمات دیده شود. به طوری که در برنامه چهارم استراتژی ایدز بندهایی به عنوان فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دیده شدهاند.
رئیس اداره ایدز سازمان بهزیستی کشور ادامه داد:امسال بودجه بهزیستی در بحث ایدز 50 میلیارد تومان دیده شده اما میگویند بروید و خودتان آن را بگیرید در حالی که بهزیستی متولی ایدز نیست و فقط کمک میکند.
براتی گفت: تا سال گذشته که سال سوم برنامه چهارم استراتژیک ایدز را داشتهایم، میزان اعتبارات بهزیستی 3 میلیارد بوده و با این رقم باید چه کنیم.
وی با انتقاد از موازی کاری دستگاههای متولی در بحث ایدز گفت: یک هفته است که اتوبوس ایدز از سوی بهزیستی در تهران فعالیت میکند و قرار است در مناطق شلوغ و پرتردد باشد اما هیچ گونه اطلاع رسانی از آن نشده و شهرداری میگوید اتوبوس ایدز به راه انداخته است.
رئیس اداره ایدز سازمان بهزیستی کشور گفت: در بحث فعالیت باشگاههای مثبت ابتدا به من گفتند که تکلیف این باشگاهها را مشخص کنیم و نباید مجوز از وزارت بهداشت و بهزیستی داشته باشد در نتیجه وزارت بهداشت اعلام کرد برای ما سخت است و ما نمیخواهیم آن را داشته باشیم در حالی که علت واگذاری آنها نبود بودجه بوده است.
براتی گفت: کلاه دیگری که بر سرم رفته این است که برنامه استراتژیک را به درستی بررسی نکردهایم و اعتبارات لازم را نگرفتهایم، امسال باید 50 میلیارد میدادند در حالی که این اعتبار در سال 93 دیده و تعیین شده، زمانی که نه تورمی به این شکل بوده و نه گرانی.
وی ادامه داد: در برنامه استراتژیک ایدز گفته شده که باید امسال به 4500 بیمار خدمات میدادیم که اکنون 4300 نفر تحت پوشش هستند و باید سال آینده به 5 هزار نفر خدمات دهیم در حالی که اعتبارمان خیلی کم است.
رئیس اداره ایدز سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: 20 هزار بیمار مبتلا به ویروس ایدز شناخته شده اما فقط 5 یا 6 هزار نفر فقط برای دریافت خدمات به بهزیستی مراجعه کردهاند. اینها افرادی هستند که به شدت نیازمندند و توان پرداخت هزینههای خود را ندارند.
براتی گفت: باید این تعداد را اولویت قرار دهیم و خدمات جامعی به بیمار و خانوادهاش ارائه دهیم. باید کاری جدی کرد اما با بودجه قطره چکانی نمیتوان حمایت خوبی از بیماران داشت.
وی در پایان گفت:«اجازه نمیدهیم باشگاههای مثبت ایدز تعطیل شود اما دست ما هم بسته است و تلاش میکنیم با این وجود خدمات بیشتری را به بیماران نیازمند بدهیم.
انتهای پیام/