به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بررسی لایحه الحاق ایران به موافقتنامه پاریس در جلسه روز یکشنبه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بررسی شد. این لایحه در 23 آبان 95 در مجلس تصویب شد اما شورای نگهبان این لایحه را بدون بررسی دوباره به مجلس بازگرداند و خواستار ارائه پیوستهای این لایحه شد.
نورمحمد تربتینژاد سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس درباره این لایحه گفت: یکبار بحث عضویت ایران در این توافقنامه در مجلس به تصویب رسید. مسئله محوری آن هم کاهش گازهای گلخانهای در جهت پایین آوردن دمای کره زمین است. اما پس از اینکه به شورای نگهبان رفت، شورا اعلام کرد باید ضمائم و پیوستهایی داشته باشد و لذا آن را به مجلس برگرداند. مجلس هم توافقنامه را به کمیسیون کشاورزی اعاده داد تا ایرادات شورای نگهبان را بررسی و رفع کند.
وی درخصوص اینکه چه مواردی باید در کمیسیون کشاورزی مورد بررسی قرار میگرفت، اظهار داشت: شورای نگهبان اعلام کرده بود، باید پیوستها و ضمائم توافق پاریس را هم بفرستید، درحالیکه از ابتدا این توافقنامه پیوستی نداشت. ولی درهرحال مجلس آن را به کمیسیون اعاده داد و گفت بررسی کنید و بگوید پیوست ندارد یا اگر نظر دیگری هم مطرح است، عنوان کنید.
نماینده مردم گرگان در مجلس با اشاره به اقتصاد نفتی ایران و احتمال ضررهای اقتصادی پس از پیوستن به این توافق بیان کرد: من تمام جوانب پیوستن به این توافق را از لحاظ اینکه چه کشورهایی به عضویت آن درآمدهاند و چه کشورهایی حاضر به این کار نشدند، مطالعه کردم. لذا من اینطور نتیجه گرفتم که هر کشوری برای پیوستن یا نپیوستن به آن دلایلی دارد که با توجه به شرایط متفاوت کشورها، این دلایل هم با هم فرق دارد. برای مثال آمریکا اعلام کرده است، با عضویت در توافق پاریس، 6.5 میلیون نفر در این کشور بیکار میشوند و یا روسیه گفته است که آنها در سال 2019 این موضوع را بررسی خواهند کرد.
تربتینژاد تأکید کرد: بنابراین با توجه به اینکه بیشتر تولید گازهای گلخانهای توسط کارخانهها صورت میگیرد، ایران باید بر اساس شرایطش، تصمیم نهایی در این خصوص را بگیرد. اگر گازهای گلخانهای را کاهش دهیم، منجر به کاهش فعالیت مراکز صنعتی و بیکاری کارگران میشود. ضمن آنکه پالایشگاهها هم در زمره تولیدکننده گازهای گلخانهای هستند. پس لازم است با کار کارشناسی در اینباره تصمیمگیری شود.
عضو کمیسیون کشاورزی افزود: بهطورکلی بحث من این است که باید ببینیم کشورهایی که نپذیرفتند، چه دلایلی داشتند و آیا دلایل ما با آنها مشترک است. کشورهایی که عضو شدهاند چه دلایلی داشتند. چون هر کشوری ابتدا باید منافع خودش و سپس منافع کره زمین را لحاظ کند. بر این اساس ما با توجه به تجربیاتی که در مجلس و کمیسیونها درخصوص پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی پیدا کردهایم، میدانیم نباید تحت تأثیر احساسات سیاسی و جو جهانی عمل کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: درنهایت اینکه آنچه مسلم است، با پذیرش توافق پاریس، فعالیتهای صنعتی ما محدود میشود. اما باید بررسی شود که این محدودیت تا چه اندازه است و آیا میصرفد که تن به این کار داده و مصالح کره زمین را بر مصالح کشور ترجیح دهیم.
انتهای پیام/