به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، براساس گزارش «نیواطلس»، در حال حاضر دانشمندان دانشگاه «سائوپائولو» در گزارشی اعلام کردند که نخستین نوزاد با پیوند رحم از یک اهداکننده مرده به دنیا آمد. این تولد میتواند نقطه عطفی برای حل مشکل زنان نابارور باشد.
تاکنون پیوند رحم کمتر از 40 بار انجام شده که تنها از سال 2013، 11 نوزاد زنده به دنیا آمدهاند. استفاده از رحم اهدایی از یک فرد مرده نیز میتواند مفید و قابل دسترس باشد. البته در سال جاری 10 پیوند از افراد مرده انجام شد اما هیچ تولدی گزارش نشده بود.
در این پیوند موفقیتآمیز، دریافتکننده رحم، یک زن 32 ساله بود که به طور مادرزادی رحم نداشت، در حالی که اهداکننده یک زن 45 سالهای بود که بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست داد.
طبق این گزارش، 4 ماه پیش از پیوند، فرد گیرنده تحت لقاح مصنوعی قرار گرفت و پزشکان 8 تخمک بارور را فریز کردند. در سپتامبر سال 2016 عمل پیوند که به مدت 10 ساعت طول کشید، با موفقیت انجام شد. 5 ماه بعد هیچ علائم ناهنجار یا رد عضو دیده نشد و در نهایت 7 ماه بعد پزشکان در یک عمل جراحی تخمکهای بارور را در رحم کاشتند و یک حاملگی رخ داد.
پزشکان پس از 35 هفته و سه روز این نوزاد را در یک عمل سزارین به دنیا آوردند و در همان زمان رحم پیوندی را برداشتند. این نوزاد 2.5 کیلوگرم وزن دارد و در سلامتی کامل به سر میبرد.
انتهای پیام/