بررسی نفس‌گیر بررسی اصلاح CFT در پارلمان/ وقتی یک نماینده از لاریجانی حقِ آب و هوا می‌خواهد!

بررسی نفس‌گیر اصلاح لایحه CFT در صحن پارلمان/ درخواست یک نماینده از فیلسوف مجلس برای اعطای حقِ آب و هوا!به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صحن علنی امروز (چهارشنبه 14 آذر ماه) در حالی آغاز شد که بررسی لایحه CFT به عنوان دستور دوم در جلسه قرائت شد. ابتدا اصلاحات بودجه سال 97 مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ساعت 9 و 10 دقیقه نوبت به بررسی رفع ایرادات لایحه CFT رسید.

ابتدا یوسف نژاد عضو هیئت رئیسه مجلس شروع به قرائت مواد اصلاح شده لایحه CFT توسط کمیسیون امنیت ملی مجلس کرد و بعد از آن نام محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران به عنوان اولین مخالف قرائت شد. دهقان در حالی اظهارات خود را مطرح می‌کرد که وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد، اشتباه شده و اسم آقای دهقان در لوح نبوده است.

این سخن اعتراض دهقان را در به همراه داشت و وی گفت نوبت آقای قوامی بوده که وی نوبت خود را به بنده داده است و این موضوع از لحاظ قانونی هیچ ایرادی ندارد، در نهایت با اعلام لاریجانی، دهقان به ادامه اظهارات و مخالفت‌های خود با این لایحه پرداخت.

وی در میانه اظهارات خود اعلام کرد که کمیسیون امنیت ملی در زمان تصویب CFT عدد کافی نداشته است، لذا تصویب آن خلاف قانون است.

بعد از پایان اظهارات دهقان، شهروز برزگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در موافقت با این لایحه شروع به صحبت کرد و در جریان صحبت وی، نقوی‌حسینی، ابطحی، دهمرده، حاجی‌دلیگانی با در دست داشتن کتاب آیین نامه داخلی مجلس درخواست به تذکر داشتند.

در زمان اظهارات و تأیید تصویب این لایحه توسط برزگر صدای فریاد «دو دو» و مخالفت برخی نمایندگان به هوا بلند شد، بعد از اتمام اظهارات برزگر، فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی درخواست تذکر 75 و پاسخ به ادعای دهقان را درباره عدد نداشتن این کمیسیون در زمان تصویب لایحه CFTداد.

فلاحت پیشه در همان ابتدای صحبت خود خطاب به لاریجانی گفت:« با این سر و صداها باید حق بدی ِ آب و هوا هم به ما بدهند!».

وی با اشاره به نوار ضبط شده جلسه اعلام کرد که کمیسیون امنیت ملی در زمان تصویب این لایحه تعداد اعضا به اندازه کافی حضور داشتند و این لایحه را با حضور نمایندگانی از شورای نگهبان و مجمع تشخیص بررسی کرده است.

در جریان اظهارات فلاحت‌پیشه، نادر قاضی پور بارها با در دست داشتن کتاب آیین نامه در مقابل جایگاه هیئت رئیسه مجلس حاضر شد و با رحیمی و وکیلی اعضای هیئت رئیسه مجلس، شروع به بحث کرد تا بتواند اجازه بیان تذکر را بگیرد.

رایزنی نمایندگان هم جناح با یکدیگر در جریان بررسی CFT انجام می‌شد و برخی دیگر از نمایندگان در همان جایگاه خود و پشت میز ایستاده و اعتراض داشتند.

در ادامه نوبت تذکر به قاضی‌پور نماینده پر سر و صدای مجلس رسید وی در میانه تذکرات خود موافقان این لایحه را ضعیف‌النفس خطاب کرد و گفت: «امروز باید مخالفان و موافقان به اندازه کافی صحبت کنند تا مردم بفهمند خادمان و شجاعان چه کسانی هستند و ضعیف النفسان چه کسانی هستند».

بیان این اعتراضات صدای فریاد اعتراض و «دو دوی» نمایندگان را در پی داشت که لاریجانی رئیس مجلس هم در جواب قاضی پور گفت «در سخنان خود به دیگران تعرض نداشته باشید»، اما این سخن رئیس مجلس هم نمایندگان را آرام نکرد و آنها همچنان فریاد می‌زدند و خواهان اجازه بیان تذکر بر اساس اصل 75 بودند.

در همین میان نقوی‌حسینی هم از ابتدای جلسه بررسی این لایحه درخواست ارائه تذکر را داشت و فریاد زنان در مقابل جایگاه هیئت رئیسه حضور یافت، اما در کنار وی هم پارسایی عضو فراکسیون امید و نعمتی عضو فراکسیون مستقلان هم در اعتراض به سخنان قاضی پور در مقابل جایگاه درخواست نوبت برای صحبت داشتند.

هرچند دقیقه یک بار سکوتی در مجلس حکمفرما می‌شد، اما صدای اعتراض مخالفان و موافقان هرکدام به نوعی در فضای مجلس می‌پیچید؛ حتی در زمانی که نماینده دولت برای دادن نظر خود پشت تریبون قرار گرفت باز هم نمایندگان مانند ابطحی به این سخنان اعتراض کردند.

سرانجام وکیلی نام مافی نماینده مردم تهران را قرائت کرد تا وی به نمایندگی از دیگر نمایندگان معترض به سخنان قاضی پور مطالب خود را بیان کند که وی هم سخنان این نماینده مردم ارومیه را مورد انتقاد قرار داد اما به دلیل کوتاه بودن سخنان خانم مافی و محکم نبودن آن باز هم دیگر نمایندگان خواهان دادن تذکر شدند که سرانجام وکیلی نام عبدالکریم حسین زاده عضو فراکسیون امید را قرائت کرد اما از وی خواست اجازه دهد تا پزشکیان نایب رئیس اول به نمایندگی از دیگران صحبت کند.

پزشکیان هم در همان ابتدا سخنان قاضی پور را به عنوان توهین تلقی کرد و گفت «گذشته افراد و شجاع بودن آنها در جنگ مشخص شده و گفتن این سخنان در مجلس مسخره است؛ بنده با قدرت به این لایحه رأی می‌دهم، بگذار مردم بدانند اگر مشکلی ایجاد شده چه کسانی مشکل را به وجود آورده‌اند».

ساعت 9 و 55 دقیقه شد و لاریجانی رئیس مجلس از کمیسیون امنیت ملی خواست تا در پشت تریبون قرار گرفته و نظر خود را قرائت کند، در زمان قرائت گزارش این کمیسیون توسط نجفی‌خوشرودی سخنگوی این کمیسیون هم همه نمایندگان و ازدحام آنها در مقابل جایگاه هیئت رئیسه ادامه داشت و این نمایندگان بیشتر به دلیل آنکه نوبت به دادن تذکر به آنهان نرسیده بود معترض بودند.

در همین حین نمایندگان زیادی در اطراف پزشکیان جمع شده بودند و ذوالنوری نماینده مردم قم مشغول بحث با وی بود که تابش نماینده مردم اردکان سعی در آرام کردن آنها داشت و دیگر نمایندگان را به سمت جایگاه‌های خود هدایت می‌کرد، اما همچنان برخی نمایندگان با وی بحث و برخی دیگر با نایب رئیس اول مجلس روبوسی و تشکر می‌کردند.

در ادامه پژمان‌فر، دهقان، حاجی‌دلیگانی، ذوالنور، گودرزی و... از جمله نمایندگان معترض به لایحه CFT بودند که در مقابل جایگاه هیئت رئیسه تجمع کردند اما سرانجام در ساعت 10 صبح و بعد از 50 دقیقه بحث و کشمکش با اعلام لاریجانی زمان رأی گیری این لایحه فرا رسید در این میان فریاد «دو دو» و« چهار چهار» نمایندگان بلند شد و برخی با انگشتان خود دو دو(مخالف) و چهار چهار(موافق) را نشان می‌دادند.

در نهایت اصلاحات کمیسیون امنیت ملی درباره ماده واحده آن با موافقت نمایندگان تصویب شد و درباره آن قسمت از لایحه که کمیسیون امنیت ملی بر مصوبه قبلی خود اصرار داشت با رأی موافق مجلس برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی