کاهش ۵۰ درصدی پرونده های نفقه و تمکین در خراسان رضوی

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس،کارگاه تربیت مدرس با موضوع خانواده ویژه سازمان‌های مردم نهاد در مشهد آغاز به کار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی سرپرست دادگاه خانواده استان در مراسم افتتاحیه این کارگاه با اشاره به نقش و تأثیر دستگاه‌های مسؤول گفت: چرا نباید حوزه های علمیه وارد به مقوله آسیب‌های خانواده شوند، باید از ظرفیت استان‌های با بصیرت و نخبه استفاده کنیم تا بتوانیم معضلات و آسیب‌های اجتماعی مثل آسیبهای حوزه خانواده را کاهش دهیم.

وی با اشاره به جایگاه صلح و سازش زوجین در دین مبین اسلام گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در این خصوص بسیار موفق عمل کرده است؛ به عنوان مثال موضوع نفقه و تمکین پس از ارجاع آنها به مراکز مشاوره قریب به 50 درصد کاهش داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی گقت: هر اقدامی که می‌خواهیم در خصوص آسیب‌های حوزه خانواده انجام دهیم باید قبل از مداخله دادگاه در حوزه خانواده انجام شود زیرا همین که خانواده‌ها در پرونده طلاق وارد دادگاه شوند اختلافات شتاب بیشتری به‌وجود می‌آورد.

وی با اشاره به لزوم همکاری و تعامل تمامی دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های خانواده گفت: هرکدام از دستگاه های ذیربط با مقوله آسیب‌های حوزه خانواده به طور مستقل کار می کنند که اگر بخواهیم شتاب این آسیب اجتماعی را کم کنیم باید متولی واحدی وجود داشته باشد تا با یکپارچه سازی در این خصوص موثر عمل کنیم.

علی اصغر رفاهی مستشار قضایی و مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی قوه قضائیه نیز در مراسم افتتاحیه این کارگاه گفت: در سیستم دادگستری در سال 95، تعداد ۱۵ میلیون و ۲۷۰ هزار پرونده و در سال 96 تعداد ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده که مجموع پرونده‌های دادگاه‌های بدوی، حل اختلاف و دیوان است، ثبت شده است و باید به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم در راستای کاهش ورودی پرونده‌ها به چرخه قضایی گام برداریم.

وی افزود: اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی، حاشیه نشینی و خشونت، آسیب‌های اولویت دار در کشور هستند و لازم است تمرکز ویژه‌ای برای رفع این آسیب‌ها داشته باشیم.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی قوه قضائیه، استفاده از ظرفیت‌های مردمی را در کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر خواند و گفت: قریب به 20000 سمن ، 80000 هیأت مذهبی و 200 تا 250 هزار مبلغ مذهبی در سراسر کشور فعالیت دارند که اگر بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم می‌توانیم در کاهش آسیب‌های اجتماعی موفق‌تر عمل کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی