به گزارش خبرگزاری فارس، علی مویدی خرمآبادی در یک نشست خبری اظهار داشت: ارزش این پروندههای بلاتکلیف به حدود 2 هزار میلیارد تومان میرسد که افراد مافیایی که پشت پرده این پروندهها قرار دارند، باید به خزانه دولت واریز کنند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اعلام اینکه بیش از دو هزار پرونده شناسایی کردهایم که از سالهای گذشته تاکنون معطل مانده، گفت: اگر نبود امکانات یا تجهیزات دلیل معطل ماندن این پروندهها است، آمادگی داریم کمک کنیم.
مویدی ادامه داد: بلاتکلیف ماندن بیش از 2 هزار پرونده با رقمی نجومی موضوعی است که دوستان ما در قوه قضائیه و دستگاه قضائی برای روشن شدن افکار عمومی باید به آن پاسخ بدهند.
وی با بیان اینکه این موضوع به دادستان کل کشور گزارش شده است، افزود: البته نماینده قوه قضائیه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همکاری بسیار خوبی داشته است.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: با شناختی که از قوه قضائیه و مسئولان آن دارم می دانم که آنها در خط مقدم مبارزه با مفاسد اقتصادی از این دست هستند، ولی بلاتکلیف ماندن این تعداد پرونده در این سالها موضوعی است که باید برای مردم روشن شده و خاطیان به عموم جامعه معرفی شوند.
وی تصریح کرد: برخی از این پروندهها که البته تعداد آنها اندک است در استان کرمانشاه تشکیل شده است.
مویدی با بیان اینکه در آینده عملکرد دستگاههای دیگر در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز را اعلام خواهم کرد، گفت: اگر میخواهیم آثار مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در کشور ببینیم، باید هر دستگاهی مروری بر عملکردش داشته باشد و کارهای معطل مانده را به روز کند.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص قاچاق کالاهای اساسی به خارج از کشور در پی افزایش نرخ دلار نیز گفت: یکی از پیشبینیها در آغاز تحریمها این بود که با توجه به اینکه دولت به کالاهای اساسی یارانه میدهد، احتمال خروج این کالاها به خارج از کشور وجود داشت و پیشبینیهای لازم در جهت پر کردن خلأها را داشتیم و مصوبهای در دولت به تصویب رسید و به استانداران ابلاغ شد و امروز بخشهای مبارزهکننده آگاهی کافی جهت چگونگی مهار کردن خروج کالاهای اساسی به خارج از کشور را دارند.
وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان خروج کالاهای اساسی به خارج از کشور وجود ندارد، گفت: خروج کالاهای اساسی رو به کاهش است، البته همچنان این آسیب را داریم، اما امیدواریم گام به گام خلاءهای موجود را پر کنیم و قاچاق کالا به خارج از کشور به حداقل برسد.
مویدی در ادامه استانهای مرزی را از اولویتهای ستاد در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست و گفت: در بازدیدی که از مرزهای استان کرمانشاه داشتم، به وضوح دیدم که در استان توفیقات قابل قبولی چه به لحاظ کمی و چه کیفی در این استان صورت گرفته است.
مویدی در بخش دیگری از سخنانش به تلاش های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای جلوگیری از قاچاق سوخت اشاره کرد و اظهار داشت: با رویکردی که دولت در احیای کارتهای سوخت در پیش گرفته، قطعاً شاهد وضعیت بهتری خواهیم بود و قاچاق سوخت در مرزها به حداقل خواهد رسید.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین از هدفمند کردن موضوع کولهبری خبر داد و گفت: در این برنامه که آغاز شده است، هم حق کولهبر، هم دولت و هم تجار و بازرگانان محفوظ و همگی در چارچوب قانون وظایف و برنامههای خود را انجام میدهند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر و به خصوص پس از تأکیدات چند باره رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقدامات خوبی در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته و شاهد افزایش کشفیات از لحاظ کمی و ارزش ریالی آن ها بودهایم.
مویدی با بیان اینکه در سالهای گذشته بیشتر روی بحث مقابله ای در مورد قاچاق تأکید می شد، افزود: در مدت یکی، دو سال اخیر توجه به بحث پیشگیری در دستور کار مسئولان قرار گرفته و موفقیتهای خوبی را نیز حاصل شده است.
انتهای پیام/ب