آیا «جیب مردم» نظر روحانی را تائید می‌کند؟

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در ستون نکته شماره امروز این رسانه نوشت:

بیشتر بخوانید

اعتراف دیشب روحانی و ضرورت یک عذرخواهی رسمی

در حکایت‌ها آورده‌اند- البته به مزاح- که یکی از نامزدها در نطق انتخاباتی خود می‌گفت؛ من با سوسیالیسم، امپریالیسم، کمونیسم، کاپیتالیسم، لیبرالیسم به شدت مبارزه می‌کنم و... در این هنگام، پیرمردی از میان جمعیت برخاست و گفت؛ قربان! من که از ‌این ایسم‌ها که برشمردید چیزی سر در نمی‌آورم! تنها ایسمش که برایم آشناست روماتیسم است که روزگارم را سیاه کرده است، کاش برای روماتیسم بنده هم فکری می‌کردید و چاره‌ای می‌اندیشیدید!


اظهارات رئیس‌جمهور محترم در سفر اخیرشان به استان سمنان در برخی از موارد با واقعیت‌های موجود فاصله زیادی داشت و در آن از مشکلاتی که توده‌های مردم، این روزها با آن روبرو هستند خبر چندانی نبود.

در گزارش امروز کیهان به ۱۲ نمونه از این دست پرداخته‌ایم ولی یادداشت پیش‌روی به یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که مردم با آن دست به‌گریبان هستند و عرصه معیشت را بر آنان تنگ کرده است اختصاص دارد و آن «گرانی سرسام‌آور و لجام‌گسیخته کالا و خدمات مورد نیاز مردم است.»

بیشتر بخوانید

بررسی 12 ادعای رئیس جمهور در سفر اخیر به سمنان


 آقای روحانی می‌فرمایند «به ثمر رساندن طرح تحول سلامت کار آسانی نبود، اینکه در ۵ سال گذشته حقوق کارکنان و کارمندان بیش از تورم بوده، کار آسانی نیست و اینکه دریافتی‌ها و مستمری‌ها نسبت به ۵ سال گذشته ۵ برابر شده کار آسانی نبوده است»! در این‌باره باید گفت؛


 بعید است جناب رئیس‌جمهور فراموش کرده باشند که می‌فرمودند «ملاک و معیار تورم، جیب مردم است و نه آمارها» و باید از ایشان پرسید که آیا «جیب مردم» نظر جنابعالی را تائید می‌کند؟!


به عنوان نمونه -و فقط نمونه- متوسط قیمت برخی از اقلام مصرفی خانوارها، از افزایش۳۵۰ درصدی قیمت رب گوجه‌فرنگی، ۸۳ درصدی قیمت میوه، ۶۶ درصدی قیمت تخم‌مرغ، ۴۵ درصدی قیمت گوشت، ۴۴ درصدی قیمت برنج، ۴۱ درصدی قیمت قند و شکر، ۳۷ درصدی قیمت لبنیات و۲۹ درصدی قیمت حبوبات خبر می‌دهد! این اقلام تنها بخشی از سفره خانوارها را شامل می‌شود و از کاهش شدید توان مردم در یک سال اخیر حکایت دارد! آیا این واقعیات با اظهارات آقای رئیس‌جمهور فاصله‌ایپر ناشدنی ندارد؟!


ضمن آنکه آمار رسما اعلام شده از سوی مراکز مسئول دولتی نیز نظر آقای روحانی را تأیید نمی‌کند!


 ایشان اعلام کرده‌اند که طی ۵ سال گذشته، حقوق کارمندان و کارکنان دولت بیش از تورم بوده است و دریافتی‌ها و مستمری‌ها نسبت به ۵ سال گذشته ۵ برابر شده! که باید گفت اولا؛ این ادعا واقعیت ندارد و کارمندان و کارکنان عادی دولت که اکثریت نزدیک به اتفاق این طیف را شامل می‌شود از جمله اقشاری هستند که از گرانی کمرشکن کالا و خدمات و سختی معیشت رنج می‌برند و معلوم نیست فراتر بودن حقوق آنان از نرخ تورم که در اظهارات جناب رئیس‌جمهور آمده است با کدام شاهد و قرینه و یا اسناد دولتی همخوانی دارد و افزایش ۵ برابری دریافتی مستمری‌بگیران چه مبنای قابل قبول و ارائه‌ای دارد؟!


 البته ادعای آقای روحانی در خصوص ۵ برابر شدن دریافتی مستمری‌بگیران را می‌توان با ضریبی به مراتب بیشتر و افزون‌تر از ۵ برابر، درباره مدیران نجومی پذیرفت! همان‌ها که ابتدا داعیه برخورد با آنان مطرح شد و سپس مدال «ذخیره‌های نظام»! بر سینه‌شان نصب گردید!


 کوتاه سخن آنکه سررشته امور و امکانات در اختیار دولت است و انتظار آن است که از این اهرم‌ها و ظرفیت‌ها برای مقابله جدی با مشکلات پیش‌روی که گرانی سرسام‌آور یکی از اصلی‌ترین آنهاست بهره بگیرد مردم را که به فرموده امام راحل(ره) ولی‌نعمت نظام هستند در میانه میدان معیشت با گرانی لجام‌گسیخته و روزافزون تنها نگذارد.

برچسب ها:

سیاسی