به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قرار است جلسهای در سازمان ملل متحد با حضور کشورهای ۱+۴ با محوریت فعالیتهای موشکی ایران تشکیل شود؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این موضوع اظهار کرد دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، زیرا در برجام حرفی از فعالیتهای موشکی زده نشده و تنها موضوع هستهای مطرح بوده است. از طرفی اروپا قرار بود ساز و کار مالی جداگانه از سوئیفت راه اندازی کند، اما هر روز آن را به تعویق انداخته و حالا هم بحث موشکی را پیش کشیده!
جعفر قناد باشی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه چرا در چنین شرایطی که باید دغدغه اتحادیه اروپا راه اندازی ساز و کار مالی باشد قصد دارند برنامه موشکی ایران را در جلسه غیر علنی شوراء امنیت مطرح کنند، گفت: طرفهای اروپایی گروه 4+1 منفعل بوده و از توانمندیهای خود استفاده نکرده و منافع ملی خود را به نوعی قربانی این انفعال و اقدام نادرست خود میکنند.
وی در ادامه افزود: البته ما در رابطه با مطرح شدن موضوع برنامه موشکی ایران در جلسه غیر علنی شوراء امنیت وقتی از گروه 1+4 صحبت میکنیم، منظورمان انگلستان، فرانسه و آلمان است زیرا روسیه و چین که دو عضو دیگر این گروه هستند در این موضوع کشورهای اتحادیه اروپا را همراهی نکردهاند. به علاوه این موضوع ارتباط مستقیم با کسانی دارد که در کشورهای یاد شده، قدرت را در دست دارند؛ در واقع در برابر سیاستهای آمریکایی موضعی که متناسب با منافع کشورهای اروپایی باشد را اتحاذ نمیکنند. اگر قدرتمندان فعلی اروپا اعتماد به نفس لازم را داشتند یا اگر مانند بعضی از سران قبلی اروپا به استقلال کشورهای خود و اروپا فکر میکردند، چنین مواضعی اتحاذ نمیکردند.
قنادباشی در رابطه با سیاست منفعلانه سران کشورهای اروپایی اظهار کرد: قدرتمندان اتحادیه اروپا به دلیل ترسی که از سران صهیونیستی دارند، سیاست منفعلانهای هم در پیش گرفتهاند؛ به این دلیل که فکر میکنند عدم همسویی آنها با محافل صهیونیستی ممکن سبب شود که موقعیتشان در عرصه افکار عمومی و رسانههایی که تاثیر صهیونیست است به خطر بیفتد، زیرا این موضع آنها مبنی بر صحبت راجع به مسئله موشکی ایران، موضع تلآویو و واشنگتن است و اروپاییها هیچ منفعتی از این موضوع نمیبرند. به این دلیل که کشورهای هم مرز ایران مانند هند و پاکستان دارای موشکهای قاره پیما هستند و اگر واقعا اروپاییان به دنبال این باشند که موضوع موشکی را به عنوان منافع در دستور کار خود قرار دهند، باید در درجه اول به فکر موشکهای رقبای خود مانند چین و روسیه باشند.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه عنوان کرد: منشاء تصمیم سران اتحادیه اروپا برای به بحث گذاشتن مسئله موشکی ایران تلآویو و واشنگتن است؛ سفرهای پیوسته نتانیاهو به لندن و پاریس، مذاکراتی که آمریکاییها در انگلیس و فرانسه دارند سبب طرح این درخواست شده و اروپا را به سمت ضرر و زیان بیشتر سوق میدهد؛ در خال حاضر اروپا به دلیل عدم ادامه روابط با ایران ضرر زیادی را در عرصههای اتوموبیل سازی، صادرات به ایران و حتی در عرصه نفت متحمل شده و آینده خود را خراب میکند.
وی افزود: در حال حاضر مردم اروپا در عرصه سیاست به شخصیتهایی دارای اعتماد به نفس احتیاج دارند که منافع ملی کشورشان را مورد توجه قرار داده و از توانمندیهای خود غافل نشوند؛ البته بخش دیگری از اقدامات رهبران اروپایی به فقدان آگاهی آنان از تانوانی و ضعف آمریکا و محافل صهیونیستی بر میگردد؛ آنان تصور درستی از ایالات متحده و رژیم صهیونیستی ندارند و اگر میدانستند که این رژیم جعلی تا چه اندازه در به راه انداختن موج مخالف علیه اروپا ناتوان است، اینگونه از آنها نمیترسیدند.
قنادباشی در پایان درباره اینکه آیا احتمال خروج اروپا از برجام وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: اروپاییان قصد خروج از برجام را ندارند؛ آنها میخواهند در گفتار عضو برجام باشند اما در عمل آن را اجرا نکنند. آن چیزی که محتمل است، خروج ایران از برجام بوده و حتی کارشناسان اروپایی هم اخطار خروج تهران از برنامه جامع اقدام مشترک را دادهاند که این موضوع هم به ضرر غرب تمام خواهد شد. اروپاییان خواستار خروج از برجام نیستند اما در عمل همانند ۀمریکاییان عمل میکنند. در خرید نفت تحریم علیه ایران را اجرا میکنند، در زمینه بانکی و خرید کالاهای ایرانی هم همانند ایالات متحده عمل میکنند ولی در گفتار حاضر به خروج از برجام نبوده و نگران این هستند که ایران از برجام خارج شود.
انتهای پیام/