به گزارش خبرنگار قضایی فارس، محمد باقر الفت در مراسم اختتامیه کارگاه تربیت مدرس با موضوع خانواده در مشهد گفت: دخالت غیر علمی دستگاهها در حوزه آسیبهای اجتماعی خود ممکن است سبب آسیب اجتماعی شود و این که شما اساتید به عنوان نخبگان حوزه آسیب شناسی خانواده گردهم آمدهاید نشان از این است که راه را درست رفتهایم.
وی گفت استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد در کشور ما به آن معنایی که دنیا از آن تصور دارد چند سالی است که مورد توجه قرار گرفته و بستر قانونی سمن ها فراهم شده است. وقتی صحبت از توانمند سازی میکنیم یعنی اینکه سمن ها نقطه ضعفهایی دارند و این که حاکمیت تلاش تلاش کند سمنها را توانمند سازد جای بحث دارد که آیا این اقدام موثر واقع خواهد شد یا خیر؛ زیرا اعتقاد داریم سمن ها باید خودشان خودشان را تقویت کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه اظهارکرد: در مواجهه با سمن ها ما به عنوان حاکمیت چند وظیفه اجرایی داریم تا خدای نکرده این سازمانها برعلیه مصالح جامعه عمل نکنند که در همین باره قانونگذار تاکید کرده است از ظرفیت سمن ها در تهیه سند جامع پیشگیری استفاده شود.
محمد باقر الفت ادامه داد: در قانون توسعه ششم خیلی بیشتر از قانون توسعه پنجم به سازمان های فعال مردم نهاد توجه شده معنی این کار این است که سیاست گذاران در کشور ما بر این اعتقادند که ظرفیتهای مردمی را حتی در سیاستها و تدابیر هم دخالت بدهند، که این همان موضوع حکومت مردم سالاری دینی است و یکی از مهم ترین دلایل اثبات حکومت مردم سالار است.
معاون رییس قوه قضاییه افزود: با وجود این فعالیت سازمانهای مردم نهاد همیشه اینطور نیست که فکر کنیم عاری از آفت است و چه بسا سازمانهای مردم نهاد و فعالیتش همراه آفت وآسیب اجتماعی باشد و از این جهت است که باید تلاش کنیم در مرحله تشکیل سازمان های مردم نهاد دقت شود.
الفت در ادامه گفت: در بسیاری از کشورها زمانی که ابزار جامعه مدنی در دست افراد خاصی قرار گرفته است آسیبهای بزرگی به ملتها وارد شده است و به عنوان مثال در موضوع خانواده، ما در نگاه اعتقادیمان نگاه شفاف و پرمعنایی به خانواده از جمله روابط آقا و خانم و حقوق و تکالیف اعضای خانواده داریم که بر اساس احکام الهی، اصول دین و مذهب شکل میگیرد. نگاه ما در این باره با نگاهی که از غرب وارد کشور میشود تفاوت دارد و اگر اینگونه تفکر بخواهد حاکم شود آسیب زا خواهد بود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)در خصوص تقویت سمن ها نیز گفت: در جلسهای که در محضر رهبر معظم انقلاب بودیم ایشان بر توانمندسازی و تقویت سمن ها تاکید داشتند و مسئولین را برای ایجاد بستر مناسب فعالیت آنها مکلف و اعلام نمودند "برای فعال نمودن سمن ها همه تلاش کنند اما در شکل گیری سمن ها یک غربالگری هم انجام شود و بدانیم برای چه سازمانی بستر فراهم میکنیم وموضوع آموزش این سازمانها را هم به جوانان انقلابی بسپاریم"و لذا باید پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)که نشان از اهمیت و حساسیت مقوله سمن ها است اقدام کنیم و به دنبال توانمندسازی این سازمانها باشیم.
این مقام قضایی همچنین افزود: باید تلاش کنیم حوزه فعالیت سم نهای معتقد و آشنا به ارزشهای دینی از حوزه مرزهای کشور فراتر رود و فعالیتشان را در سطح بینالمللی توسعه دهد. اگر سازمانهای بینالمللی و به عنوان مثال در موضوع حقوق بشر را ملاحظه کنید قسمتی از فضای این سازمانها به مقامات و مسئولین کشورها و قسمت دیگر به که بخش بزرگی از آن است در اختیار سازمانهای مردم نهاد قرار گرفته است و هر کدام از این سمن ها مبلغ ومدافع فرهنگ خودشان هستند و تلاش میکنند ارزشهای اخلاقی جامعه خودشان را به دنیا انتقال دهند.
محمد باقرالفت با تاکید بر بهرهمندی سمن ها علمای حوزه خصوصا در موضوع خانواده نیز گفت: سمنها در هر حوزه علی الخصوص درباره خانواده از علمای حوزه و تجربیاتشان استفاده کنند.
معاون اجتماعی وپیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در خاتمه خاطر نشان کرد: انتظار اجتماعی؛ فعال کردن سمنها است و حاکمیت هم به سمن ها احتیاج دارد بنابراین حضورشان را باید به گرمی پذیرفت و از آنها استقبال کرد و باید دورههای توانمند سازی را با توان بیشتر برای این سازمان ها برگزار کنیم زیرا اگر این نهادها به خوبی فعالیت کنند هم در توسعه کشور و هم در تربیت نسل ها موفقیت خواهیم داشت.
کارگاه تربیت مدرس باموضوع خانواده ویژه سازمانهای مردم نهاد و نهادهای مذهبی با حضور مدرسان دانشگاه به مدت یک روز توسط اداره کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در مشهد برگزار شد.