هرمذاکره‌ای برای صلح در منطقه بدون حضور ایران بی‌نتیجه است/ منافع ایران و روسیه مقابل تحریم‌های آمریکا مشترک است/اراده روسیه و پوتین حمایت از ایران مقابل تحریم‌های غیرقانونی است

به گزارش مشرق، لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران با حضور در برنامه تلویزیونی بدون مرز از منافع مشترک ایران و روسیه و اعمال تحریم‌ها علیه دو کشور سخن گفت.

جاگاریان در این برنامه تاکید کرد که ایران و روسیه هر دو سوار یک قایق هستند و منافع مشترک فراوانی دارند. او درباره مکانیزم کشورهای اروپایی در دوران پسا خروج آمریکا از برجام گفت که هیچ اتفاق خوبی نیفتاده و وعده‌ اروپایی‌ها عملیاتی نشده است. سفیر روسیه معتقد است اروپایی‌ها هم فقط اهل حرفند و هیچ چیزی به نفع ایران عملیاتی نخواهد شد.

بیشتر بخوانید:

رئیس مجلس روسیه: تروریست‌ها تلاش دارند به کشورهای مختلف ضربه بزنند

ظریف: آمریکا منطقه را تبدیل به انبار باروت کرده است

سفیر روسیه گفت: ایران و روسیه برای مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا عزمی جدی دارند اما اقدامات اروپایی‌ها در مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران در حد حرف بوده و تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است. 

جاگاریان در پاسخ به این سوال که روسیه تا چه حد در حمایت از ایران در مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا خواهد ایستاد، گفت: اراده ملی  روسیه و شخص پوتین این است که ما تحریم‌های یکجانبه علیه ایران  را غیر قانونی دانسته و آن را محکوم می‌کنیم.

وی همچنین  ادعاها و بهانه‌های آمریکا در خصوص فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران را بی پایه و اساس خواند و گفت: فعالیت‌های موشکی ایران ربطی به برجام ندارد. ادعای آمریکا در خصوص حضور منطقه‌ای ایران نیز بی‌اساس است چون ایران بارها اعلام کرده که حاضر است در خصوص مسائل منطقه، همکاری و مذاکره کند. موضع ایران درباره اوضاع یمن از جمله مواردی است که نشان‌دهنده همکاری و اصالت گفت‌وگو است.

سفیر روسیه تبادل تجاری میان ایران و روسیه را با پول ملی دو کشور گامی مهم  در  مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا دانست و گفت ایران و روسیه در مقابله با اقدامات آمریکا در یک قایق هستند و منافعی مشترک دارند .

جاگاریان تصمیم دو کشور برای تبادل تجاری با پول ملی را گامی  مهم در حذف دلار و کاهش فشارهای آمریکا دانست و گفت:

ایران و روسیه  در حال حاضر 25 درصد از مبادلات تجاری خود را بر اساس پول ملی انجام می‌دهند  و این روند ادامه خواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به نگرانی‌های بخش خصوصی در مورد نوسانات پول ملی دو کشور و تاثیرات آن بر مبادلات تجاری دو کشور اظهار داشت: یک گروه کاری از بانک‌های مرکزی دو کشور در حال بررسی  رفع موانع تجاری میان ایران و روسیه هستند و تاکنون به راهکارهای عملی خوبی دست یافته‌اند. ما تلاش داریم اقداماتی انجام دهیم که نگرانی‌های بخش خصوصی از کاهش ارزش پول ملی دو کشور بر طرف شود.

سفیر روسیه استفاده ابزاری آمریکا از دلار برای افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه کشورها را نکوهش کرد و گفت:

همکاری‌های ایران با پنج کشور عضو اوراسیا از سال آینده میلادی اجرایی می‌شود و ایران می‌تواند بدون دلار با پول ملی این کشورها مبادلات تجاری و بازرگانی داشته باشد.

جاگاریان در پاسخ به این سوال که تا چه حد می‌توان به وعده اروپایی‌ها در اجرایی کردن بسته پیشنهادی امیدوار بود، گفت: بهتر است این سوال را از اروپایی‌ها بپرسید اما باید گفت  وعده‌های آنها برای مقابله با تحریم‌های آمریکا تاکنون در حد حرف بوده و اقدام عملی صورت نگرفته است. آنها قرار بود از بسته پیشنهادی‌شان قبل از اعمال مرحله دوم تحریم‌ها  علیه ایران رونمایی کنند اما این اقدام انجام نشد. در مشورت‌هایی که با روسیه صورت گرفته اعلام کرده‌اند در تلاشند تا از بسته پیشنهادی خود تحت عنوان SPV رونمایی کنند اما هنوز از مکانیزم  و زمان اجرای آن اطلاعاتی نداده‌اند.

او در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موانع موجود در اجرایی شدن طرح مبادلات تجاری وهمکاری‌های اقتصادی بر اساس پول ملی دو کشور گفت: مشکلات بانکی و پولی و همچنین عدم آشنایی بازرگانان دو کشور نسبت به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی  دو کشور از جمله مشکلات است که بزودی حل خواهد شد.

سفیر روسیه همچنین درباره مسائل منطقه‌ای و نقش روسیه در روند مذاکرات صلح افغانستان گفت: استراتژی روسیه در منطقه، برقراری صلح و ثبات است. ما تنها به امنیت منطقه برای کشورهای منطقه فکر می‌کنیم؛ برگزاری نشست مذاکرات صلح در مسکو هم در همین راستا بوده است. ما در افغانستان دنبال رقابت  با آمریکا نیستیم و خواستار تحقق صلحی واقعی در این  کشور هستیم. مردم افغانستان از حضور آمریکا خاطره خوبی ندارند. مذاکرات اخیر صلح  افغانستان در مسکو با حضور نمایندگان طالبان و شورای عالی صلح گام مهمی بود که آمریکا با عدم شرکت در آن  تلاش کرد تا این مذاکرات را نادیده بگیرد. آمریکا باید بداند بدون روسیه،ایران ،پاکستان و کشورهای آسیای  مرکزی  برقراری صلح در افغانستان امکان‌پذیر نخواهد بود. بدون ایران هیچ مذاکره‌ای برای صلح در منطقه امکان‌پذیر نیست.

برچسب ها:

جهان