ایران بر اساس پروژه‌های پیمانی-دفاعی حق آزمایش موشک دارد و پس بحث موشک‌های ایران به شوراء امنیت ارتباطی ندارد.

ایران بر اساس پروژه‌های پیمانی-دفاعی حق آزمایش موشک دارد و پس بحث موشک‌های ایران به شوراء امنیت ارتباطی ندارد.

محمد ساجدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایلی که کشورهای 1+4 را به جلسه غیر علنی شوراء امنیت با محوریت مسئله موشکی ایران کشاند، اظهار کرد: اروپا مدتی است قول راه اندازی SPV برای ارتباطات مالی با ایران را داده است، اما  به دلیل فشار آمریکا تا امروز این کار را به سر انجام نرسانده‌اند؛ در حال حاضر هم  تنها اعلام کرده‌اند ساز و کار ویژه مالی را راه اندازی خواهند کرد ولی این مسئله را  مطرح می کنند که مبادلات نفتی در آن شکل نگرفته است و این موضوع موضوع در حالی بیان شده که بسیاری از اختلافات ما با غرب بر سر مسائل انتقال پول‌های نفتی به وجود آمده است.

وی  افزود: در این میان آمریکایی‌ها و به خصوص مایک پمپئو و مدیر گروه اقدام ایران در واشنگتن سفری به بلژیک داشته و در مورد موشکی ایران در شورا امنیت مطرح خواهد شد؛ این در حالی است که بر اساس توافقات و پروژه‌های پیمانی - دفاعی خودمان اختیار آزمایش موشکی داشته و موضوع به شوراء امنیت ارتباطی ندارد. در نمتیجه  دلیل مطرح شدن این موضوع در حال حاضر و زمانی که قرار است SPV راه اندازی شود، این است که بر این مسئله ساز و کار مالی اروپا سایه انداخته و از شکل گیری آن جلو گیری کند.

ساجدی در رابطه با موضوع پول‌های نفتی ایران توضیح داد: پول هر گونه مبادلات نفتی ایران با غرب، 3 ماه بعد واریز می‌شود، بنابراین اثرات تحریم 13 آبان هنوز به داخل ایران نرسیده است. نکته مهم تر این است که در حال حاضر ایالات متحده سعی دارد تا ایران را در بحث امنیتی مورد تهاجم قرار دهد. اگر عربستان در حال حاضر به فشارهای واشنگتن در بحث یمن توجه نمی‌کند به این دلیل است که منتظر مانده تا فشارهای سیاسی غرب بر تهران وارد شود تا ترفندی بسته و اعلام کند که در بحث سیاست خارجی پیروز است. در هر صورت به نظر من ایالات متحده به دنبال بهانه جویی بوده و اروپا هم خواهان  مبادلات مالی گسترده خود با واشنگتن و به همین دلیل قدرت ایستادگی در برابر این کشور  را ندارند و در نتیجه  فشارها به قوت خود باقی است.

این کارشناس مسائل بین الملل در رابطه با احتمال خروج اتحادیه اروپا از برجام، گفت: اتحادیه اروپا بارها به صورت  تلویحی  از ایران خواسته تا پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ صبر کنند تا شاید در دور بعد فرد دیگری به عنوان رییس جمهور انتخاب شود. اروپا باید بداند  به هر حال صبر ایران هم حدی دارد و به این صورت نیست که ایران تا ابد و با هر شرایطی در برجام بماند؛ ما اعلام نکردیم که از برجام خارج می‌شویم اما گزینه‌های دیگری هم روی میز داریم و شاید هم آمریکایی‌ها می‌‎خواهند ببینند ما تا چه اندازه از سیاست‌های آنان در قبال برجام تمکین می‌کنیم.

وی در پایان درباره احتمال خروج ایران از برجام اظهار کرد: احتمال خروج ایران از برجام به صورت مستقیم وجود ندارد، اما گزینه‌هایی برای ایران وجود مانند اینکه اگر بخواهند از فروش نفت ما از تنگه هرمز جلو گیری کنند، هیچ کشور دیگری هم قادر به فروش نفت خود نخواهد بود در واقع یا همه یا هیچکس! این موضوع را هم آمریکایی‌ها به خوبی درک کردند بنابراین در حال حاضر فشار می‌آورند تا ببینند ایران چه گزینه‌های دیگری را رو خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی