نماینده رهبرانقلاب در شورایعالی امنیت ملی، عصر امروز یکشنبه ۱۸ آذر با حضور در دانشگاه تهران در مراسم بزرگداشت روز دانشجو به ایراد سخنرانی پرداخت.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعیدجلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای سخنانش ابراز داشت: سقوط اخلاقی و سیاسی آمریکا در سال ۱۳۳۲ برای ملت ما روشن شد نه در سال ۱۳۹۷. کسانی که به سقوط اخلاقی و سیاسی آمریکا تازه پی برده اند ۶۵ سال از دانشجو و دانشگاه و ملت عقب هستند.
وی افزود: نباید ملتی هزینههای گزاف بدهد تا کسانی که ۶۵ سال از فهم واقعیت سقوط سیاسی و اخلاقی آمریکا عقب ماندهاند در سال ۹۷ بفهمند نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد و عقب ماندهتر کسانی که هنوز هم به این فهم نرسیدهاند و باز هم در یک دور باطل نسخههای ابطال شده قبل را تجویز میکنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رئالیستها حداقل به دنبال حفظ و ارتقاء منابع قدرت خود هستند بیان کرد: کسانی که واقع بینی را نه برای دیدن واقعیتها بلکه برای کنار زدن آرمانها علم میکنند، و سپس به جای دیدن واقعیتها شعارهای موهوم و رمانتیک سر میدهند، اینها حتی به رئالیسم مورد ادعای خودشان هم پای بند نیستند. رئالیستها حداقل دنبال حفظ و ارتقاء منابع قدرت هستند نه به تاراج و یغما دادن آن ها.
جلیلی ادامه داد: کدام رئالیست میگوید ۶۵ سال واقعیت تاریخی را به کنار بگذاری و حتی واقعیت همین امروز را هم نادیده بگیرید، چون فردی بر اساس یک توهم رومانتیک فکر میکند ترامپ از قبلیها و بعدیها هم بیشتر امتیاز میدهد؟! دانشگاه و دانشجو پیشرو و آگاه آن است که رصد کند چه کسانی توهم را به جای تفکر ارائه میکنند؟
این استاد دانشگاه در مراسمی که به میزبانی بسیج دانشجویی برگزار شد، استناد به تئوریهای ابطال شده را عقب ماندگی دانست و گفت: عقب ماندگی آن است که به تئوریها و نظریههای ابطال شدهای استناد شود که خود مبدعان و واضعان آن تئوریها مدت هاست صحبت از زوال آن تئوریها میکنند و کتاب درباره زوال آن علوم مینویسند و اشتباه بزرگتر آن است که فکر شود با همان نقائص و ایرادهایی که موجب زوال آن نظریهها شده است میتوان آنها را احیاء کرد.
همچنین جلیلی افزود: اگر ۳۰ سال قبل مارکسیسم به پایان خود رسید و زوال و ناکارآمدی آن برای جهان روشن شد امروز ناقوس زوال لیبرالیسم به صدا درآمده است و حتی مدعیان آن هم حرفی برای دفاع ندارند. کسانی که دم از پایان تاریخ و غلبه لیبرال دموکراسی میزدند فهمیده اند طناب پوسیده نظام سلطه و تفکر لیبرالیسم قابل دفاع و عرضه نیستند.
عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور رژیمهای آمریکا و اسرائیل را نمود تفکر لیبرال دموکراسی خواند و تشریح کرد: این حرف وزیر خارجه اسبق آلمان (یوشکا فیشر) است که میگوید حاکمیت غرب به زودی به تاریخ خواهد پیوست. اوست که میگوید اتحاد ژئوپلتیک غرب از هم گسیخته است. هم او میگوید ترامپ نمود واگرایی غرب است نه دلیل آن، اما فرایند این گسست را به شدت تسریع میکند. آنها فهمیده اند نظام سلطهای که مبتنی بر زور و منطق استکبار باشد حاصل آن به جز وحشیگری و چپاول و زورگویی و قانون جنگل نیست.
جلیلی همچنین با اشاره به اظهارات اخیر گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان گفت: امروز نه یک ژورنالیست بلکه صدراعظم سابق آلمان به صراحت بیان میکند که سفیر آمریکا در برلین مثل یک افسر اشغالگر عمل میکند. کشوری که ادعای غول اقتصادی جهان را دارد در مناسبات سلطه جهانی چنین زبون است.
وی افزود: قدرت جمهوری اسلامی در آن است که به دولتهایی تکیه نمیکند که صدراعظم سابق آن به صراحت میگوید امروز سفیر آمریکا در برلین مثل یک افسر اشغالگر عمل میکند. به دولتهایی اعتماد نمیکند که حتی در اتحادیه اروپا هم جایی ندارند. به دولتهایی تکیه نمیکند که امروز در پاسخگوی مردم خود هم نمیتوانند باشند به دولتهایی اعتماد نمیکند که در حالی در منطقه سال هاست جایگاه خود را از دست داده اند با نگاه نوستالژیک به سابقه بد تاریخی در منطقه بخواهند بری مردم ما گستاخانه رجز بخوانند.
دبیرسابق شورایعالی امنیت ملی در ادامه سخنان خود به کتاب رئیس جمهور فعلی رژیم آمریکا اشاره کرد و ابراز داشت: تکلیف رژیم حاکم بر آمریکا روشن است. حماقت ترامپ آن است که آمریکایی را که خود او افلیج خوانده است میخواهد با دیوانگی سرپا کند. آمریکای فلج با دیوانگی ترامپ مداوا نمیشود. آمریکا پیش از همه فهمیده است گزینههای او علیه ملت ایران روز به روز محدودتر میشود. همان طور که ۸ سال دفاع مقدس ما ناکارآمدی گزینه نظامی را به آنها اثبات کرد.
وی خیال آمریکاییها برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را خام خواند و در این باره گفت: ۸ سال مقاومت ملت ما در برابر تحریمهای ثانویه آمریکا هم برای همیشه ناکارآمدی گزینه تحریمها را به آنها اثبات خواهد کرد. این حماقت ترامپ بود که دوباره پا در مسیر نافرجام تحریمها گذاشت. مسیری که اوباما به صراحت گفت: در شرایطی توافق هستهای انجام شد که رژیم تحریمهای آمریکا در حال فروپاشی بود.
در سالهای ۹۰-۹۲ آمریکا به دنبال به صفر رساندن فروش نفت ایران بود و در مقطع کوتاهی به ۶۰۰.۰۰۰ بشکه هم رساند، ولی نیمه اول سال ۹۲ در اوج تحریمها به گواهی آمار رسمی فروش نفت ایران نه تنها صفر نشد بلکه سیر صعودی خود را پیدا کرد. بلکه به گواهی آمار به تناسب ۱ تا ۱.۵ میلیون بشکه رسید و میتوانست این سیر صعودی ادامه پیدا کند. در اوج تحریمها در سال ۹۱ حداقل ۱۷ دکل نفتی و ۱۹ فاز در پارس جنوبی به طور همزمان مشغول کار بودند. دستپاچگی دولت وقت آمریکا از ترس فروپاشی رژیم تحریمها بود.
جلیلی با اظهار تاسف از واکنش برخی در قبال تهدید دشمن افزود: متأسفانه در زمانی که تحریمها رو به زوال بود صحبتهایی از بزرگ نمایی و تأثیر تحریمها شد از آب خوردن تا خطر صفر شدن فروش نفت که دشمن به طمع افتاد. آمریکا نه آن زمان توانست مانع فروش نفت ایران شود و امروز هم هیچ غلطی نمیتواند بکند و اگر در داخل برخی اشتباهات تکرار نشود. سر ترامپ در مسیر بن بست تحریمها به سنگ خواهد خورد.
من توصیه میکنم همانطور که میگویند انتخابات تمام شده است زمان انسجام ملی و مقابله با دشمن ملت ایران است به اطلاعات و دادههای غلط تکیه نکنید. ارزیابی صحیح از منابع قدرت کشور و قدرت ملت ایران داشته باشید. بر تحلیلهای نادرست اصرار نکنید. واقع بین باشید و از واقعیتها درس بگیرید. امروز نه ترامپ که مذاکره کنندههای سابق آمریکا که برجام حاصل کار آن هاست میگویند اگر آمریکا بار دیگر تحریمهای ثانویه را اعمال کند برجام به قراردادی توخالی و پوچ تبدیل میشود و امروز آمریکا مجددا تحریمهای ثانویه را اعمال میکند و متأسفانه کسانی میگویند اگر میدانستیم ترامپ این کار را میکند باز هم این توافق خوب بود.
مسئول سابق مذاکرات هستهای کشور با طرح این نکته که برجام بنای مستحکمی نبود که ادعا میشد، خاطر نشان کرد: امروز اگر برای منافع ملی اهمیت قائل هستیم نگاه واقع بینانه اقتضاء میکند ببینیم برجام آن بنای مستحکمی نیست که ادعا میشد. رویکردی نیست که با آن بتوان سایر منافع ملت را هم تأمین کرد. آمریکا و اروپا بدانند اینکه آمریکا از برجام خارج شود و اروپا به تعهدات خود عمل نکند و به ایران بگویند باید اجرای تعهدات خود را ادامه دهد این با اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که توسط رهبری معظم انقلاب اعلام شده است تعارض دارد. نه حکمت است، نه مصلحت است و نه عزت و مجموعه نظام و مردم ما آن را نخواهند پذیرفت.
جلیلی در ادامه به بدعهدیهای طرفهای اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و با توصیه به واقع بینی جهت حل مشکلات گفت: تکلیف آمریکا معلوم است، اما اروپا نیز بداند دانشگاه ما دانشجوی ما و ملت ما رفتار اروپا را به دقت رصد و محاسبه میکنند. انتظار دانشگاه و دانشجو و ملت از اروپا آن نیست رفتارهای غلط آنها را نبینند و بگویند «اروپا بیش از حد انتظار ظاهر شد». دانشگاه رفتار اروپا را زیر نظر دارد. ملت ما میبیند آمریکا از توافقی که خود اروپا انجام داده است، خارج میشود و خلاف آن عمل میکند و اروپا حتی حاضر نمیشود رفتار آمریکا را نقض برجام بنامد و آن را محکوم کند و فقط به اظهار تأسف اکتفا میکند. این از چشم ملت دور نمیماند.
وی با استناد به سخنان دو سال پیش رئیس جمهور در مراسم شانزده آذر دانشگاه تهران و وعده واردات کیک زرد تصریح کرد: دولت انگلیس باید جواب دهد چرا علیرغم انجام تعهدات ایران در برجام با فروش ۹۰۰ تن کیک زرد به ایران مخالفت میکند.
نماینده رهبرانقلاب رفتارهای خصمانه طرفین اروپایی را مورد رصد ملت ایران دانست و بیان کرد: ملت ما رفتارهای خصمانه انگلیس و فرانسه را در شورای امنیت علیه توان دفاعی کشور میبینند. ملت ایران شاهد است و به دقّت رصد میکند در حالیکه متحدین اروپا در منطقه مستبدترین دولتها هستند و با ارّه از مخالفین خود استقبال میکند همراهی ۲۸ کشور اتحادیه اروپا درقطع نامه علیه ملت ایران چیزی جز به سخره گرفتن حقوق بشر نیست.
وی ادامه داد: دولتمردان اروپایی هستند که باید به ملت ایران پاسخ دهند اگر برجام برای اروپا مهم است چرا هزینه آن را باید ملت ایران پرداخت کند؟ دولتهای اروپایی باید به ملت ایران به صراحت بگویند چرا هزینههای برجام را یکطرفه به حساب ملت ایران میگذارند.
وی با اشاره به فهرست اسامی ۱۰۰ شرکت و بانک کاملا دولتی اروپایی، ارادهء آنها برای حفظ برجام را مورد سوال قرار داد و افزود: فهرستی از حداقل ۱۰۰ شرکت و بانک بزرگ اروپایی وجود دارد که ۱۰۰ درصد سهام آنها دولتی است. اگر ارادۀ دولتهای اروپایی حفظ برجام است چرا این شرکتها و بانکها را ملزم به مراودات بانکی و اقتصادی و خرید نفت از ایران نمیکنند. میگویند، چون تحریم میشوند. چرا فقط باید ایران تحریم شود. این همان تفکر نظام سلطه است؛ که میگوید برجام باید حفظ شود به شرطی که فقط ملت ایران هزینه آن را بدهد. این پیام ملت ما به دولتهای اروپایی است.
همچنین جلیلی ادامه داد: ملت ما با اقتدار از تحریمها عبور خواهد کرد، اما این آزمون مجددی برای شماست. اعتماد سازی جادۀ یک طرفه نیست. ملت ما امروز همانطور به این که امضاء دولتمردان آمریکایی تضمین باشد میخندند. این پیام را به دولتمردان اروپایی میدهد «حفظ برجام با جیب ملت ایران» خوابی است که تعبیر نخواهد شد.
وی ادامه داد: امروز نه ۱۹۰۷ و ۱۹۱۹ است که قدرتهایی بخواهند و بتوانند با هم بنشینند و برای ملت ما تصمیم بگیرند. نه ۱۹۱۷ است که با یک اعلامیه بخواهند برای سرنوشت منطقه ما تصمیم بگیرند.
جلیلی سخنان خود را اینگونه به پایان رساند که: امروز الگوی انقلاب اسلامی در منطقه نشان داده است میتوان مقاومت کرد و پیروز شد. میتوان مقاومت کرد و پیشرفت کرد. میتوان مقاومت کرد و نه تنها از حقوق ملت ایران بلکه از حقوق ملتهای مظلوم منطقه در عراق سوریه یمن و افغانستان دفاع کرد و آنها را یاری داد. همین اقتدار و حق طلبی است. همین دفاع از سر قدرت از مظلوم است که عربدههای آمریکا و رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی و پیاده نظامهای آن را بلند کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آنها میبینند فریاد حق طلبی و آزادی خواهی ۱۶ آذر ۱۳۲۲ نه تنها خاموش نشد بلکه با انقلاب اسلامی ریشه گرفت و امروز به درختی تنومند و ۴۰ ساله تبدیل شده است که «توتی اکلها کل حین باذن ربها»
انتهای پیام/