به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا خانیکی با اشاره به اینکه سال گذشته در ۱۹ آذرماه حجم ذخایر پنجگانه سدهای تهران ۶۴۲ میلیون مترمکعب بود، گفت: روند نامناسب بارشها در سال گذشته باعث شد تا ذخایر سدهای تهران به شکل قابل توجهی کاهش یابد و علیرغم بارشهای اخیر شاهد کاهش ۹۰ میلیون مترمکعبی ذخایر سدهای تهران نسبت به سال گذشته هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه حجم قابل توجهی از مخازن سدهای تهران برای مهار خشکسالی و تأمین آب شرب استفاده شد.
به گفته وی، با بارندگیهای اخیر روانآبهای ورودی به سدها نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد دارد و امیدواریم بارشها همین گونه ادامه یابد.
*بارگذاری جمعیتی در تهران بالاست و باید در مدیریت مصرف آب جدی بود
خانیکی با بیان اینکه بارگذاری جمعیتی در تهران بالاست و باید در مدیریت مصرف آب جدی بود، گفت: برای تأمین آب شرب تهران از طریق سامانههای غرب و شرق و سدهای تهران اقدامات لازم انجام میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران در پاسخ به این سوال که در طی روزهای اخیر شاهد بارشهای مناسبی در شهر تهران بودیم، آیا برنامهای برای جمعآوری روانآبها و این آبها در دستورکار قرار دارد، افزود: بحث جمع آوری روانآبها از سوی وزارت نیرو جدی گرفته شده است، به طوریکه قرار است این آبهای سطحی از طریق کانالها به جنوب تهران منتقل شود.
وی ادامه داد: طرح ملی ساماندهی آبهای جنوب تهران در حجم ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب آبهای روان را به جنوب تهران برای مصارف صنعتی و کشاورزی منتقل خواهد شد.
خانیکی افزود: طرح ملی ساماندهی آبهای جنوب تهران در حال وارد شدن به فاز اجرایی و در مراحل اجرایی است و مراحل نهایی خود را میگذارند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران اظهار داشت: ۷۰ درصد تأمین آب در شرایط نرمال از منابع سدها و ۳۰ درصد از منابع زیرزمینی صورت میگیرد و در شرایطی که وضعیت بحرانی شود ممکن است درصدی از استفاده از آبهای زیرزمینی رشد کند.
وی با اشاره به اینکه سالانه یک میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب برای شهر تهران آب تأمین میشود، گفت: مدیریت مصرف و استفاده صحیح از آب شرب در وضعیتی که کشور در آن قرار گرفته جزء ضروریات است و از آنجا که ۳۵ درصد منابع آب استان تهران صرف آب شرب میشود پس باید با مصرف صحیح و مدیریت مصرف کمک حال منابع آب موجود باشیم.
خانیکی تصریح کرد: قطعا اگر صرفهجویی در بخش آب شرب جدی گرفته نشود، مشکلات زیادی در تأمین آب در آینده خواهیم داشت.
انتهای پیام/ب