تا سال 1400، حدود 400 هزار واحد مسکونی ساخته می‌شود/ بوروکراسی طولانی در دریافت وام، موجب از بین رفتن انگیزه در مردم شده است

در گفت‎وگوی ویژه خبری مطرح شد؛برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع دورنمای بازار مسکن برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دورنمای بازار مسکن موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری دوشنبه 19 آذر ماه بود که با حضور هوشنگ عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری و حجت‌الله میرزایی اقتصاددان برگزار شد.

هوشنگ عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در ابتدای برنامه درباره اینکه چه تعداد واحد مسکونی در قالب طرح بازآفرینی ساخته شده و هدف‌گذاری تا چه اندازه بوده است، گفت: از زمانی که طرح بازآفرینی تایید و ابلاغ شد مقرر گشت که یکصد هزار واحد مسکونی در بافت‌های هدف بازآفرینی شهری در برنامه کاری یکساله خود قرار دهیم در واقع قرار است تا سال 1400، 400 هزار واحد مسکونی ساخته شود.

عشایری گفت: پس از تصویب این طرح، جریان ترویجی این موضوع برای مردم و توسعه گران اتفاق افتاد. نیازهای توسعه گران دریافت شد و فهمیدیم چه اتفاقی می‌تواند زمینه ورود توسعه گران برای ورود به بافت‌های هدف بازار فنی شهری ایجاد کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید برای این برنامه حدود چهار هزار میلیارد تومان منابع در اختیار این موضوع قرار داده می‌شد و از آنجا که احتمال می دادیم منابع آن تحقق پذیر نباشد، به سمت صندوق توسعه رفتیم. در نهایت طی تفاهنامه ای که حدود یک ماه پیش میان ما و سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی صورت گرفت 3700 میلیارد تومان مبلغ معادل ریالی که از صندوق توسعه ملی برداشت شد و در اختیار ما قرار گرفت و ما هم این میلغ را به بانک مسکن انتقال دهیم تا با ارائه تسهیلات 50 میلیونی با سود 9% بدون سپرده گذاری برای دو سال ساخت در اختیار سازندگان حرفه‌ای قرار دهد.

وی درخصوص 100 هزار واحد مسکونی تصریح کرد: امسال مردم ما حدود 32 هزار واحد تا اول آذرماه، پروانه ساخت گرفته اند و آماده اخذ این تسهیلات و آغاز به کار هستند. حدود 35 هزار واحد هم اراضی متعلق به دولت است که ظرفیت‌های آن در حال حاضر ایجاد شده است و از 100 هزار واحد نام برده حدود 67 هزار واحد آن، آماده دریافت تسهیلات هستند.

حجت الله میرزایی اقتصاددان و استاد دانشگاه در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا طرح بازآفرینی شهری ظرفیت ایجاد مسکن جدید را دارد، بیان کرد: به طور طبیعی در قالب این طرح، تراکم و بارگذاری مسکونی و جمعیتی افزایش می‌یابد، یعنی احتمال زیاد متوسط طبقات در شهری مانند تهران که بافت ناکارآمد به حدود 5 طبقه افزایش پیدا می کند که این امر بستگی به سیاست‌های شهرداری خواهد داشت.

میرزایی افزود: اگر شهردای بارگذاری را با هدف این که مشوق هایی ایجاد کند و مردم برای نوسازی تشویق شوند و یا حاشیه سود را برای سازندگان افزایش دهد، قاعدتا سرانه‌ها را کاهش خواهد داد و اگر این تراکم اضافی را ندهد، انگیزه حضور در این نوع پروژه ها برای سازندگان کاهش می‌یابد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که اگر طرح نوآفرینی اجرایی شود باید سبک‌سازی جمعیت اتفاق بیفتد، تصریح کرد: هر محله‌ای که پروانه نوسازی می‌گیرد تابع ضوابط طرح تفضیلی شهری است. آنچه اتفاق می‌افتد برای این است که توسعه گرانی که وارد محله می‌شوند مطابق طرح تفضیلی و ضوابطی که در آن محله حاکم است، ساخت و ساز را انجام می‌دهند.

در حال تکمیل...

 
برچسب ها:

سیاسی