رشد ۴۵ برابری فروش محصولات دانش‌بنیان ایرانی/ حدود ۳ هزار ایده به محصول تبدیل شد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، علم و فناوری به عنوان ستون اصلی اقتدار هر کشور از سوی مسؤولان بالادستی کشور ما نیز همواره مورد توجه بوده است.

بخصوص مقام معظم رهبری بر پیشرفت علم و فناوری توجه ویژه‌ای دارند و همیشه نسبت به این موضوع به مسؤولان تأکید و توصیه فرموده‌اند.

وزارت علوم نیز به عنوان متولی اصلی پژوهش کشور برنامه‌هایی را برای پیشرفت علم و فناوری مدنظر داشته که این برنامه‌ها در حال اجراست.

در رابطه با چگونگی پیشبرد این برنامه‌ها با مهدی کشمیری مدیرکل فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به گفت‌وگو نشستیم.

* ورود نظام‌مند دانشگاه‌ها به بحث تکمیل چرخه علم تا ثروت

فارس: با وجود اینکه وزارت علوم مسؤول اصلی فراهم آوردن اشتغال جوانان نیست و این وظیفه برعهده نهادهای دیگر است، اما گویا فعالیت‌هایی در این وزارتخانه نیز برای فراهم شدن شرایط اشتغال فارغ‌التحصیلان فراهم شده است.

کشمیری: در ارتباط با عملکرد حوزه فناوری وزارت علوم و فراهم شدن شرایط برای اشتغال فارغ‌التحصیلان باید بگویم، ورود نظام‌مند دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش و فناوری کشور به بحث فناوری و برنامه‌ ریزی برای کامل کردن چرخه علم تا محصول و ثروت از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت علوم در این دوره است.

توسعه این بستر مهم، اقتصاد دانش بنیان، اشتغال دانش آموختگان و چرخه مالی فعالیت‌های علمی و فنی را به دنبال داشته است.

* رشد میزان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان

فارس: در این زمینه مشخصا چه اقداماتی در حوزه اجرا داشته‌اید؟

کشمیری: در این راستا تعداد پارک‌های علم و فناوری از 33 پارک در سال 1391 به 43 پارک در سال 1397 افزایش یافته است.

به طوری که علاوه بر افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌ها از صفر در سال 1391 به یک هزار و ۲۹۷ شرکت تا پایان سال 1396، شاخص‌های فروش و اشتغال ایجاد شده به خصوص برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها نیز ارتقای قابل توجهی داشته است.

فارس: آماری از شاخص‌های فروش هم دارید؟

کشمیری: بر این اساس در مدت مشابه میزان فروش شرکت‌ها از 171 میلیارد تومان به ۷ هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان و میزان صادرات آنان نیز از 42.2 به 625.262 میلیون دلار رسیده است.

علاوه بر این در این مدت تعداد شاغلان در واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک های علم وفناوری از ۱۹ هزار نفر به ۴۲ هزار و ۱۰۰ نفر افزایش داشته است.

همچنین تعداد ایده‌های تبدیل شده به محصول تجاری از 587 به ۲ هزار و ۸۸۸ ایده و تعداد فناوری و محصولات صادر شده از 36 به 375 رشد داشته است.

انتهای پیام/