به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هادی مدقق امروز در سمینار تخصصی راهکارهای هوشمندسازی در مصرف انرژی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طرح سهام از سال 89 با اخذ مجوز از شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان طرح ملی تعریف شد، گفت: این طرح در ابتدا برای 20 میلیون مشترک مباحث اولیه آن صورت گرفت تا کنتورهای برق آنها هوشمند شود، اما با محدودیت منابع شورای اقصتاد و سازمان مدیریت اعلام کردند که این طرح در فاز نخست با تعویض یک میلیون کنتور و هوشمند شدن آنها کار آغاز شود.
وی با بیان اینکه نگرانی از نبود زیرساختها و بحث بومی شدن و عدم تجربه باعث شد تا در فاز نخست تعویض یک میلیون کنتور مطرح شود، گفت: به هر حال قرار بود این طرح در سال 93 به پایان برسد و این یک میلیون کنتور تعویض شود، اما به دلیل محدودیت منابع مالی باعث شده است تا در حال حاضر تنها 300 هزار کنتور هوشمند نصب شود.
به گفته وی از این 300 هزار کنتور هوشمند 20 هزار مشترک خانگی و تجاری، 60 هزار مشترک بخش کشاورزی و مابقی مربوط به مشترکان دیماندی بودهاند.
وی با اشاره به طولانی شدن فاز اول طرح سهام گفت: برای اینکه بتوانیم این طولانی شدن را جبران کنیم به سیستمی که خاص کشور است، روی آورده و اقدام به طراحی خاص کشور کردیم، بنابراین این طرح که باید سه ساله تمام میشد، یعنی از سال 91 که شروع شد، در سال 93 به اتمام میرسید کمبود اعتبارات دلیل اصلی بود.
وی با اشاره به اینکه طرح سهام با هدف مدیریت بار شبکه و کاهش مصرف برنامهریزی شده بود، گفت: با جایگزینی کنتورهای هوشمند مشترکان میتوانند ساعت به ساعت و دقیقه به دقیقه میزان مصرف خود را بررسی و از آن اطلاع پیدا کنند. بنابراین با نصب کنتورهای هوشمند به راحتی میتوان اقدام به مدیریت بار شبکه کرد.
به گفته وی اعتباری که در سال 89 برای طرح سهام پیشبینی شده بود، حدود 300 میلیارد تومان برای یک میلیون مشترک بود.
وی تصریح کرد: با تعویض و نصب 300 هزار کنتور هوشمند بیش از 2 هزار مگاوات بار شبکه برق صورت گرفته است.
انتهای پیام/ب