افزایش میزان حمایت مالی از مراکز فناور/ قول مسئولان برای اختصاص صدرصد بودجه پژوهشی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،‌ مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست خبری صبح امروز با اشاره به برنامه‌های هفته پژوهش گفت: تمام این برنامه‌ها در راستای اهداف وزیر علوم که در ابتدای حضورش به مجلس ارائه کرد و با هدف توسعه علمی و توسعه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری به خصوص از نظر کیفی صورت می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه درباره موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه برای توجه به چالش‌های ملی و دستگاهی اتفاقات خوبی رخ داده است گفت:‌ هنوز لایحه بودجه سال ۹۸ نهایی نشده ولی در موضوع اینگونه است که بودجه پارک‌های علم و فناوری ۷۳ درصد، بودجه پژوهشگاه‌ها ۱۷ درصد و بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها ۱۴ درصد افزایش می‌یابد. 

وی اضافه کرد:‌ نسبت بودجه پژوهشی به بودجه کل کشور و سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی بعد از بررسی در مجلس اعلام می‌شود، ولی بیش از ۰.۷ درصد است. 

برومند گفت:‌ فکر می‌کنم امسال بودجه پژوهش و فناوری کشور ۱۴ هزار میلیارد تومان شود، امسال ۷۲ درصد بودجه پژوهشی تخصیص داده شده که دوستان وعده داده‌اند صددرصد آن محقق شود و من به وعده و صداقت دوستان اعتقاد دارم و امیدوارم امسال بتوانند این امر محقق کنند.

معاون وزیر علوم گفت: زمانی که بودجه دانشگاه‌ها به موقع تخصیص داده نشود، از بودجه پژوهشی برای موارد دیگر استفاده می‌شود، ولی ما برنامه‌ریزی خوبی در وزارت علوم انجام دادیم و دو طرح را پیش می‌بریم که سیستم مالی در دانشگاه به صورتی باشد که هزینه‌کرد به صورت شفاف مشخص شود. 

وی گفت:‌ در سال ۹۷ بررسی‌های خودمان را انجام دادیم و روش‌های اجرایی و فرایندهایی را آماده می‌کنیم، تمام مراکز پژوهشی نیز مأموریت خود را با جزئیات مشخص کردند. 

وی افزود: بودجه را باید با پروژه‌ها کنار هم قرار دهیم و با این برنامه‌ریزی در سال ۹۷ اثربخشی فعالیت‌ها را بیشتر خواهید دید. 

برومند گفت: در حوزه‌های مختلف، پژوهشگاه‌های تخصصی فعال شدند و در دانشگاه‌ها عملا بودجه‌های پژوهشی به سمت نیازهای کشور می‌روند، از دانشگاه‌ها خواستیم هرکدام یک مشکل زیست‌محیطی را حل کنند و نامه‌هایی از دانشگاه‌ها داریم که بودجه‌ها را به سمتی می‌برند که چالش‌ها برطرف شود. 

وی در ادامه از افزایش میزان حمایت مالی از مراکز فناوری خبر داد و گفت:‌در سال ۹۳ این حمایت ۱۳ میلیارد تومان بوده که امسال به ۴۳ میلیارد تومان رسیده است، همچنین میزان فروش پارک‌ها به ۸ هزار میلیارد تومان رسیده و تعداد شرکت‌های زایشی که در سال ۹۵ حدود ۱۱۰ شرکت بود، به ۱۶۷ شرکت رسیده است. 

به گفته وی، تعداد واحدهای فناور از ۳ هزار واحد در سال ۹۱ به ۴ هزار و ۵۰۰ واحد در سال ۹۵ رسید و در حال حاضر ۶ هزار و ۲۶۷ واحد فناور در کشور وجود دارد. 

وی همچنین از ابلاغ آئین‌نامه نشریات تا یک ماه دیگر خبر داد. 

برومند گفت:‌بودجه پارک‌های علم و فناوری در سال ۹۵، ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۹۶ به ۲۶۰ میلیارد تومان رسید و امسال ۷۰ درصد رشد می‌کند. 

وی گفت: همچنین یک گرنت فناوری را از سال ۹۸ شروع می‌کنیم که به سمت خروجی‌های پژوهشی و تبدیل آن به فناوری می‌رود. 

وی گفت: همچنین بخشی از قانون شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در شورای عتف برای یافتن چالش‌ها و بازنگری از طریق بازپرس‌های شرکت‌ها بررسی شده است. 

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر سهم پژوهش از بودجه دستگاه‌های دولتی گفت: از این سهم ۸۵ میلیارد تومان در سال ۹۷ تخصیص داده شده که بخشی از آن مربوط به دستگاه‌های وزارت نفت و بخشی دیگر مربوط به وزارت بهداشت و بقیه پروژه‌هاست که اصلا از این سهم راضی نیستیم و باید پیگیری بیشتری در این زمینه داشته باشیم،‌امیدوارم برای سال ۹۸ روش‌های دیگری برای پژوهش دستگاه‌های اجرایی داشته باشیم.  

انتهای پیام/