به گزارش مشرق، «با پیوستن به گروه ویژه مالی FATF هزینهها 20 درصد ارزانتر است و بدون آن گرانتر خواهد بود و کسی که علیه این مسأله شعار میدهد، باید هزینهاش را هم بپردازد. پذیرفتنی نیست که یک نفر در ارگان و نهادی شعار دهد و آثار این شعار برای مردم ترجمه نشود.» این تازه ترین روایت از پیشبینی روحانی درمورد وعدههایی با رنگ انتخاباتی بود.
بیشتر بخوانید:
وقتی نرخها لحظهای و تصاعدی تغییر میکند! +عکس
صادق زیباکلام: بهخاطر دفاع از روحانی شرمندهایم
روحانی توضیح چندانی از این پیش بینیهای تاریخی خود نداده است. اما ظریف به صراحت در میانه مهرماه سال جاری و در صحن سبز مجلس شورای اسلامی گفت: «نه بنده و نه آقای رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه حمایت مالی از تروریسم مشکلاتمان حل خواهد شد، اما میتوانیم تضمین بدهیم که با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی را برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.»
از نگاه مردم و کارشناسان نمیتوان علتی منطقی و مستدل برای ادعاهای روحانی در رویکردهای سیاست داخلی و خارجیاش یافت. چرا که روحانی ۲۰ مهر ۹۴ در اجتماع مردم مازندران گفته بود: «ما چرا دنبال مذاکره رفتیم؟ بعضیها فکر میکنند ما علاقه داشتیم به غرب نزدیک شویم غرب و شرق برای ما فرق نمیکند ما دنبال منافع ملت و مصالح کشور هستیم. آنچه برای ما مهم است اشتغال جوانان و رونق اقتصادی کشور است من به عنوان نماینده و خادم شما چطور رضایت بدهم که بخاطر تحریم هر جنسی که وارد کشور میشد و هنوز هم تا تحریم هست این چنین است 15 تا 20 درصد اضافه از جیب مردم پرداخت شود.»
همه این اظهارات رئیسجمهور دارای یک چاشنی مشخص است. او و تیم مشاورش علاقه زیادی به وعده و وعید در پوشش لاف و بلوف دارند. حلقه حسامالدین آشنا، محمد قوچانی، فریدون وردینژاد در سایه نفوذ محمود واعظی عملا کاغذهای سخنرانی و کلمات مطروحه روحانی را شکل میدهند.
با مداقه در سیر عملکردی و سخنرانیهای رئیس جمهور از پیش و پس از دوران ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم تنها به دو استراتژی دست مییابیم، هر لحظه تخریب دولت گذشته و ناکارامدی اقدامات آن با رویکرد تدبیر و دادن وعده و وعید که در پازل القا امید اجرا میشود.
در همین اثنا روحانی در انتهای سومین مناظره انتخاباتی خود مجددا وعده داده بود که «می توانم بقیه تحریم ها را به خوبی و با قوت برداریم و عزت را به مردم ایران برگردانم. »
اما امروز در مکانی ایستادهایم که نه تنها با برجام 20 درصد ارزانی بوجود آمد بلکه دلار از ریل سه هزار تومان به مسیر ۱۲ هزار تومانی وارد شد و تورم چند برابری نصیب کشور کرد.