رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دلیل افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی مانند پسته، افزایش تقاضا برای صادرات است.
احمدعلی کیخاه رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به قیمت سرسامآور پسته در کشور گفت: دلیل افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی مانند پسته، افزایش تقاضا برای صادرات است.
وی ادامه داد: زمانی که ارزش پول ملی کاهش پیدا میکند قدرت رقابت محصولات کشاورزی با سایر محصولات مشابه و تولیدات خارجی به صرفه میشود، لذا تمایل تولیدکنندگان به صادرات افزایش مییابد و معتقدم این یک نقطه قوت است.
نماینده مردم زابل در مجلس در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا نمیتوان قیمتی را برای مصرف داخلی و نرخی را هم برای صادرات در نظر گرفت، اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور که طی دهههای گذشته هزینههایی را به بخش کشاورزی تحمیل کرده، پایین نگاه داشتن نرخ ارز بوده است که به تبع آن به نوعی قیمتها سرکوب شده و نتوانستیم در بازارهای جهانی جایگاه خود را پیدا کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد: از منظر توسعه کشاورزی معتقدم دولت نباید مانع صادرات محصولات کشاورزی شود و از مصرفکنندگان و قشر ضعیف هم میتواند با راه حلهای مخصوص حمایت کرد. نباید حمایت از مصرفکننده به ضرر تولید کننده و کشاورز باشد، دولت میتواند از این فرصت استفاده کرده و ظرفیت تولیدات محصولاتی مانند گوشت، مرغ و ... افزایش را دهد.
کیخاه با بیان اینکه بسیاری از محصولات تولیدی بیش از ظرفیت مصرف داخلی است، گفت: زمانی که زمینه صادرات فراهم شده دولت میتواند در این بخش هزینه کند تا تولیدکنندگان عرضه بیشتری داشته باشند و اگر از افزایش قیمت محصولات کشاورزی هم بخشی از جامعه متضرر شوند، دولت به نحو دیگری از آنها حمایت کند.
بحث دلال همیشه در حاشیه محصولات کشاورزی چشمگیر بوده است
نماینده مردم زابل در مجلس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا پول به دست آمده از افزایش قیمت محصولات کشاورزی مانند پسته به جیب کشاورز خواهد رفت، بیان کرد: صادرات باشد یا نباشد همیشه بحث دلال و حاشیهای محصولات کشاورزی در کشور بسیار چشمگیر بوده است و از قیمت پرداختی مصرف کننده تنها سهم اندکی به کشاورز میرسد اما در این شرایط با توجه به کاهش ارزش پول ملی صادرات محصولات کشاورزی به نفع کشور خواهد بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به اینکه بخشی از درآمد حاصل از افزایش صادرات به جیب کشاورز میرود و وی به طور نسبی سود میکند، اظهار کرد: حدود دو سال پیش بوشهر تولید خوبی در زمینه گوجه فرنگی داشت در حالی که آن را حتی کیلویی 300 تومان هم از کشاورز نمیخریدند، اما امسال به دلیل صادرات قیمت این محصول بر سر مزرعه سه برابر شده است.
انتهای پیام/