تعهدات ایران درتوافقنامه پاریس با سیاست‌های «اقتصاد مقاومتی» در تضاد است

محمد شیریجیان متخصص حوزه حقوق اقتصاد و انرژی در گفت و گو با خبرنگار گروه محیط زیست و گردشگری خبرگزاری فارس با اشاره به هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیمی که تعهدات پاریس برای اقتصاد کشور به همراه دارد گفت: به موجب بند ۱۳ و ۱۴ سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» باید بخش نفت کشور را  در حوزه بالادستی و پائین دستی توسعه دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: بند۱۴ این سیاست‌ها در بخش ذخائر راهبردی کشور به موضوع توسعه میادین مشترک به شدت تاکید داشته و یکی از دلائل متحول شدن نظام قراردادی در این بخش، توسعه ذخائر راهبردی بالادستی و میادین مشترک بوده است.

این متخصص حوزه حقوق و اقتصاد و انرژی افزود: انعطاف پذیری که در حوزه بالادستی به خرج داده‌ایم با تعهدات ایران در توافقنامه پاریس در تضاد بوده و اگر بخواهیم به تعهداتمان عمل کنیم باید بهش قابل توجهی از حوزه بالادستی نفت و انرژی را محدود کنیم.

شیریجیان با تاکید بر اینکه زیرساخت‌های لازم برای جمع آوری گاز فلر را در اختیار نداریم، گفت: در جمع‌آوری گاز فلر موفق عمل نکرده‌ایم و طبیعتا توسعه بخش‌های بالادستی نفتی که با افزایش تولید گاز فلر همراه است کاملا در تعارض با تعهدات توافقنامه پاریس خواهد بود.

وی ادامه داد: در حوزه پائین دستی هم که در بند ۱۳  سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به تاکید دارد مبتنی بر افزایش صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی است و اگر بخواهیم تعهدات این توافقنامه را بپذیریم مهمترین بخشی که باید فعالیت‌هایش را محدود کنیم حوزه نفت است.

این متخصص حوزه حقوق و اقتصاد و انرژی افزود: این در حالی‌است که مهمترین مزیت اقتصادی کشور ما در حوزه نفت است.

شیریجیان با بیان اینکه ایران به لحاظ ذخائر گاز ۳۳.۲ تریلیون مترمکعب و در حوزه نفت خام ۱۵۷ میلیارد مترمکعب و در مجموع حدود ۳۶۲.۵ میلیارد مترمعکب ذخائر نفت خام در اختیار دارد اظهار داشت: از این حیث می توان ایران را در جایگاه نخست ذخائر نفت و گاز عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این توافقنامه و تعهدات حاضر ما باید از این ذخائر نفت خام خود صرف نظر کنیم.

این متخصص حوزه حقوق اقتصاد و انرژی تصریح کرد: ذخائر نفت خام زیرمینی ایران معادل ۶۷۵ میلیارد بشکه نفت خام است که اگر این مقدار بخواهیم  یک درصدش را هم استحصال کنیم، عملا تعهدات پاریس به ما اجازه نمی دهد.

وی یادآورشد: در حال حاضر از لحاظ فنی امکان برداشت ۱۵۷ میلیارد مترمکعب برداشت از ذخائر نفت و گاز وجود دارد که با کمی رشد فنی می‌توانیم میزان برداشت را افزایش دهیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی