مجلس آمریکا راه تصویب قطعنامه در کنگره ضد رژیم سعودی را بست

به گزارش مشرق، قانونگذاران حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا راه تصویب هر گونه قطعنامه در کنگره این کشور که خواستار پایان دادن به حمایت واشنگتن از ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ یمن است را بستند. 

به گزارش هیل، این اقدام با تصویب متممی صورت گرفت که به طرح دیگری اضافه شده بود. طرح مورد نظر با ۲۰۶ رأی موافق در برابر ۲۰۳ رأی مخالف به تصویب رسید. 

بیشتر بخوانید:

پمپئو: عربستان سعودی متحد مهم ما است

ترامپ: کنار «بن سلمان» می‎مانم

در یکی از بندهای این مصوبه عنوان شده قانونگذاران کنگره آمریکا نمی‌توانند در مدت زمان باقی مانده از دوران فعالیت کنگره صدوپانزدهم قطعنامه‌ای در خصوص یمن صادر کرده و به «قانون اختیارات جنگ» استناد کنند.

پایگاه هیل نوشته این مصوبه شانس هر گونه رأی‌گیری در مجلس نمایندگان آمریکا در سال جاری میلادی برای تصویب قطعنامه‌های مربوط به قطع حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن را از بین‌ می‌برد. 

اقدام مجلس نمایندگان در حالی صورت گرفته که دیگر شاخه قانونگذاری کنگره (مجلس سنا) در آستانه رأی‌گیری و تصویب قطعنامه‌ای قرار دارد که خواستار پایان دادن به حمایت‌های دولت آمریکا از رژیم سعودی در این جنگ است. 

این قطعنامه، بعد از رسوایی ترور «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در داخل کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مورد توجه نمایندگان سنا قرار گرفت. خاشقچی، ۲ اکتبر (۱۰ مهر) داخل ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به قتل رسید.

مخالفان و موافقان این قطعنامه پیش‌بینی می‌کنند که طرح مذکور از ۵۱ رأی لازم برای تصویب در مجلس سنا برخوردار خواهد بود. قانونگذاران سنا تا کنون در دو رأی‌گیری برای برطرف کردن قواعد اداری جهت به رأی‌ گذاشتن این قطعنامه، حمایت بالای خود را از آن نشان داده‌اند.

سناتورها ابتدا چند هفته پیش با ۶۳ رأی موافق و ۳۷ رأی مخالف با خروج این قطعنامه از کمیته‌های تخصصی سنا و رأی‌گیری بر سر آن در صحن عمومی موافقت کردند.  آنها سپس در یک رأی‌گیری دیگر که ساعاتی قبل انجام شد  با ۶۰ رأی موافق و ۳۹ رأی مخالف با آغاز گفت‌وگوها در سنا برای تصویب نهایی آن موافقت کردند. رأی‌گیری نهایی درباره این قطعنامه قرار است تا ساعاتی دیگر انجام شود.

اما روزنامه واشنگتن‌اگزماینر نوشته با آنکه این رأی‌گیری در سنا نشانه‌ای دیگر از عصبانیت نماینده‌های کنگره از حمایت‌های دولت «دونالد ترامپ» از عربستان سعودی به شمار می‌رود، انتظار نمی‌رود این قطعنامه با کارشکنی‌های رهبران حزب جمهوری‌خواه و ترامپ به سرانجامی برسد.

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است. 

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسئولان نزدیک به جنبش انصارالله می‌گویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

برچسب ها:

جهان