به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزار فارس، واعظ زاده رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در هشتمین کنگره ایرانی اسلامی پیشرفت که صبح امروز در دانشگاه الزهرا برگزار شد، گفت: اینکه امروز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت به عنوان سند ملی در بالاترین سطح سیاستگذاری و برنامهریزی اجرایی نظام مطرح میشود نشانه حرکت پیشرفتی کشور است و مشخص میشود ما از فراز و فرودهای تلاش کشور در سالهای گذشته تجربهای اندوختهایم که کارهای بزرگ با استمرار و روش علمی در بلند مدت به نتیجه میرسد.
واعظ زاده با بیان اینکه ساختن و خراب کردن، راه به جایی نمیبرد، اظهارداشت: الگوی پیشرفت به عنوان یک حرکت ملی مطرح شده و از ابتدا با مشارکت جوانان توأم بوده است به طوریکه اگر طراحان اولیه الگو را جزء پیشگامان پیشرفت حساب کنیم بخشی از آنها جوانان بودند.
وی ادامه داد: اگر در یک جامعهای سخن از اهداف بلند مانند پیشرفت و تمدن جدید میشود حتماً اینگونه نیست که این اهداف عملی شود، بنابراین ما باید به این سوالات پاسخ دهیم که آیا الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت میتواند عملی شود؟ آیا سخت گفتن از افق بلند مدت و رتبههای تک رقمی برای کشور در دنیا در زمینههای مختلف کار معقولی است و خیالپردازی نیست؟ اگر به این سوال پاسخ ندهیم ممکن است حرکت ما به زیر برف کردن سرمان تعبیر شود، بنابراین این پاسخ را باید از دل مسائل اساسی کشور به دست آوریم.
واعظ زاده گفت: امروز در کشور با مسئله بیسوادی مواجه نیستیم در حالیکه ۳۰- ۴۰ سال قبل مسئولان در فکر با سواد شدن مردم بودند، مسئله بهداشت و سلامت زمانی مسئله اساسی بود به طوریکه سال ۶۴ در سفری از تهران به مشهد یکی از سرنشینان نیاز به پزشک داشت و در شهر نیشابور یک پزشک خارجی از کشوری به مراتب عقبتر از ایران را یافتیم زیرا دانشگاهها نمیتوانستند فارغالتحصیل در بسیاری از رشتهها تربیت کنند اما امروز بهداشت کشور در حد خوبی است و مسئلهها نیز در کشور حل شده است.
رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت عنوان کرد: مسئله شناسی کاری تخصصی است تا نیازهای کشور درست شناخته و تدوین شود، ۶-۵ سال قبل این کار انجام شد و ۱۲ مسئله اساسی شناخته شد که با ۶۰ مسئله مهم در ارتباط است.
وی با بیان اینکه ۶ مسئله عملی، ۵ مسئله نظری و یک مسئله دیگر شناسایی شده است، گفت: نخستین مسئله ضعف عزم عدالت برای تصمیمگیری در کشور است، یعنی عزم کافی برای تحقق عدالت در کشور وجود ندارد، علت آن هم مسائل مختلفی است که یکی از آنها شناخته نشدن عدالت است و برای همین منظور اندیشکده عدالت تاسیس شد.
وی اضافه کرد: بحث دیگر مسئله تنیدگی ثروت و قدرت سیاسی در کشور است، تفکیک بین قدرت سیاسی و اقتصادی در کشور صورت نگرفته و بین منافع تضاد وجود دارد به طوریکه کسانی یک شبه به ثروت میرسند و کارآفرینان و فعالان واقعی نمیتوانند موفق باشند.
وی افزود: ارتباطات اقتصادی کشور چین با اروپا در سال، ۳۰۰ میلیارد دلار است و ایران تقریباً از این ارتباط برکنار است در حالیکه ایران باید مرکز ارتباطات زمینی، دریایی و هوایی برای این حجم مبادلات باشد.
واعظ زاده گفت: یکی دیگر از مسائل، نقش نامناسب نفت در اقتصاد ایران است که بیشتر به عنوان سرمایه از آن استفاده میکنیم، نفت باید به محصول تبدیل شود و در یک چرخه تولید ارزش افزوده قرار بگیرد و مسئله دیگر نیز بحث ضعف در حکمرانی منابع طبیعی است و مسئله بعدی هم ضعف خانوادهمحوری است، یک مسئله هم ضعف خطرپذیری و نوآوری است که این مسائل شناسایی شده و احتیاج به راه حلهای طولانی مدت دارد که الگوی پیشرفت راه حل این مسائل را ارائه داده است.
انتهای پیام/