ربه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،طی روزهای گذشته استکهلم سوئد میزبانی نشستی بود تا میز مذاکره پایان بخش تلخ ترین تراژدی قرن در یمن شود، تقریبا نزدیک به چهارسال است که پیشرفته ترین تسلیحات شرکت های اسلحه سازی غربیها در آزمایشگاهی به نام یمن تست می شود،ماههاست که زنان و کودکان این کشور در فقر و فلاک مطلق دست و پا می زنند، انواع بیماری های واگیر، قحطی،مرگ و تخریب خانهها به داستان روتین جنگ یمن بدل شده است،در این میان عربستان سعودی متهم ردیف این جنایت تاریخی است؛محمد بن سلمان ولیعهد جوان و جویای نام ریاض در روزهای نخست به قدرت رسیدنش این تصور را در ذهن خود پرورانده بود که می تواند یک شبه با نیروی نظامی پایان داستان بیداری اسلامی در یمن را بنویسد اما، حالا با گذشت چهارسال و مقاومت قابل تحسین اهالی ساحل نشین دریای سرخ نه تنها عربستان بلکه حامیان غربی او نیز به این نتیجه رسیده اند که دیگر سلاح نمی تواند آینده این تجاوز بی رحمانه را مشخص کند در نتیجه میز مذاکره و گفتوگو به عنوان اولین و آخرین گزینه مورد توجه قرار گرفت و طرفین مدافع و متجاوز به دنبال رایزنی برای رسیدن به یک نقطه نظر مشترک در آب و هوای مطلوب سوئد شدند.
مهم ترین خروجی مذاکرات استکهلم برقراری آتش بس در بندر الحدیده و کاهش تنش در شهر تعز بوده است با توجه به این موضوع و منوط شدن رسیدن به جزییات مذاکرات به روزهای آینده با عبدالکریم المطری معاون بین الملل بنیان توسعه یمن گفتوگو داشته ایم که در ادامه می خوانید؛
عبدالکریم المطری معاون بین الملل بنیان توسعه یمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگران جوان،با اشاره مذاکرات سوئد و امکان دست یابی به راه حلی دیپلماتیک برای حل بحران یمن،اظهار کرد:نشستهای استکهلم سوئد را نمی توانیم مذاکره بدانیم بلکه مشورتهایی بین طرفها بود و نسبت به آن تا حدودی خوشبین هستیم.
معاون بین الملل بنیان توسعه یمن بیان کرد:امضای توافق نامه ای برای آزادی اسرا از جمله مورادی است که نسبت به آن نگاه مثبتی داریم تا به نتیجه ای مطلوب برسد و راه را برای سایر گفتوگو ها هموار کند.
وی اضافه کرد: اینکه این مشورتها بتواند به شکل نهایی بحران یمن را حل و فصل کند نمی توان اغراق کرد، به دلیل اینکه طرف مقابل یعنی ریاض صلاحیت رسیدن به یک توافق دیپلماتیک را ندارد.
المطری ادامه داد:جزییات بحران یمن از جمله مورادی است که رسیدن به یک توافق مطلوب را سخت کرده است.
وی خاطرنشان کرد:همان طور که سخنگوی گروه مشورتی انصارالله و گروه صنعا مطرح کرده اند شاید این مشورت ها راه حل های موقتی را برای پایان دادن به بخشی از مشکلات ارائه دهند،اما بلافاصله اختلافها دوباره گسترش پیدا می کند.
معاون بین الملل بنیان توسعه یمن گفت:طرف های مقابل از اینکه به یک راه حل کامل و فراگیر برای تشکیل یک شورای ریاستی با مشارکت همه گروهها برسند، فرار می کنند.
وی افزود: ما به دنبال یافتن یک راه حل فراگیرهستیم تا یک دولت موقت و انتقالی به مدت یکسال تشکیل شود.
المطری با اشاره به اینکه طرفهای مقابل خواهان تحویل سلاح از سوی انصارالله هستند،گفت: در حالی تحویل سلاح به عنوان خواسته از سوی متجاوزین مطرح می شود که هنوز دولت انتقالی تشکیل نشده است.
وی تاکید کرد: ما آماده هستیم در زمان درست و مشخص سلاحی که از پیش داشتهایم یا سلاحی که بعدا از سوی عربستان و یا آمریکا وارد یمن شده را تحویل بدهیم.
معاون بین الملل بنیان توسعه یمن تصریح کرد:سوال اینجاست که الان و قبل از تشکیل یک دولت ما سلاح را به چه کسی تحویل بدهیم؟ اگر به این توافق برسیم که یک شورای ریاستی تشکیل شود که دارای کمیته های مختلف نظامی،اقتصادی و امنیتی باشد این کمیته ها می توانند به عنوان دریافت کننده سلاح ها باشند.
وی تشریح کرد:ما امیدواریم بتوانیم به راه حل هایی از طریق مشورت های جاری در سوئد دست پیدا کنیم زیرا ظلم بزرگی در یمن حاکم است و دوست داریم گروه ها تصمیمشان را مستقلانه اتخاذ کنند.
المطری در پایان با اشاره به برقرای آتش بس در بندر الحدیده،تاکید کرد:در حالی این بندر مورد تمرکز گروههای مقابل است که حرفی از فرودگاه و بندر عدن در میان نیست آنها می خواهند بندر الحدیده را از انصار الله بگیرند تا دست برتر را گروههای متجاوز داشته باشند.
انتهای پیام/