به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارسَ، محمد شریعتمداری در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شستا گفت: وزارت رفاه بزرگترین سازمان اجتماعی کشور است و با جمعیت بالایی طرف است که نیازمند حمایت میباشند و این وظیفه ما را سنگین میکند، چرا که صحبت از حقالناس است.
وی با تأکید بر استفاده از جوانان و زنان فرهیخته، گفت: ما به شدت بحث شفافیت را دنبال میکنیم،در زمینه مدیران دوشغله و چندشغله حدود ۷۷ نفر اعلام شده که استعفایشان را تقدیم کردهاند و این به دلیل اجرای شفافیت است چرا که شفافیت دارای ثمراتی است و نباید از آن فرار کرد.
وزیر رفاه در مورد مدیران پروازی نیز گفت: بعضی از مدیران را داریم که غیربومی و پروازیاند، با پرواز به شهری میروند، عصرها فقط در آنجا قدم میزنند و در تهران در دفترشان مدیریت میکنند، باید اینها هم استعفای خود را تقدیم کنند، چرا که با مدیر پروازی نمیتواند اداره لازم را داشت، ما به صورت مکتوب یک ماه فرصت دادهایم و باید امانتی که دراختیارشان دارند را به ما بسپارند.
شریعتمداری با اشاره به استقبال مردم و رسانهها از بحث شفافیت گفت: زمانی که در مورد ارزش مالی شستا پرسیدیم، سه نفر از مدیران رده بالای این شرکت عددهای مختلفی دادند، این چه نوع شفافیت است؟! اگر به تعبیر عوامانه همه بساطمان را بفروشیم و به صورت سپرده در بانک بگذاریم که بهتر است! ما باید بازده این سرمایهها را مشخص کنیم، اگر مشخص نیست، نشان میدهد عملکردمان غلط است.
وی گفت: ۴۳ درصد از اعضای هیأت مدیره از میان ۶۲۲ نفر در شرکت شستا فعالیت میکنند که ۱۱ نفر از آنها زن و مابقی مرد هستند، در حالی که بیش از ۵۰ درصد دانشگاهها دراختیار زنها است، اما در مدیریت از آنها استفاده نمیشود. ۴۳ درصد از مدیران کمتر از پنجاه سال سن دارند، ۱۰۷ نفر از اعضای هیأت مدیره بالای ۶۰ سال دارند و ۱۵۳ شرکت مدیریتی و ۵۰ شرکت غیرمدیریتی اداره میشود.
وزیر رفاه ادامه داد: باید نظام کیفیت کنترل داخلی استقرار یابد که نیست و نظام ما اکنون کفایت ندارد، در این شرایط بنگاهداری به معنی قدم گذاشتن به وادی بیخبری است، هیچ اصراری به ماندن مدیرانی که نمیتوانند با شفافیت و دلسوزی کار کنند نداریم، به کسی توهین نمیکنیم، اما اگر کسی این نگاه را ندارد خودش برود.
وی تأکید کرد: انتخاب مدیران از درون مجموعه بهتر است، چرا که صاحب کفایتاند، از طرفی نظام ارتقاء، انگیزه،تشویق و تنبیه نیز از ارکان مدیریتی است که باید وجود داشته باشد، چرا که بیش از ۶۰ میلیون نفر چشمشان به این داراییهاست، مردم نیازمندی هستند که باید در مسیر شفافیت برایشان قدم بگذاریم.
شریعتمداری در زمینه فعالیت برخی از شرکتها که به صورت مشترک میان شستا و صندوق بازنشستگی کشوری هستند، گفت: گاهی میبینیم مقابل هم کار میکنند، نباید اینگونه رفتار شود، اقشار آبرومندی هستند که داراییهایشان را به ما سپردند، اگر نمیتوانیم با هم هماهنگ کار کنیم، باید بگذاریم و برویم.
وی گفت: بهتر است یک کمپانی مشترک راه بینداریم،اگر مجتمع پتروشیمی بزرگی ایجاد شود، هیچ تحریمی نمیتواند جلوی ما را بگیرد.
وزیر رفاه با طرح این سؤال که چرا هلدینگها و شستا به بورس نمیروند، گفت: باید به سمت خروج از بنگاهداری برویم،این در حالی است که یک ریال از اموال کارگران و بازنشستگان در جای دیگری نمیتواند برود، برخیها دشمن فرضی درست میکنند و به آن دلخوشند، در حالی که از اساس دروغ است، تمام اموال این افراد در همین جا هزینه میشود.
وی گفت: در حال حاضر بدهی به بیمارستانها و درمانگاهها داریم که حدود ۷ هزار میلیارد است، ما در این زمینه با وزارت بهداشت دعوایی نداریم، باید دو طرف بیاییم و مشکلات حل کنیم،هر چند قبول داریم خدماتی که آنها میدهند باید بهتر شود، چرا که ما کارفرما هستیم، از طرفی شرکت شستا به وزارت بهداشت یکهزار میلیارد تومان بدهکار است.
شریعتمداری تصریح کرد: آمدهایم تا جلوی تاراج غیرعمدی اموال مردم را بگیریم و باید اعتراف کنیم که هر روز به زیان بیمهشدگان افزوده میشود و باید فاصله مدیریت را با سود و زیان عملکردها بسنجیم، چرا که ریال به ریال این اموال اهمیت دارد.
انتهای پیام/