عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بحثهای قانون پولشویی کشور از امروز در جلسات مجمع تشخیص مصلحت آغاز شده است و احتمالا این مباحث تا دو جلسه دیگر ادامه پیدا کند.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ظهر امروز در نشست خبری با بیان اینکه بحثهای قانون پولشویی کشور از امروز در جلسات مجمع تشخیص مصلحت آغاز شده است، گفت: احتمالا این مباحث تا دو جلسه دیگر ادامه پیدا کند.
وی با تأکید بر اینکه قانون پولشویی در کشور 10 سال پیش تصویب و اجرا شده است، افزود: امروز مبارزه با پولشویی توجه شده و تلاش خوبی توسط مجلس و دولت انجام شد اما باید بدانیم جمهوری اسلامی از قانون پولشویی برخوردار بوده است این خلاف واقعیت است که نظام جمهوری اسلامی ایران قانون پولشویی نداشته است.
رضایی تصریح کرد: دولت و قوه قضاییه در طول این سالها در مقابله با پولشوییهای احتمالی فعالیت کردهاند و با آنهایی که گزارشات درستی داشته برخورد و در مواردی در مورد گزارشات تحقیق شده و معلوم شده که چیزی نبوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مجلس و دولت بعد از 10 سال به این نتیجه رسیدهاند که ضعفهایی در قانون قبلی وجود دارد که با اصلاحاتی قانونی را تنظیم کردند.
وی افزود: هیئت عالی نظارت موادی از این قانون را مغایر سیاستهای کلی نظام تشخیص دادند و برای همین به شورای نگهبان ارسال کردیم.
رضایی با بیان اینکه شورای نگهبان خواستار قانون اساسی و وظیفه انطباق آن را شرع مقدس میداند، گفت: طبق بند 2 اصل 110 قانون اساسی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی از اختیارات رهبر است و ایشان این وظیفه را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بر اساس همین در سال گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام موارد مغایر سیاستهای کلی نظام را به هیئت عالی نظارت ابلاغ کرده و بر اساس همین شورای نگهبان بر روی نظرات نامهای به مجلس نوشت تا به آنها ابلاغ کند.
وی تصریح کرد: مجلس همیشه با حمایت هیئت عالی نظارت ارتباط داشتند و موارد خلاف را اصلاح میکردند تا به شورای نگهبان برسانند و ما هم تأیید میکردیم اما برای اولین بار مجلس ایرادات هیئت عالی نظارت را قبول نکرده و از باب مصلحت مصوبه خود را برای تعیین تکلیف به مجلس فرستادند.
رضایی تأکید کرد: این اولین بار بود که مجمع با هیئت عالی نظارت به توافق نرسیدند پیش از این در برنامه ششم توسعه پنج ایراد گرفته شود که مجلس چهار مورد از آن را اصلاح کرد تا مثلا بودجه امسال سه مورد هیئت عالی نظارت ایراد گرفته بود که مجلس آن را اصلاح کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این اولین بار بود که مجلس به نظرات خود اصرار کرد و بر اساس وظیفه ما باید در صحن مجمع از بعد مصلحت ببینیم اصرار مجلس درست است یا باید بر اساس هیئت عالی نظارت عمل کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که مجلس قبول نکرده بود امروز جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را تصویب کرد که نظر مجلس باید اصلاح شود.
رضایی افزود: ماده یک مجلس باید اصلاح شود تا به دولت ابلاغ شود یعنی مجلس باید از نظر قبلی خود برگردد و بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت عمل کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این ماده یک مربوط به منشأ جرم است که در لایحه دولت هم نبوده و مجلس آن را اضافه کرده است.
وی با بیان اینکه عنوان مصوبه در مجمع لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور بود، گفت: این قانون داخلی است و ربطی به خارج ندارد؛ ما این قانون را از گذشته داشتهایم که باید مجلس در مواردی آن را اصلاح کند.
رضایی در مورد CFT گفت: ما نمیتوانیم در این مورد اظهار نظر کنیم چرا که مصوبه مجلس هنوز به دست ما نرسیده است اما بدانید مجمع از منافع نظام و مردم نخواهد گذشت و به شجاعت و منطق و البته نظر کارشناسان در مورد این مصوبه برخورد خواهند کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد معاهده پاریس گفت: ما هنوز وارد بحث توافق پاریس نشدهایم اما اشتغال و تولید مردم برای ما مهم است و هرکاری بر اشتغال و تولید آسیب برساند جلوی آن خواهیم ایستاد اما باید در این مورد بحث شود و مضرات و منافع آن به بحث گذاشته شود.
وی در مورد وضعیت سلامتی رئیس مجمع گفت: 6- 7 ماه است که شایعات زیادی در این مورد وجود دارد ما تمام شایعات را تکذیب میکنیم ایشان در حال مداوا هستند؛ سعی میکنیم با حضور آیت الله جنتی و آیت الله موحد خلأ ایشان را پر کنیم، توصیه پزشک احتیاط در صحبت کردن ایشان است و ما این توصیه را رعایت میکنیم.
انتهای پیام/