آیا آقای امنیت جدید، نتانیاهو را کنار خواهد زد؟

به گزارش مشرق، « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تبلیغات انتخاباتی سال 2015 خود را «مرد امنیت» معرفی کرد. او خود را حافظ امنیت نامید که آینده کودکان را تنها او می تواند تأمین کند. او در تبلیغات انتخاباتی اش به گونه ای تبلیغ کرد که گویا دیگر رقبای انتخاباتی اش چون کودکانی هستند که درگیر بازی های سیاسی اند و به مسائل اصلی و ضروری جامعه شان توجه ندارند. تأکید نتانیاهو بر مقوله امنیت در شرایطی که صهیونیست ها کابوس جنگ 51 را یکسال قبل از آن تجربه کرده بودند، به شدت بر آراء تأثیر گذاشت. قطعا او بخشی از پیروزی انتخاباتی اش را مدیون این فریب انتخاباتی است.
بیشتر بخوانید:

تظاهرات صدها شهرک‌نشین در مقابل منزل نتانیاهو

فیلم/ جلیقه زردها به "تل آویو" رسیدند

آقای امنیت جدید

حال 4 سال پس از آنکه نتانیاهو با ژست امنیت در انتخابات پیروز شد یک مقام با سابقه امنیتی رقیب او شده است. بنی گانتس، رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی کسی است که اندیشکده های آمریکایی او را آقای امنیت جدید خوانده اند. اوایل ماه سپتامبر رسانه های صهیونیستی فلسطین اشغالی از حضور بنی گانتس در فضای سیاسی خبر دادند. این روزها که قریب 4 ماه از انتشار آن خبر می گذرد، بنی گانتس هر روز در نظرسنجی ها جایگاهش ترفیع پیدا می‌کند.

روند رو به رشد آراء بنی گانتس

براساس نظرسنجی هایی که در ماه سپتامبر انجام شد بنی گانتس بدون آنکه حزبی تأسیس کرده باشد یا عضو یکی از احزاب کنونی باشد، 9 کرسی از کرسی های کنست را از آن خود کرد. با این آراء در ماه اکتبر او در جایگاه چهارم قرار گرفت. در نظرسنجی ابتدای ماه نوامبر او 15 کرسی به دست آورد و به جایگاه سوم رسید. در نظرسنجی اواخر ماه نوامبر با کسب 19 کرسی پس از لیکود (حزب نتانیاهو) در جایگاه دوم قرار گرفت.

در همین نظر سنجی نتانیاهو با 36 درصد آراء به عنوان نخستین گزینه نخست وزیری و بنی گانتس با 11 درصد به عنوان دومین گزینه مناسب برای نخست وزیری قرار گرفت. البته دو گزینه «نمی دانم» با 14 درصد آراء و «هیچ کدام از گزینه ها» با 12 درصد پیش از او قرار گرفتند اما نکته قابل توجه این است که گدئون سائر (جانشین نتانیاهو در حزب لیکود) با 6 درصد، یائیر لاپید (رئیس حزب یش عاتید) با 6 درصد، زیپی لیونی با 5 درصد، نفتالی بنت (رئیس حزب خانه یهود) با 4 درصد، گابای (رئیس حزب کارگر) با 3 درصد و آویگدور لیبرمن با 2 درصد همگی پس از «گانتس» قرار گرفته اند.

استقبال چپگراها از گانتس

حال با محبوبیتی که گانتس در افکار عمومی یافته و با افزایش آراء او ،شاهد اقبال چپگراها به سمت گانتس هستیم. چپگراها که از پس  ایهود اولمرت نتوانسته اند حتی به عنوان یک اپوزیسیون قوی در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی تنفس کنند و با گذشت سال ها از مقبولیت عمومی کمتری نیز برخوردار شده اند با حضور گانتس که اصالتا به جناح چپ گرایش دارد فرصتی را یافته اند که می توانند دوباره به قدرت بازگردند.

اختلاف بر سر ریاست و حزب جدید گانتس

براساس اخبار منتشر شده، چپ ها به او پیشنهاد داده اند وارد اتحاد صهیونیستی شود. گانتس ذاتا به این امر تمایل دارد اما اکنون که تا این اندازه مقبولیت عمومی یافته خواستار ریاست اتحاد صهیونیستی است. این خواسته گانتس موجب اختلاف در جناح چپ شده است و تاکنون با این خواسته او موافقت نکرده اند. به همین دلیل به نظر می رسد با ادامه فضای کنونی، گانتس به سمت تأسیس حزب جدیدی برود که ریاست آن را در دست داشته باشد و بتواند به سمت پست نخست وزیر خیز بردارد.

جمع بندی

حضور «بنی گانتس» در فضای سیاسی و مقبولیتی که اکنون یافته نشان از وجود ترس در جامعه صهیونیستی به دلیل ترس از بین رفتن امنیت دارد. اینکه نتانیاهو در سال 2015 با شعار امنیت خود را بالا می کشد و اینکه امروز یک مقام امنیتی با حضور در عرصه سیاسی به سرعت به آراء ساکنان فلسطین اشغالی دست پیدا می کند تأییدی بر وجود ترس از بین رفتن امنیت در اذهان این ساکنان دارد.

از سوی دیگر حضور گانتس نشانه این است که فضای سیاسی رژیم صهیونیستی که تا کنون ظاهری غیر نظامی و امنیتی داشت به فضای امنیتی نظامی تبدیل می شود و این به معنای آشکار شدن باطن حقیقی این رژیم است. نظام حاکم بر رژیم صهیونیستی بر خلاف تمامی نظام های سیاسی، حاکمیتی است که از یک ارتش بروز پیدا کرده است یعنی صهیونیست ها یک ارتش دارند که همه چیز را شکل می دهد. شکل ظاهری نظام سیاسی به ظاهر سیاسی است اما اکنون این ظاهر سیاسی نیز با ترس ماهوی ساکنان فلسطین اشغالی رنگ باخته و کاملا نظامی و امنیتی می شود.

برچسب ها:

جهان