اقتصاد درگیر بیماری چرخش سرمایه در بخش دلالی است/ دولت به جای توجه به نیروی انسانی به فکر صادرات نفت خام است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین شافعی امروز در چهل و دومین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، گفت: صحنه  اقتصادی کشور سال‌هاست که کش و مکش میان صنعتگران، تولیدکنندگان، صادرکنندگان با بخش‌های مولد اقتصادی است.

وی افزود: ده‌ها سال است که کشور درگیر بیماری  چرخش سرمایه در بخش دلالی و واسطه‌گری مالی در بخش زمین و مستغلات است و مستندات نشان می‌دهد، هم پیش از انقلاب و هم پس از انقلاب این بخش، رقیب بخش‌های تولیدی و صادراتی بوده و به جز دوره‌های خاص دولت‌های مختلف رویکردهای جدی نسبت به بخش‌های تولید از خود نشان نداده‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: از سال 68 تا پایان سال 96، 1742 میلیارد دلار منابع ارزی از محل صادرات نفت کالا و خدمات داشته‌ایم و با این ارقام چه کسی باید پاسخ دهد که چرا اقتصاد کشور علیرغم چنین منابعی به چنین وضعیتی گرفتار شده است؟ چون این پاسخگویی وجود ندارد، این کارها همچنان در حال حرکت است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد، دولتها به هیچ وجه نمی‌توانند عذری از جهت کمبود منابع داشته باشند، همچنین در قیاس تولید ناخالص جهانی ایران و در قیاس با سایر کشورها از لحاظ پس‌انداز درصد چشمگیری را به خود اختصاص داده‌اند.

شافعی افزود: رهبر انقلاب فرموده‌اند ما باید به جایگاه بخش صنعت در کشور توجه کنیم .

رئیس اتاق بازرگانی ایران با طرح این سوال که تراز میزان سرمایه در بخش‌های نامولد و مولد در چه وضعیتی است، گفت:‌امروز متأسفانه همچنان دولتمردان بیش از آنکه به فکر از دست رفتن ثروت‌های انسانی و تولید باشند، نگران چگونگی صادرات نفت خام هستند.

وی با اشاره به اینکه 7 دهه از شروع برنامه‌های توسعه‌ای گذشته است، گفت: اما شاخص‌های متعدد اقتصادی نشان می‌دهد که نظام تصمیم‌گیری اقتصادی در طول بسیاری از دوره‌ها ناکارآمد بوده است.

شافعی اظهار داشت: عدم مشورت‌خواهی از بخش  خصوصی و صاحبان کسب و کار یکسری از حلقه‌های مفقوده ناکارآیی سیاست‌گذاری در کشور بوده که منجر به ناکارآمدی در تولید و صنعت شده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: انتظار این است که در شرایط خاص کنونی به توصیه‌های مؤکد رهبر انقلاب اسلامی توجه کنند.

وی بیان داشت: در هفتم شهریور ماه امسال مقام معظم رهبری در دیدار با دولت تأکید داشتند که به نظرات اتاق بازرگانی توجه شود، اما از آن زمان تا کنون با اینکه ده‌ها تصمیم اقتصادی اتخاذ شده است، اما فقط در دو جلسه از بخش خصوصی دعوت شده است.

شافعی بیان داشت: تکیه بر مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی بدون توجه به ساخت داخلی یکی از مشکلات ما است، با برندهای خارجی در اقتصاد کشور ما فعال هستند و این‌ها ناشی از بیماری اقتصادی است که علیرغم توصیه‌ها اقتصاد کشور درگیر این بیماری‌ها است.

وی افزود: نگاهی به روند سیاست‌های تولید و صادرات نشان می‌دهد که این سیاست‌ها ناشی از چانه‌زنی بوده تا برگرفته از برنامه‌های توسعه‌ای باشد و توجه به افزایش تولید و تجارت در بازار جهانی مغفول مانده است.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی