فرشیدپور حاجت در گفتوگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که وزیر راه و شهرسازی به تازگی خبر از برنامه این وزارتخانه برای تولید 400 هزار مسکن تا سال 99 داده است. آیا این به معنی ورود دولت به عرصه ساخت و ساز است و اصلا امکان تولید این تعداد در سه سال آینده وجود دارد، گفت: اعلام برنامه تولید 400 هزار مسکن همان برنامه تولید سالانه 100 هزار مسکن در بافت فرسوده است.
وی افزود: این برنامه اعلام شده همان نوسازی 270 محله است که سازوکار آن مشخص است، اما آنچه که مشخص است این است که فعلا زمینهایی که باید به این موضوع (بافت فرسوده) تخصیص پیدا کند، تخصیص نیافته و ظاهرا بعد از گذشت این مدت تنها در حد همان 36 متر مربع باقی مانده است.
پورحاجت تاکید کرد: یکی از مشکلات اساسی علیرغم شعارهای دولت، عدم توجه به بخش خصوصی و انبوهسازان و در کنار خود ندیدن بخش خصوصی است، چرا که اگر قرار است انبوهسازان به عنوان توسعهگر در بافت فرسوده ورود کنند باید آنها را هم بازی بدهند و به نوعی دولت آنها را در کنار خود ببیند.
دبیرکانون سراسری انبوهسازان کشور با اشاره به اینکه اگر قرار است این 400 هزار مسکن در بافت فرسوده احداث و احیا شود، تماما به برنامهریزی دولت و مجلس بازمیگردد،گفت: بخش خصوصی در این چند سال گذشته هیچ گاه به بازی گرفته نشده است و علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری برای احیا و بازسازی بافتهای فرسوده به نظر میرسد با صحبت کردن و ابلاغ بخشنامه این بخش حل نخواهد شد.
*در شرایطی فعلی رکود مسکن نرخ سود تولید مسکن 28 درصد تا 30 درصد
وی تاکید کرد: علیرغم اینکه بانک مرکزی بخشنامهای صادر کرده که بانکها تحت هیچ عنوان اجازه ندارند نرخ سود تسهیلات تولید مسکن بیشتر از 18 درصد باشد، اما در شرایطی فعلی رکود مسکن نرخ سود تولید مسکن 28 درصد تا 30 درصد است.
پورحاجت ادامه داد: تقاضای ما این است که دولت،مجلس و وزیر راه و شهرسازی از تجربه تلخ 5 سال گذشته از بیتوجهی به حوزه مسکن درس بگیرند، چرا که بخش مسکن میتواند در این وضعیت تحریمها به عنوان پیشران اقتصاد و ایجاد اشتغال مفید عمل کند.
*جایگاه دولتیها و مجلسیها با بخش خصوصی عوض شده
دبیر کانون انبوه سازان مسکن در پاسخ به این سؤال که رئیس کمیسیون عمران مجلس اعلام کرده است که کشور با کمبود 4 میلیون مسکن مواجه است و روند نزولی تولید مسکن برای کشور خطرناک است، گفت: متاسفانه جایگاه دولتیها و مجلسیها با بخش خصوصی عوض شده است و در حالی که بخش خصوصی باید انتقاد کند و دولت و مجلس به سیاست گذاری مشغول باشند، این مجلسی ها هستند که از روند نزولی تولید مسکن انتقاد میکنند.
وی افزود: سؤال این است که مجلس برای جلوگیری از روند نزولی تولید مسکن چه طرح و برنامهای داشته است.
متاسفانه جایگاه دولتیها و مجلسیها با بخش خصوصی عوض شده است و در حالی که بخش خصوصی باید انتقاد کند و دولت و مجلس به سیاست گذاری مشغول باشند، این مجلسی ها هستند که از روند نزولی تولید مسکن انتقاد میکنند
پورحاجت خاطرنشان کرد: اینکه مدام گفته شود 2 و نیم میلیون خانه خالی از سکنه داریم، دادن آدرس اشتباه به مردم است، پس دولت و مجلس باید با نگاه ویژه به بخش مسکن که در 5 سال گذشته هیچ حمایتی نشده است. تولید مسکن را که منجر به ایجاد اشتغال و کمک به تعادل تقاضا و قیمت مسکن خواهد شد را رونق دهند.
انتهای پیام/ب