به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جریان بررسی طرح سیاستهای اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال 98 شهرداری تهران پیشنهاد داد که بندی با این مضمون که «شهرداری تهران موظف است با عنایت به محدودیتهای تأمین منابع درآمدی نسبت به هدفمند کردن شیوه بودجهریزی به نحوی که بخش عمده بودجه سرمایهای در راستای تحقق یافتن مأموریتهای اولویتدار شهر تهران نظیر توسعه حمل و نقل عمومی جهت کاهش ترافیک و آلودگی هوا و یا نوسازی و بازآفرینی شهر تهران جهت افزایش تابآوری شهر اقدام نماید» به این طرح اضافه شود.
سالاری در تشریح این پیشنهاد گفت: بودجه سال ۹۶ شهرداری۱۷۵۰۰ میلیارد تومان بود که حدود ۱۰ هزار میلیارد آن صرف نگهداشت شهر و حقوق و مزایا می شود و از ۷۵۰۰ میلیارد باقی مانده حدود ۲هزار میلیارد به گونهای دارای رویکرد نگهداشت است و تنها حدود ۵-۶ هزار میلیارد تومان به عنوان سرمایه واقعی میماند.
وی ادامه داد: در دورههای مدیریت شهری گذشته تأمین درآمد لازم برای مأموریتهای بزرگ مقیاس مانند اتوبانها، بزرگراهها و...از محل تبصرهها و تهاتر املاک و اراضی و بعضاً فاینانس تأمین میشد. اکنون این ۵- ۶ هزار میلیارد در بودجه ۹۶ از ۱۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیارد تومان بین مأموریتهای پخش شده که هیچ خروجی هم ندارند. ضمن اینکه ما سازمانها و شرکتهایی ایجاد کردیم و به آنها بودجه میدهیم که نه تنها وجودشان به نفع شهر نیستند که باید جمعآوری شوند.
سالاری اضافه کرد: بودجه ۹۶ استراتژیک و هدفمند نبود و این ۵-۶ هزار میلیارد تومان باید در چند مأموریت محدود و اولویتدار مانند توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا و ترافیک، افزایش تابآوری و بافت فرسوده و... هزینه شود. اما اکنون این بودجه پخش و پراکنده شده و مجموعهای از مدیران هم برای این بودجه پروژههایی تعریف میکنند که در افزایش کیفیت زندگی هیچ تأثیری ندارند، بنابراین من تقاضا دارم این بودجه هدفمند و برای چند مأموریت اولویتدار هزینه شود.
نهایتاً این پیشنهاد با رأی اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.
انتهای پیام/