رقابت پوپولیستی روحانی - احمدی نژاد

به گزارش مشرق، محمد ایمانی فعال رسانه ای در کانال تلگرامی خود نوشت:

روحانی و احمدی نژاد برای پوپولیسم مسابقه گذاشته اند. البته بی انصافی است اگر نگوییم از این دو جلوتر، کروبی بود که سال 84، وعده دادن پنجاه هزار تومان به هر نفر را پیش کشید و سال 88، تکنوکرات نماهایی مثل کرباسچی و نجفی هم به او پیوستند..

احمدی نژاد سال 91 که دست مشایی را برای نامزدی و جانشینی خود در سفرهای استانی بالا می برد، مدعی بود می شود یارانه را پنج برابر کرد و به 250 هزار تومان رساند. او اخیرا رقم را بالا برده و می گوید یارانه را می شود بیست برابر کرد و به 900 هزار تومان رساند.

بیشتر بخوانید:

صدق و کذب سخنان امروز ظریف

"غرب مرکز دنیا نیست"؛ گفتمان کیست؟

مذاکره درباره برد موشک ها ممنوع!

روحانی اما از زاویه دیگری وارد بازی پوپولیسم شد و انصافا دست احمدی نژاد و کروبی و ... را از پشت بست. او ادعا کرد با توافق (برجام بعدی) چنان رونقی به اقتصاد می دهد که مردم از پول ناچیز یارانه بی نیاز می شوند.

او کلیدی را نشان داد و توافق را در عمل، کلید همه مشکلات معرفی کرد؛ چنان که برخی مردم جوگیر -به اعتبار تبلیغات پرحجم دولت و رسانه های حامی- در جشن برجامی دولت، هر دلار را با اسکناس 500 و 1000 تومانی مقایسه می کردند. اما دلار تا 18 هزار تومان هم بالا رفت و حالا حول و حوش 10 هزار تومان است، بی آن که قیمت های بعضا تا 300 درصد متورم شده، رو به کاهش بگذارد.

روحانی مدعی بود با توافق، چرخ اقتصاد و هسته ای با هم می چرخد؛ و همه تحریم ها یک جا روز توافق رخت بر می بندد و بدین ترتیب مشکل رکود اقتصادی، بیکاری، آلودگی هوا و آب خوردن مردم یکجا برطرف می شود. در همین یکی دوسال، رتبه کسب و کار ایران، 10 پله سقوط کرد.

اردیبهشت پارسال وعده ایجاد سالانه بیش از یک میلیون شغل را داد اما 50 هزار شغل واقعی هم ایجاد نشد؛ بیکار شده ها به کنار. به نام مهار نقدینگی و تورم، مسکن مهر را به تعطیلی کشاند؛ اما نقدینگی از 470 هزار میلیارد به 1700 هزار میلیارد تومان رسید و تورم بالی 60 درصد رفت و فقط مسکن در یک سال، 91 درصد گران شد.

در همین مسیر پوپولیسم بود که کارت سوخت و سهمیه بندی درست بنزین (مانع رانت 100 میلیارد تومانی قاچاق بنزین) حذف و قیمت بنزین به غلط ثابت نگاه داشته شد اما پس از عبور از پل انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و مجلس دهم، همین زمستان پارسال خواستار گران کردن 100 درصدی قیمت بنزین شدند. همین طور است حذف اقدامات شفافیت ساز مانند کد شبنم و ...

آخرین اقدام پوپولیستی دولت، وعده افزایش حقوق 20 درصدی است؛ وعده که زمانی، اتفاقات کمتر از آن را موجب افزایش تورم می دانست؛ 20 درصد افزایشی که موجب تورم می شود اما در مقابل تورم 60 درصدی، تقریبا هیچ است.

مسئله اصلی، ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم در کنار رونق کسب و کار و گردش چرخ تولید و کاهش وابستگی به خارج (اقتصاد مقاومتی) است؛ تکلیف از نان شب واجب تری که رهبر حکیم انقلاب 11 سال است خطاب به دو رئیس دولت تاکید می کند؛ اما مورد اهتمام کافی قرار نمی گیرد.

چرا؟ چون اهتمام به اقتصاد مقاومتی ذاتا با عوام زدگی و سیاسی کاری و انتخابات زدگی و کم همتی و بی تدبیری و واردات زدگی و رویکرد پر کردن بازار به هر قیمت و ضعف غیرت نسبت به تولید داخلی و الزامات آن، و دشمن داشتن واردات بی رویه ناسازگار است.

ملت ما در پویش پیشرفت، مجبور به عقبکرد و محکوم به  تنازل میان احمدی نژاد و روحانی و کروبی و ائتلاف اشرافی شبه اصلاح طلبان  نیست.  هر کس دعووت به کار نکردن و عرق نریختن و رفاه بی زحمت می کند، مردم ما را به سراب و شوراب فرا می خواند.

برچسب ها:

سیاسی