برنامه هسته‌ای را با وعده ارزانی حراج کردید، کافی نیست؟

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

محسن مقصودی مجری برنامه ثریا در تحلیلی نوشت: آقای روحانی ۲۰ مهر ۱۳۹۴ در آستانه تصویب برجام فرموده بود که تحریم‌ها عامل گرانی ۲۰ درصدی اجناس است. او اخیرا هم وعده داد اگر FATF  باشد، اجناس ۲۰ درصد ارزان‌تر می‌شود.


آقای رئیس‌جمهور!  با وعده ارزانی بیست درصدی قبلی‌تان، قیمت ارز بیش از ۲۰۰درصد رشد داشت! خدا به داد ملت برسد با این وعده بیست درصد ارزانی جدیدتان...

بیشتر بخوانید:

سناریوهای کاهش نرخ دلار در بانک مرکزی

روحانی دیگر از گرانی خودرو مکدر نمی‌شود؟

دولت با کلیات ابوالبقاء از مطالبات اقتصادی مردم طفره نرود


من اما وقتی از «ارزانی بیست درصدی» سخن می‌گویید، یاد غنی‌سازی بیست درصدی می‌افتم که حاصل خون شهریاری‌ها و احمدی‌روشن‌ها بود و متاسفانه «ارزان» و «تقریبا هیچ» معامله‌اش کردید.


نمی‌دانم چرا بعد از تجربه و عبرت برجام هنوز هم اصرار دارید که مشکلات اقتصادی کشور در تعامل با خارجی‌ها حل می‌شود. شما به جای این بیست درصدهای فرضی و بعضا خیالی، اگر با اهرم شفافیت و اصلاح نظام بانکی، نقدینگی را کنترل می‌کردید، امروز به جای بیست درصد، جلوی رشد ۲۰۰ درصدی قیمت ارز و به تبع آن رشد بی‌سابقه قیمت کالاها و مسکن را گرفته بودید.


برخی مسئولان گویا خودشان هم باورشان شده که در آدرس غلطی که به خارج از کشور می‌دهند آش نذری می‌دهند!


نه جهش قیمت ارز در سال ۹۱ ریشه خارجی داشت و نه جهش سال ۹۷، اما افسوس که هم در سال ۹۱، دشمن (اوباما) توانست کاهش ارزش پول ملی را به حساب توانمندی خودش در تحریم‌ها بزند و هم سال ۹۷ کاهش شدید ارزش پول ملی به حساب شدت تحریم‌های ترامپ گذاشته شد! همان‌طور که عرض شد، ریشه مشکلات و جهش قیمت ارز به رشد بی‌محابای نقدینگی در نظام بانکی و حرکت آن به سمت فعالیتهای سوداگرانه و غیرمولد مربوط می‌شود، اما چرا برخلاف کارشناسان، مردم گمان می‌کنند ریشه مشکلات از مقاومت ما و تحریم‌های آمریکاست؟! همان ماجرای آدرس غلط آش نذری و رها کردن صف نان است!


باید گفت که ما بیش از آنکه از قدرت اقتصادی آمریکا ضربه بخوریم از قدرت رسانه‌ای و موج‌سازی در افکار عمومی آنها ضربه خوردیم.

برچسب ها:

سیاسی