خوشبختانه برخی مسئولان به این باور رسیدند که غرب تمام دنیا نیست

مدعیان آزادی در غرب، ما را در پژوهش محدود کردندبه گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در افتتاحیه کنگره ملی مصطفای شهید گفت: بزرگداشت شهدای هسته ای  در هفته پژوهش از آن رو اهمیت دارد که این شهیدان اجازه ندادن کسانی برای ملت ما محدودیت پژوهش ایجاد کنند. شهدای هسته ای از آن رو بزرگ هستند که غرب را بزرگ نمی دانستند تا برای خواست غربی که مرکز عالم نیست کسانی نروند و کشور را از 23 حق تحقیق و توسعه کشور محروم کنند.

 

جلیلی با انتقاد از غربگرایان داخلی گفت: امروز راه و آرمان شهدای هسته ای به بار نشسته است. کسانی که می گفتند بدون کدخدا دیپلماسی پیش نمی رود و به این خاطر توافقی شد که در آن دانشمندان ما از تحقیق و توسعه در 23 موضوع منع و محروم شدند. امروز همان ها می گویند به آمریکا نمی شود اعتماد کرد. همه چیز را در آمریکا متمرکز نکنیم

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه  باید قدرت کنشگری را بالا برد اظهار داشت: کار دیپلماسی آن است که بسترها را برای کنشگری فراهم کند و ارتقاء دهد نه اینکه آنها را برچیند. بالا رفتن قدرت کنشگری یک ملت آن است که توافقی نشود که در آن حق تحقیق و توسعه گرفته شود. می گویند رعایت حقوق بشر ضرورت ادامه حیات کشور است. بسیار خوب. آیا دانش تحقیق و توسعه حق یک ملت هست یا نه ؟ چرا باید صد حق مسلم کشور نادیده گرفته شود.

جلیلی در ادامه گفت: خوشبختانه برخی مسئولان به این امر رسیده اند که غرب تمام دنیا نیست؛ پس هفت ماه کشور را معطل چند کشور غربی نکنید که آیا SPV را ثبت خواهند کرد یا نه.  اگر خوشبختانه به این باور رسیده اید که غرب تمام دنیا نیست پس نگویید به خاطر بهانه گیری چند کشور فلان کنوانسیون را باید پذیرفت.

جلیلی گفت: اگر صادقانه می گویید غرب تمام دنیا نیست پس نامه ننویسید که فلان کشور دست چندم اروپایی می خواهد رییس شورای امنیت شود. فلان کنوانسیون دیگر را هم بپذیرید. اگر صادقانه باور دارید غرب همه عالم نیست مترسک هایی که از غرب بلند کرده اید به زمین بگذارید.

وی با بیان اینکه غرب مرکز عالم نیست گفت: دنیای غرب بداند ملت ما چهل سال است این باور را پیدا کرده است. غرب همه عالم نیست و آمریکا که سردمدار غرب است هیچ غلطی نمی تواند بکند و امروز هم خوشبختانه خوش باورترین افراد به غرب هم تازه به این نتیجه رسیده اند که غرب تمام دنیا نیست.

جلیلی با بیان اینکه حافظه ملی از لوازم اصلی حفظ منافع ملی است گفت:امروز با ‌نجابت مثال زدنی می گویند غرب تمام دنیا نیست. و انقلابیون یک باور غلط دارند که دنیا را در غرب میبینند.

وی در ادامه گفت:یک درصد احتمال بدهید که مخاطبان شما حر باشند نه چیز دیگر. از مهم ترین سرمایه های ما تجربه ملی ماست. تنها بهره برجام تجربه آن است. العقل حفظ التجارب.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی نعل وارونه میزنند افزود: نمیتوان و نباید اجازه داد کسانی با اخلال در حافظه ملی تجارب ملی را هم پاک کنند. اگر عقل حفظ تجارب است جریانی که بر تکرار اشتباه اصرار دارد قبل از هرچیز او دارای مشکل است.

وی با اشاره با حافظه تاریخی ملت ایران گفت:اگر ملتی حافظه ملی و تجارب ملی خود را بکار نگیرد و اگر کسانی بخواهند حافظه ملی و تجارب ملی ملتی را هم چون منابع دیگر ملی یک کشور پاک کنند آنگاه ملت باید هم چوب ندانم کاری و ذوق زدگی های آن روز آنها را بخورد. و هم پیاز اشک آور تحلیل های متناقض امروز آن ها را.

جلیلیی با بیان اینکه جوری میگویند "مگر دنیا یعنی آمریکا ؟" که انگار دیگران میگفتند بدون کدخدا هر دیپلماسی محکوم به شکست است اظهار داشت: جوری میگویند همه نگاهمان را در آمریکا متمرکز نکنیم که انگار دیگران میگفتند آب خوردن روی میز به مذاکره با آمریکا بستگی دارد. تا دیروز تئوری هایی می دادند که فرجام آن شکست است. امروز شکست های خود را تئوریزه می کنند.

جلیلی برجام را یک تجربه خواند و افزود: کسانی می‌خواهند در کنار سایر سرمایه هایی که با برجام کنار رفت تنها بهره برجام را که تجربه آن بود مثل سایر سرمایه ها پاک کنند.اگر نماد کلید نتوانست مشکلات این کشور را حل کند نماد "نعل وارونه" هرگز نخواهد توانست.

 

جلیلی با انتقاد از نعل وارونه زدن ها گفت:زمانی نعل وارونه زده میشد و واقعیت هایی مثل شکست پذیر بودن آمریکا و قابل اعتماد نبودن آمریکا را نمی دیدند اما شعار واقع بینی می دادند. امروز هم امریکا  و هم کسانی که چشم بر اشتباهات خود می بندند و اصرار غلط بر اشتباهات گذشته خود دارند شکست اخلاقی خورده اند.

جلیلی ملت ایران را الگوی منطقه خواند و افزود: امروز برای ملتی که الگوی مقاومت در جهان است به جای آنکه برخی از مسئولانش دیپلماسی در تراز انقلاب اسلامی  ارائه کنند، الگوی خود را از امریکا و اروپا به  قطر تغییر داده‌اند.  اگر باور دارند مزیت جمهوری اسلامی مردم سالاری دینی و قدرت مردمی آن است آیا "قطر" باید الگوی دیپلماسی آن باشد؟ امروز روز دفاع ملی برای جمع بندی برخی تجارب نافرجام است. 

وی در پایان با طرح این سوال که  آیا امضای کری تضمین بود، گفت:   آیا برجام آفتاب تابان است یا چراغ خاموش؟ آیا باغ گل بی برجام بار دارد یا نه ؟ کدام معامله عاقلانه ای وجود دارد که یک طرف به تمامی تعهدات خود پایبند باشد اما طرف دیگر زیر توافق بزند؟

انتهای پیام/

 

برچسب ها:

سیاسی