به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رضا اردکانیان امروز در حاشیه دومین کنفرانس دوسالانه اقتصاد آب که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، درباره بودجه،گفت: هر چه بودجه واقعیتر باشد احتمال تحقق آن بیشتر است.
وزیر نیرو با بیان اینکه تکیه وزارت نیرو فقط به بودجه دولتی نیست، گفت: این وزارتخانه از محل فروش آب و برق دارای منابع داخلی است.
وی با تاکید بر اینکه درخواست ما این بوده که منابع داخلی وزارت نیرو مانند گذشته کماکان در اختیار این وزارتخانه باشد، تا برنامههای خود را اجرایی کنیم، گفت: این خواسته شنیده شده و انتظار داریم که بتوانیم برنامههای خود به ویژه برای تابستان 98 که مدیریت اوج بار برق و همچنین تامین آب شرب با اولویت بالا است را عملیاتی کنیم.
وزیر نیرو در ادامه گفت:در حال حاضر 40 پروژه آب شیرین کن در سطح کشور فعال است و پروژههای دیگر در استانهای شمالی وجنوبی کشور تعریف شده است.
اردکانیان با تاکید بر اینکه یک از سیاستهای وزارت نیرو استفاده حداکثری از منابع آب دریا برای مصارف آب شرب است، گفت: برنامه دولت و وزارت نیرو درباره پروژههای آب ژرف، همکاری نزدیک با معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری است به طوری که در مورد چاه سیستان مقرر شده پس از انجام تحقیقات کامل و مشخص شدن نتایج پروژه در ابعاد فنی، کمی، کیفی و اقتصادی تصمیمگیریهای لازم انجام شود که هنوز در مرحله مطالعه و تحقیق است.
وی در پاسخ به این سؤال که در سالهای اخیر چه تغییراتی در بهبود و اصلاح مصرف آب صورت گرفته است، گفت:در سالهای گذشته تغییراتی در راستای بهبود و اصلاح برنامهها در بخش کشاورزی و سایر بخشها از منظر آب انجام شده و یکی از موضوعات اصلی در این زمینه سرعت تغییر اقلیم است.
ویر نیرو اظهار داشت: در کنار تغییر اقلیم در حال حرکت به سمت گرمتر شدن هوا و همچنین کاهش بارشها هستیم به طوری که در 50 سال اخیر به صورت میانگین هر 10 سال 4 دهم درجه سانتیگراد و در مجموع به صورت میانگین دو درجه ایران گرمتر شده است.
اردکانیان با اشاره به اینکه کشور ما از ظرفیتهای بالقوه فراوانی برخوردار است، گفت: اما چگونگی استفاده از این ظرفیتها محل بحث است.
وی گفت:نباید اجازه داد ساختارهای بخشی سایه سنگین خود را روی میان بخش بیندازد. بنابراین اگر بتوانیم در جهت به رسمیت شناختن ماهیت میان بخشی آب حرکت کنیم و در این زمینه در ارتباط تنگاتنگ با بخش خصوصی باشیم تردیدی نیست که در آینده مشکلی به نام آب نخواهیم داشت البته این به معنای مصرف بیرویه آب نیست.
انتهای پیام/