به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب (سهشنبه، ۲۷ آذر) با قاچاق سوخت، از آمار متناقض تا راهکارهای مبارزه و با حضور احمد محمدی انارکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و حمیدرضا دهقانینیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا برگزار شد.
دهقانی نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ابتدای برنامه با اشاره به آمار رسمی از میزان قاچاق در کشور اظهار کرد: در حوزه قاچاق سوخت صحبت از قاچاق در چهار فرآورده شامل نفت سفید، نفت کوره، بنزین و گاز است.
وی با بیان اینکه روزانه بین ۱۰ تا ۱۳ میلیون لیتر قاچاق سوخت وجود دارد، گفت: آماری که میتوان با صراحت اشاره کرد این است که ما ۱۱.۵ میلیون لیتر قاچاق سوخت داریم که ۸۵ درصد آن مختص نفت و گاز و ۱۵ درصد مربوط به نفت سفید، نفت کوره و بنزین است.
دهقانی نیا تصریح کرد: قیمت سوخت در خلیج فارس در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ سنت است که در حوزه ارزش هم بحث کشفیات در میان بوده که در ۶ ماهه سال ۹۷ و ۹۶ کشفیات سوخت ما نزدیک به ۶۲ درصد با رشد تدریجی همراه بوده است.
در ادامه برنامه محمدی انارکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به اینکه قاچاق فرا دستگاهی و سازمانی است، متاسفانه سامانههای جامع نظارت هم تاکنون به خوبی اجرا نشده است . اقتصاد ما پنهانی بوده و آمارهای اعلام شده در این زمینه هم بر اساس عرضه و تقاضا بوده است.
وی افزود: مجلس موضوع قانونگذاری را بر عهده دارد که تحقیق و تفحصهایی در این زمینه داشته است.
محمدی انارکی با اشاره به اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سال ۹۲ تبدیل به یک قانون جامعی شده است، تاکید کرد:سال ۹۴ در برخی موارد اصلاحات قانونی در این زمینه شاهد بودیم و در حال حاضر لایحه دولت با اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مجلس ارائه شده است.
دهقانی نیا با بیان اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باتوجه به قوانین موجود متشکل از ۲۵ دستگاه است، یادآورشد: در این ستاد ۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند، وظیفه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برنامه ریزی و سیاستگذاری است که این سیاستگذاری در قالب قانون مستلزم برنامه ریز بوده که بعد از آن هماهنگی اجرای این سیاستگذاری و در آخر نظارت بر قوانین اجرا شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به عوامل تشکیل قاچاق سوخت، اظهار کرد: تفاوت قیمت زیادی در داخل کشور و آن سوی مرزها را شاهد هستیم، به همین جهت قاچاق سوخت کار غیر منتظرهای نیست، ضمن اینکه قاچاق سوخت یک قاچاق خروجی هم به حساب میآید و این شاخص قیمت برای توجیه پذیری قاچاق موثر است.
وی با بیان اینکه ۱۸۰ هزار کارت سوخت مهاجر در کردستان سوزانده شده است، ادامه داد: این کار راحتی به حساب نمیآید و مستلزم برنامه ریزی، شناسایی و هماهنگی بوده است.
این خبر در حال تکمیل است...