سوئیس برای ایجاد یک کانال مالی با ایران با مجوز آمریکا آماده می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از فایننشال تایمز، سوئیس در شرف ایجاد یک کانال مالی است که به شرکت‌ ها اجازه می‌ دهد تا مواد غذایی، محصولات دارویی و ابزار پزشکی به ایران بفروشند و از کانال پرداختی استفاده کنند که نخستین سازوکار با موافقت واشنگتن از زمان اعمال مجدد تحریم‌ ها خواهد بود.

«برنامه‌ های بشردوستانه برن» که موضوع مذاکرات حساس ادامه‌ دار سوئیس با آمریکا و ایران است، در حالی بیان می ‌شود که قدرت‌ های اروپایی امید دارند طی چند هفته، سازوکاری برای تامین مالی تجارت با تهران ایجاد کنند.

وزارت امور اقتصادی سوئیس به فایننشال تایمز اعلام کرد این وزارتخانه تلاش می ‌کند تا «هرچه زودتر» یک کانال پرداخت بشردوستانه ایجاد کند اما نمی ‌تواند تاریخ شروع را اعلام کند. «مذاکرات هنوز با مقامات آمریکایی، ایران و شرکت ‌های سوئیسی ادامه دارد.»

سوئیس که عضو اتحادیه اروپا نیست و بخش دارویی بزرگ و همچین سنت دیپلماسی بیطرفانه دارد، برای اینکه مقر این سازوکار باشد، اعتبار زیادی دارد.

«روش» شرکت دارویی سوئیسی اعلام کرد از « مذاکرات در مورد یک کانال تامین مالی احتمالی جایگزین برای اهداف بشردوستانه» آگاهی دارد اما نمی ‌تواند در مورد آن اظهارنظر کند. «تا جایی که ما می ‌دانیم هیچ پیشنهاد واقعی داده نشده است.»

وزارت خارجه آمریکا با این ادعا که «از آنجایی که این اقدام به مردم ایران کمک می‌ کند، ما متوجه اهمیت این فعالیت هستیم. سیاست آمریکا هرگز این نوع تجارت را هدف نگرفته است.» اعلام کرد با این کانال سوئیس مشکلی ندارد.

به گزارش فارس، درحالی‌که مقامات آمریکایی این ادعا را دارند اما شرکت‌ های داروسازی بزرگ به دنبال اعمال مجدد تحریم‌ ها به سرعت از ایران خارج شدند و از ترس مواجه شدن با تحریم‌ های واشنگتن و عدم توانایی تبادل مالی از همکاری با ایران خودداری می‌کنند.

برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ماه گذشته هشدار داد تهران باید «یک بخش مالی باز و شفاف برای تسهیل واردات کالاهای بشردوستانه ایجاد کند» و تضمین بدهد که آنها به «برگزیدگان رژیم» داده نشود.

درحالی‌که فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفته گذشته گفت اتحادیه اروپا امید دارد که کانال پرداختش برای تجارت غیر دلاری با ایران تا پایان همین ماه فعال شود؛ اما کانال مالی وعده داده شده از سوی اروپا به علت مشکلات فنی و عدم تمایل قابل ملاحظه کشورها برای میزبانی از آن به علت واکنش شدید احتمالی آمریکا، با چالش مواجه است.

دیپلمات ‌های اروپایی می‌ گویند احتمالا فرانسه و آلمان، بیشترین بار را به دوش بکشند ازجمله اینکه از میزبانی این کانال را به عهده بگیرند. مقامات آمریکایی یکی در میان آن را محکوم می ‌کنند یا از آن به عنوان یک ببر کاغذی نام می برند زیرا شرکت ‌های بین‌المللی مرتبط با آمریکا احتمالا به علت نگرانی از مواجه شدن با تحریم ‌های آمریکا، از آن دوری خواهند کرد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها:

اقتصادی