عرق سرد نشانه چیست؟

5c1b3fac96937_2018-12-20_10-37
بدن در هنگام فعالیت فیزیکی شدید و یا برای تنظیم درجه حرارت خود عرق می‌کند، اما گاهی این عرق بی دلیل و سرد است. برای اینکه بدانید عرق سرد نشانه چیست می‌توانید این مطلب را دنبال کنید.

آیا تاکنون عرق سرد را تجربه کرده‌اید؟ آیا می‌دانید عرق سرد نشانه چیست؟ بدن معمولا پس از فعالیت فیزیکی و یا برای متعادل کردن دمای خود نسبت به گرمای محیط عرق می‌کند تا با تبخیر آب بتواند حرارت داخلی خود را بهبود دهد، اما عرقی که در اثر حرارت بدن یا فعالیت فیزیکی بدن نباشد عرق سرد نام دارد و ممکن است عامل آن استرس یا یک اختلال و بیماری در بدن شما باشد.


عرق سرد نشانه چیست؟
نمی‌توان دقیقا مشخص کرد که عرق سرد نشانه چیست و چه عواملی موجب ایجاد عرق سرد در بدن می‌شوند. شاید یک یا چند عامل برای آن وجود داشته باشد و گاهی نیز واکنشی به وضعیت بدن است. از جمله دلایلی که می‌توان برای عرق سرد نام برد شامل موارد زیر است.

۱- حمله قلبی
یکی از مهم‌ترین دلالل عرق سرد حمله قلبی است. این عامل عرق سرد، ترسناک‌ترین عاملی است که می‌تواند سبب عرق سرد شود و دلیل آن نیز کاهش خونرسانی به قلب است و به علت مسدود شدن عروق خونی اتفاق می‌افتد. علاوه بر عرق سرد، فردی که دچار حمله قلبی شده در ناحیه قفسه سینه و بازو احساس درد خواهد کرد.

۲- درد
معمولا بیمارانی که دچار شکستگی یا نقص عضو می‌شوند، عرق سرد بر تن‌شان ایجاد می‌شود. 

 

 

۳- میگرن
بیماران میگرنی هم گاهی در هنگام حمله‌های سردرد دچار عرق سرد می‌شوند.

۴ - کمبود اکسیژن رسانی به بدن
در صورتی که به دلیل تنگی نفس، بدن در اکسیژن رسانی دچار نقص شود به مغز هم اکسیژن کمتری می‌رسد و در نتیجه بدن عرق سرد خواهد کرد.

۵ - افت قند خون و فشار خون
در اکثر بیماران دیابتی و افرادی که دچار کمبود انرژی و سوء تغذیه هستند، عرق سرد شایع است و افت قند خون و فشار خون خود را با علایمی مانند عرق سرد نشان می‌دهد.

۶ - مصرف برخی از داروها
مصرف برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد افسردگی و یا داروهای کنترل کننده فشار خون می‌تواند باعث عرق سرد شود. ضمن اینکه برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های عفونی و بیماری‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد نیز می‌توانند عامل ایجاد عرق سرد باشند.

۷ - یائسگی
یکی از نشانه‌های شروع دوره یائسگی و پایان چرخه پریودی عرق سرد است و سایر نشانه‌های آن نیز اختلالات خواب، گرگرفتگی و بی‌تابی است.

۸ - استرس
استرس و اضطراب می‌تواند سبب نگرانی‌هایی برای فرد شده و در نتیجه سبب عرق سرد شود.

۹ - شوک
شوک شدید می‌تواند خون رسانی به مغز و سایر اندام‌های بدن را مختل کند. شوک که عموما به دلیل آسیب دیدن یک عضو اتفاق می‌افتد، مثلا به دلیل قطع عضو یا یک بیماری حاد، می‌تواند زندگی شما را تهدید کند. یکی از نشانه‌های شوک عرق سرد است. شوک می‌تواند در اثر مسمومیت‌های باکتریایی نیز اتفاق بیافتد.

۱۰ - سنگ کلیه
سنگ کلیه هم می‌تواند موجب عرق سرد شود. سنگ کلیه به تجمع مواد معدنی مازاد در بدن می‌گویند که به شکل یک توده سنگی در آمده و در مجاری ادراری یا کلیه به دام می‌افتند.

 

علایم و نشانه‌های عرق سرد چیست؟
معمولا یکسری از علایم همراه با عرق سرد خواهند بود که ممکن است برخی از آنها را در خود مشاهده کنید. این علایم عبارتند از:

سردرد و سرگیجه
احساس تب و لرز
ضعف
تهوع
استرس
رنگ پریدگی
 

راه‌های کمک به رفع عرق سرد چیست؟
عرق سرد گاهی می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی باشد و اگر همراه با عرق سرد این نشانه‌ها را دارید بهتر است که حتما به پزشک مراجعه کنید:

تغییرات رفتاری مانند گیجی و هذیان گفتن
تغییر در درجه هوشیاری
مشکلات تنفسی
تپش قلب و درد در ناحیه قلب و کتف و بازوی سمت چپ
تب شدید
تشنج و تهوع
رنگ پریدگی لب و ناخن و پوست
گرفتگی گلو
تورم در ناحیه صورت و زبان و دهان


راه‌های درمان عرق سرد چیست؟
برای درمان این مشکل پیش از همه چیز آرامش خود را حفظ کنید. با کنترل استرس و اضطراب و انجام فعالیت‌ها و ورزش‌هایی آرامش بخش می‌توانید آرامش خود را افزایش بخشید. با انجام یکسری تمرینات تنفسی و به کمک بهبود سطح آرامش خود، تا جای ممکن اضطراب را از زندگی خود حذف کنید. سایر مواردی که می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند شامل:

۱ - داشتن خواب کافی و محیط خواب مناسب
در هنگام خواب لباس خواب راحت و نرم بر تن کنید. دمای اتاق خوابتان طوری باشد که در آن دما احساس راحتی کنید. نورهای اضافی را حذف کرده و محیطی آرام و آرامش بخش را برای خواب خود مهیا کنید.

 

۲ - رژیم غذایی مناسب
رژیم غذایی نیز می‌تواند بر بهبود شما تاثیر داشته باشد. اگر عرق سرد شما به دلیل مشکلات قند و فشار خون است می‌توانید وعده‌های غذایی را که مصرف می‌کنید را بیشتر کرده و از مصرف غذاهای خیلی شیرین قبل از خواب بپرهیزید. نوشیدنی‌های کافئین دار نیز می‌توانند تعریق بدن را تشدید کنند در نتیجه بهتر است از خوردن چنین نوشیدنی‌هایی بپرهیزید.

۳ - به پزشک مراجعه کنید
اگر مشکل عرق سرد شما با توصیه‌هایی که گفته شد بهبود پیدا نکرد، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کرده تا عامل اصلی این اختلال در شما تعیین شود. پزشک ممکن است داروی ضد اضطراب تجویز کند تا عرق سرد شما رفع شود. در صورتی که عامل عرق سرد بیماری دیگری باشد نیز با درمان آن بیماری این نشانه نیز رفع خواهد شد.

برچسب ها:

اجتماعی