جلوگیری از هزینه ۲۵ میلیونی تومانی «دیالیز» با استفاده از خدمات رژیم درمانی

5c1cd24c328e9_5c1cd24c328eb
کارشناسان و اساتید حوزه تغذیه در سومین کنگره بین‌المللی تغذیه با انتقاد از عملکرد بیمه‌های تکمیلی در پوشش ندادن خدمات تغذیه‌ای، به راهکارهای بهبود این شرایط مورد بررسی قرار دادند.

در میزگردی که با موضوع پوشش بیمه‌ای خدمات تغذیه در سومین کنگره بین المللی تغذیه ایران در سالن همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، دکتر حسن قمی، نائب رئیس انجمن تغذیه ایران با انتقاد از عدم پوشش خدمات تغذیه‌ای توسط بیمه‌های تکمیلی، گفت: اگر رویکرد جامعه را از درمان محور بودن به سمت سلامت محور بودن سوق دهیم، هزینه‌های ناشی از درمان بیماریهای مزمن به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

وی سخنان خود را با ارائه مثالی ادامه داد و گفت: بیماری که دچار «هیدرونفروز کلیوی» است، اگر در سال 12 مرتبه از خدمات رژیم درمانی برای پیشگیری از پیشرفت بیماری استفاده کند، با احتساب اینکه هر ویزیت به طور میانگین 40 هزار تومان باشد، هزینه‌ای که این فرد در کل سال باید پرداخت کند، 480 هزار است. این در حالی است که درصورت پیشرفت بیماری اگر همین فرد مجبور به انجام دیالیز شود این هزینه‌ها به 25 میلیون تومان می‌رسد که هم بیمار و هم سیستم درمانی را متحمل بار مالی سنگینی می‌کند.

نائب رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: بر اساس این فرمایش مقام معظم رهبری که «ما می‌خواهیم اگر کسی در خانواده‌ای مریض شد، آن خانواده جز رنج بیمار داری، رنج دیگری نداشته باشد» اینجا جمع شده‌ایم تا راهکارهای بهبود پوشش خدمات تغذیه توسط بیمه‌های تکمیلی را بررسی کنیم.

در ادامه این میزگرد دکتر شادنوش، مدیر کل دفتر تغذیه بالینی وزارت بهداشت، به موضوع پوشش خدمات تغذیه‌ای توسط بیمه‌های تکمیلی اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه رویکرد بیمه‌ها در این حوزه تغییر پیدا کرده، اما هنوز خدمات تغذیه تحت پوشش بیمه‌های تکمیلی نیست که این امر مستلزم همکاری همه جانبه سازمان‌های مرتبط با بیمه است.

وی البته نسبت به پوشش خدمات تغذیه‌ای توسط بیمه‌های تکمیلی اظهار امیدواری کرد و گفت: پوشش این خدمات در آینده‌ی نزدیک امری دور از دسترس نیست و امید است بتوانیم با سازمان های مربوطه به زبان مشترکی برسیم.

مدیر کل دفتر تغذیه بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه از 360 هزار مرگ در سال گذشته در ایران، 300 هزار مرگ به علت بیماری‌های غیرواگیر بوده، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در پیشگیری و درمان اینگونه بیماری‌ها، سبک زندگی و تغذیه نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند، ضرورت حضور تغذیه‌دانان در حوزه سلامت کشور بر هیچ یک از مسئولین حوزه سلامت پوشیده نیست.

به گزارش تسنیم در این میزگرد که در سومین کنگره بین المللی تغذیه ایران برگزار شد، دبیر دبیرخانه‌ی شورای عالی بیمه سلامت، مدیر عامل بیمه‌های تکمیلی پایه، مدیر کل دفتر تغذیه بالینی وزارت بهداشت، رییس سابق و فعلی انجمن تغذیه ایران حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

برچسب ها:

اجتماعی