به گزارش مشرق، سروان محمد قریّانی فرزند حسین قریانی رییس کل پیشاهنگی الرساله الاسلامیه (جمعیت پیشاهنگی حرکت امل که امام موسی صدر تأسیس کرد) و فرزند فاطمه عزالدین است که در سال ۱۹۸۴ تانک مرکاوای دشمن را در میدان روستای برج رحال به آتش کشید.
اقدام شجاعانه این افسر ارتش لبنان در چهار دهه قبل لبنان کم سابقه است. علت اول آنکه اساساً ارتش لبنان در گذشته ارتش مسیحیان بود و حتی قسمتی از آن تحت نظر آنتوان لحد، برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان اعلام خودمختاری کرد. با این حال حقوق آنها قطع نشد!
علت دوم اینکه سیاسیون لبنان که عموماً جریان غربگرا و مایل به آمریکا و عربستان هستند، اجازه مقابله ارتش با دشمن را نمیدادند و به بهانه تفاوت سطح تکنولوژی و امکانات و سلاح و قدرت ارتش لبنان و ارتش متجاوز، بهترین راه را عدم دخالت عنوان میکردند و میگفتند بگذارید صهیونیستها دشمنانشان را از لبنان بیرون کنند! حتی اگر سرباز یا افسری به روی دشمن آتش میگشود توبیخ میشد.
در جنگ تموز ۲۰۰۶ وقتی مقاومت در حال مبارزه با دشمن بود سربازان دشمن به پادگان ارتش لبنان در جنوب رسیدند و از بالا دستور رسید که درب را بگشایند و از آنها با چای و قهوه پذیرایی کنند. احمد فتفت وزیر جریان المستقبل (وابسته به عربستان) این دستور را داده بود و قرار شد ارتشیها و نیروهای پلیس که در این منطقه هستند اسلحههای خود را تحویل دهند و مردم را از منطقه خارج کنند. کاروان نظامیان بی سلاح و مردم آواره در حال خروج از سرزمینهای جنوبی سه بار هدف جنگندههای دشمنِ ضعیف کش قرار گرفت.
اساساً از گذشته وضع همین بود. در پی اشغالگریهای صهیونیستها در فلسطین و ظلم و جنایت روزانه، پیش از اولین حمله به لبنان، امام موسی صدر که افکار نژادپرستانه آنها را میدانست و برنامههای آنها برای آینده و تلاششان برای ایجاد تفرقه و جنگ در لبنان را پیش بینی و حس کرده بود، از ارتش و دولت خواست تا در جنوب لبنان و مرزها مستقر شوند و اقدامات پیشگیرانه انجام دهند. به علت بی توجهی دولت و ارتش، از آنها خواست اقلاً مردم جنوب را آموزش دهند و سلاح و سنگر و پناهگاه فراهم کنند. چون نظام وقت لبنان پاسخی به مطالبات امام موسی صدر نداد، خود دست به کار آموزش جوانان شد. به مردم جنوب میگفت اسباب و اثاثیه خود را بفروشید و تفنگ بخرید. در برابر دشمن صهیونیستی بایستید هرچقدر هم اسلحه شما سطح پایین باشد. با اسراییل با چنگ و دندان بجنگید.
امام موسی صدر با سخنرانیهای خود و با تأسیس گروه مقاومت مسلحانه ملی (امل) جامعه لبنان را به جامعه مقاوم تبدیل کرد و پس از حمله ۱۹۸۲ رژیم صهیونیستی به لبنان، بچههای امام موسی صدر و شهید چمران بودند که اولین مقاومت جدی پس از جنگهای اعراب و اسراییل در دهههای گذشته را به ثبت رساندند و پس از ۱۸ روز مقاومت، باعث شدند نیروهای مختلف ملی گرا و فلسطینی و سوری که در لبنان بودند، به صف مبارزه با دشمن بپیوندند. از درگیری خلده بود که جرقه تأسیس مقاومت اسلامی زده شد که بعداً به نام حزب الله شناخته شد.
هرچند در دوران کنونی که رییس جمهور حامی مقاومت است و فرمانده ارتش یک نظامی کارکشته و وطن پرست است بعید به نظر میرسد سروان قریانی مورد توبیخ قرار بگیرد اما اقدام شجاعانه وی آنقدر در لبنان و حتی کشورهای عربی مورد توجه قرار گرفت و تشویق و ترند شد که دیگر کسی نمیتواند مثل گذشته چنین اقدامی را توبیخ کند.
رژیم متجاوز و تمامیت خواه صهیونیستی که برای هیچ کشور و ملت و قانونی احترام قائل نیست، باید بداند لبنان دیگر کشوری نیست که در برابر آنها ساکت بنشیند. دیگر شعار دولتمردان لبنان این نیست که قوت لبنان در ضعف آن است. امروز قوت لبنان در مثلث طلایی ارتش مردم مقاومت تعریف میشود و جلوههای آن به چشم جهانیان دیده شده و هر تلاشی برای ضربه زدن به این مثلث، محکوم به شکست است.