به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، یکی از محصولات پرکاربرد به خصوص در اغذیه فروشی ها نی هایی است که برای نوشیدن انواع آشامیدنی به کار می روند. پلاستیکی بودن این نی ها عامل اصلی آلایندگی آنهاست.
سالانه میلیاردها نی در دنیا تولید می شود که بعد از یک بار استفاده به سطل زباله انداخته می شوند یا به دریاها و اقیانوس ها ریخته می شوند.
یک شرکت فنلاندی به نام Sulapac برای حل این مشکل نی هایی را تولید کرده که بعد از استفاده به طور 100 درصد تجزیه می شوند و محیط اطراف را آلوده نمی کنند.
این نی ها با همکاری شرکت Stora Enso و با استفاده از تراشه چوب تولید شده اند. تراشه چوب از جمله زباله های جانبی صنعت نجاری است و البته برای متصل کردن این تراشه ها به یکدیگر از یک باند طبیعی چسبنده هم استفاده می شود.
قرار است این نی ها که از نظر کارکرد هیچ فرقی با نی های طبیعی ندارند، به زودی به تولید انبوه برسند. قیمت این محصول اعلام نشده، اما شرکت های سازنده مدعی هستند که آنها را با قیمت رقابتی روانه بازار می کنند.
نی های مذکور بعد از به آب انداخته شدن یا رهاشدن در طبیعت به دی اکسید کربن و آب تجزیه می شوند و هیچ تاثیر منفی بر روی زیست موجودات زمینی یا دریایی نخواهند داشت. انتظار می رود از این ترکیب برای تولید برخی محصولات دیگر از جمله جعبه های کوچک کادو نیز استفاده شود.
انتهای پیام/