محمد احمدی، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در گفتوگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس درباره آخرین وضعیت توزیع مجدد کارت های سوخت معطل مانده در پست که با دستور شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران انجام شده، اظهار داشت: در سالهای ۹۳ تا ۹۶ کارت سوختهایی تحویل شرکت پست شدند که پستچی دوبار برای توزیع آنها مراجعه کرده و موفق به تحویل نشده و سپس این کارتها به مدت سه ماه برای مراجعه احتمالی مالک در شرکت پست نگهداری شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که این کارت ها استفادهای نداشتند و مالک نیز باید برای دریافت کارتی که استفادهای نداشت ۱۰ هزار تومان هزینه پرداخت میکرد، مالکان به سراغ کارتها نمی آمدند.
احمدی خاطر نشان کرد: مالک هزینه 10 هزار تومانی را به مامور پست میپرداخت و پست هزینه را به شرکت مالک کارت باز میگرداند.
*940 هزار کارت سوخت در 4 سال برگشت خورده است
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست افزود: در نهایت شرکت پست تمامی کارت سوختهای برگشت خورده را به صورت مستند کیسه کرده و به شرکت ملی پخش باز گرداند و کارتها در آنجا بایگانی شدهاند. تعداد این کارتها حدود 940 هزار عدد بوده است.
وی ادامه داد: اخیرا که بحث استفاده مجدد از کارت سوخت مطرح و امکان ثبت نام کارت المثنی فراهم شد، تصمیم بر این شد که حدود ۹۰۰ هزار کارت سوخت موجود که از بیت المال برای ساخت آنها هزینه شده دوباره به چرخه استفاده بازگردند.
احمدی گفت: درباره توزیع دوباره کارت سوختهای برگشت خورده، مسائلی از جمله تغییر مالکیت خودرو و حتی اسقاط خودرو وجود داشت که البته مسئله بیشتر تغییر مالکیت خودرو بود. علاوه بر این روی هر پاکت یک بارکد پستی وجود دارد که اعتبار آن شش ماه است.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست اضافه کرد: از این رو از شرکت ملی پخش خواستیم که آخرین اطلاعات بانک VIN خودروها را بدهند تا تغییرات را در تولید دوباره بارکدپستی لحاظ کنیم؛ علاوه بر این نیاز به مشخص شدن کارتهای فعال از کارتهای سوزانده شده بود تا کارت های فعال به چرخه توزیع بازگردد.
* ۱۰ تا ۱۵ درصد از ۹۴۰ هزار کارت سوخت برگشتی احتمالا غیرفعال شدند
وی ادامه داد: از هفته گذشته و پس از اعلام رسمی شرکت ملی پخش مبنی بر آغاز توزیع کارتسوختهای بزرگشت خورده، کار توزیع آغاز شد که پیشرفت توزیع در استانهای مختلف متفاوت است و تا هفته آینده تمامی کارت ها توزیع خواهند شد.
احمدی خاطر نشان کرد: شرکت پست از ابتدای طرح تاکنون ۲۵ میلیون کارت سوخت توزیع کرده است که در سال ۹۷ تعداد ۲۶۶ هزار کارت سوخت تحویل شرکت پست شده و حدود ۹۰۰ هزار کارت سوخت نیز از سالهای گذشته باقی مانده که توزیع خواهد شد و در نهایی پیش بینی میکنیم ۱۰ تا ۱۵ درصد از ۹۴۰ هزار کارت برگشتی غیرفعال شده باشند.
*۳ پیغامی که مالک خودرو در سامانه پست برای پیگیری کارت سوخت می بیند
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست تصریح کرد: هم اکنون مالکان خودرو با مراجعه به سایت شرکت پست به نشانی و درج شماره VIN خودرو در بخش پیگیری کارت سوخت در سامانه "پیگیری مرسولات سازمانی" میتوانند از آخرین وضعیت نحوه دریافت کارت سوخت خود مطلع شوند.
وی ادامه داد: پس از مشاهده وضعیت کارت سوخت ۳ حالت ممکن است ایجاد شود؛ نخست اینکه مشتری از وجود کارت مطلع شودف شماره مرسوله پستی را ببینند و قادر به پیگیری باشد؛ دوم؛ اینکه کارت وجود داشته باشد اما کد مرسوله پستی هنوز ایجاد نشده و مالک خودرو باید منتظر باشد تا کد پیگیری تولید شود و در روزهای آینده با مراجعه دوباره از کد پیگیری مطلع شود؛ در سومین حالت نیز ممکن است متقاضی پیغامی مشاهده کند مبنی بر اینکه کارت سوخت در بانک اطلاعات پست وجود ندارد که به معنا این است که ناجا دیتا را نداشته است که البته احتمال این پیشآمد زیر یک درصد است.
احمدی تصریح کرد: در نهایت تا آخر امروز شنبه وضعیت تمامی کارت ها مشخص خواهد شد که اگر کارت وجود دارد در چه وضعیتی است و چه کدی برای پیگیری مرسوله در شبکه پستی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه تصمیم برای توزیع دوباره کارت سوختهای برگشت خورده در آخرین روزهای ثبت نام اینترنتی کارت المثنی و پس از اینکه بسیاری از مالکان خودرو اقدام به ثبت نام کرده بودند، اتخاذ شد آیا این تصمیم دیرهنگام نبود و اگر مالک خودرو برای کارت المثنی درخواست داده باشد و کارت سوخت قدیمی خود را نیز دریافت کند چه می شود؟ گفت: طبق اطلاعی که از شرکت ملی پخش داریم ابتدا کارت سوختهای برگشت خورده توزیع میشوند و سپس درخواستهای صدور کارت المثنی در دستور کار قرار میگیرد.
انتهای پیام/آ