تکمیل چرخه علم تا ثروت با برگزاری نمایشگاه تقاضا محور در هفته پژوهش

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف، نایب رئیس شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه ساخت و تولید ایرانی (تستا) گفت: اقتصاد مقاومتی، تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی، و اقتصاد دانش بنیان در طی سالهای گذشته به عنوان شاه‌بیت کلام مقام معظم رهبری در اکثر دیدارهای ایشان با مسوولان نظام و اقشار مختلف مردم مورد تاکید قرار گرفته و به عنوان راهکار نجات اقتصاد کشور از سوی ایشان تبیین شده است.

وی ادامه داد: از این رو در سال حمایت از کالای ایرانی و به منظور شناخت و استفاده جامع از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های فنی و تخصصی دانشگاهیان و صنعتگران داخل کشور در زمینه تامین و ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز کشور، نمایشگاه ساخت و تولید ایرانی (تستا) همزمان با هفته ملی پژوهش و فناوری برگزار خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهداف برگزاری نمایشگاه تستا اظهار داشت: نمایشگاه‌های معرفی نیازمندی‌ها و تقاضاهای فناورانه که در دنیا با عنوان نمایشگاه‌های معکوس(Reverse Expo) شناخته می‌شوند- برخلاف نمایشگاه‌های مرسوم که به عرضه محصولات می‌پردازند، بر تقاضا و نیاز محصولات و خدمات متمرکز هستند.

وی افزود: برگزاری چنین نمایشگاهی در این مقطع زمانی، می‌تواند پاسخی به مشکلات ناشی از عدم تامین نیازمندی‌های کشور از خارج و تبدیل تهدیدات ناشی از تحریم‌های ظالمانه به فرصتی در راستای توجه بیشتر به توانمندی‌های داخلی باشد.

نایب رئیس شورای عالی عتف در ادامه افزود: این نمایشگاه به منظور شناسایی نیازها و تقاضاهای پژوهشی و فناوری، بستر سازی برای تجاری سازی یافته های پژوهشی و فناوری های توسعه یافته، برقراری ارتباط سازنده میان پژوهشگران و فناوران و خریداران دستاوردها و تقویت ارتباط با جامعه خواهد پرداخت.

به گفته وزیر علوم، این نمایشگاه فرصت مناسبی برای تمرکز بر ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری کشور از طریق ارائه نیازها و تقاضاهای پژوهش و فناوری خواهد بود.

غلامی خاطر نشان کرد: این نمایشگاه با هدف ایجاد فضای تعامل بیشتر بین فعالان عرصه علم و فناوری و صاحبان تکنولوژی از طریق اعلام نیازها و تقاضاها و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری و نیازمندی های فناوری دستگاههای اجرایی و بخش های پژوهشی کشور برگزار می شود.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های ایجاد اشتغال برای تحصیل‌کردگان ما، همین مسئله ارتباط صنعت و دانشگاه است؛ ارتباط صنعت و دانشگاه باعث می شود هم صنعت به علم و فناوری روز مجهز شود هم دانشگاه بتواند بر طبق نیازهای روز، به دانشجویان آموزش دهد.

به گفته غلامی، بدین واسطه دانشگاهها از وضعیت دریافت بودجه دولتی خارج و دانشگاه ها به دانشگاه کار آفرین تبدیل می شوند.
بر اساس این گزارش، نمایشگاه دستاوردهای آموزش عالی از تاریخ 3 تا 6 دیماه با حضور وزارت خانه های صنعت ، معدن و تجارت، نفت ، نیرو ، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مراکز آموزش عالی و فناوری در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/