کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران و کودکان

5c1f0e1441c73_2018-12-23_07-54
مکمل‌ها باید با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف شوند، زیرا استفاده خودسرانه آن‌ها عوارضی خطرناک دارند.

علی‌اکبر سیاری‌ رئیس کنگره‌ کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان، اظهار کرد: طبق مطالعه انجام شده در دنیا بین سال‌های 1990 تا 2015 میلادی هزار و 800 محقق حضور داشتند که از این میان 35 نفر ایرانی بودند نشان داده شد که رتبه ایران در بین 33 شاخص از 100، 58 بوده است.

رئیس کنگره‌ افزود: ما در زمینه کاهش مرگ و میر مادران و کودکان پیشرفت خوبی داشته‌ایم، همچنین در زمینه پوشش واکسیناسیون‌ جزء موفق‌ترین کشورها بوده‌ایم، به طوری که پوشش واکسیناسیون‌ ایران 95 است، همچنین در بهبود فقر تغذیه‌ و کم خونی (آنمی‌) پیشرفتی چشمگیر داشته‌ایم، دسترسی و بهره‌مندی ایرانیان به داروهای اساسی نیز بسیار خوب بوده است.

وی تأکید کرد: در طول این سال‌ها از نظر تربیت نیروی انسانی بسیار موفق بوده‌ایم، گزارش منتشر شده سازمان ملل متحد در 3 شاخه نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران از نظر پیشرفت‌های درمانی بسیار خوب بوده است، ایران در شاخص آلودگی هوای داخل منازل که به علت گازکشی‌ اتفاق می‌افتد، شاخص 100 را به خود اختصاص داده است همچنین در زایمان ایمن شاخص 99 از 100، در کوتاهی قد 90 و همچنین در پوشش همگانی سلامت شاخص 90 را کسب کرده بنابراین ایران دستاوردهای‌ بزرگی به دست آورده است.

سیاری‌ درباره مشکلات حوزه سلامت ایران تصریح کرد: متأسفانه اضافه وزن و چاقی در بین ایرانیان رو به افزایش است، ما همچنین در سال‌های اخیر شاهد افزایش مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ صنعتی بوده‌ایم از دیگر مشکلات ایران در حوزه سلامت می‌توان به افزایش سوانح رانندگی و تصادفات جاده‌ای، افزایش ایدز‌ و HIV اشاره کرد.

رئیس کنگره‌ گفت: طبق گزارش منتشر شده در سال 2018 میلادی مرگ مادران در بین سال‌های 1990 تا 2018 میلادی کاهشی چشمگیر‌ داشته است.

وی اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت در سال 2018 میلادی گزارشی را منتشر کرد که در آن مرگ نوزادان، کودکان زیر یک سال، زیر پنج سال و نوجوانان را بررسی کرد‌؛ در این گزارش نشان داده شد که در سال 1990 میلادی از هر 1000 نفر 56 کودک جان خود را از دست می‌دادند، رقمی که در سال 2017 میلادی به 17 نفر رسید‌، بنابراین ما در زمینه کاهش مرگ و میر کودکان نسبت به کشورهای منطقه مانند مصر، ترکیه و پاکستان پیشرفت خوبی داشته‌ایم اما نسبت به کشورهای پیشرفته جهان هنوز عقب هستیم.

سیاری‌ افزود: در سال 1990 میلادی 81 هزار کودک جان خود را از دست دادند که در سال 2017 میلادی این رقم به 17 هزار کودک رسید.

رئیس کنگره تأکید کرد: به طور کلی حدود 135 میلیون نوزاد در سال متولد می‌شوند که از این میان 2 و نیم میلیون نوزاد جان خود را از دست می‌دهند که از این تعداد 12 هزار نوزاد ایرانی هستند، بنابراین به طور متوسط روزانه 13 هزار کودک جان خود را از دست می‌دهند.

وی درباره شاخص توسعه انسانی، تصریح کرد: در شاخص توسعه انسانی 3 فاکتور امید به زندگی، میانگین سال‌های تحصیلی و درآمد سرانه کشورهای مختلف دخالت دارند، بالاترین شاخص امید به زندگی به کشور نروژ‌ با 96 صدم اختصاص دارد، شاخص کشور سوئد 94 صدم و استرالیا 93 صدم است؛ در این بین متوسط امید به زندگی در بین زنان و مردان ایرانی 73.4 است.

سیاری گفت: شاخص توسعه انسانی در ایران در بین سال‌های 1990 تا 2017 میلادی از 57 صدم به 8 دهم (بالاتر از متوسط جهانی) رسیده و شاخص توسعه انسانی بین صفر تا یک است.

رئیس کنگره‌ اظهار کرد: همچنین در زمینه کاهش کم خونی پیشرفتی مثبت داشته‌ایم به طوری که در سال 1380 رقم ما 18.6 در زمینه کم خونی بود و در سال 91 این رقم به 11.3 رسید.

وی درباره لزوم گنجاندن ریز مغذی‌ها در برنامه غذایی کودکان بیان کرد: ما باید روزانه یک کیلوگرم روی‌ به کودکان بدهیم، بنابراین باید روی را به همراه آهن و مولتی ویتامین در برنامه غذایی کودکان بگنجانیم.

افراد در سنین مختلف به چه میزان ویتامین D احتیاج دارند؟
سیاری درباره کمبود ویتامین D در ایران بیان کرد: 30 تا 50 درصد از ایرانیان از کمبود ویتامین D رنج می‌برند، ما باید ویتامین D را از 3 تا 5 روزگی‌ در کودکان آغاز کنیم، افرادی که بین 12 تا 65 سالگی قرار دارند باید ماهیانه یک عدد قرص ویتامین D مصرف کنند، ما در مشهد در مدارس دخترانه قرص ویتامین D را به دانش آموزان داده‌ایم، افرادی که بالاتر از سن 65 سالگی هستند باید هر2 هفته یک بار یک عدد قرص ویتامین D مصرف کنند.

رئیس کنگره‌ با اشاره به استاندارد بودن مکمل‌های ایرانی افزود: میزان مکمل‌های ایرانی استاندارد بیشتر از مکمل‌های خارجی است بنابراین ایرانیان می‌توانند از مکمل‌های استاندارد استفاده کنند.

وی یادآوری کرد: کارت رشد کودک نشان دهنده سلامت کودک است، متأسفانه برخی افراد تصور می‌کنند که اضافه وزن و چاقی نشان دهنده سلامت کودک است در حالی که این باوری اشتباه است، ما باید در زمینه مصرف مکمل‌ها احتیاط را رعایت کنیم زیرا خود مکمل‌ها هم عوارض دارند بنابراین باید مکمل‌ها زیر نظر پزشک استفاده شوند.

برچسب ها:

اجتماعی